REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konkurencijos taryba nustatė, kad UAB „Topo grupė“  ir UAB „Nemuno vaistinė“ skleidė pirkėjus klaidinusias reklamas. Pastaroji bendrovė šiais metais nusoženia ne pirmą kartą.

Konkurencijos taryba nustatė, kad UAB „Topo grupė“  ir UAB „Nemuno vaistinė“ skleidė pirkėjus klaidinusias reklamas. Pastaroji bendrovė šiais metais nusoženia ne pirmą kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkurencijos taryba tyrimą dėl „Topo grupės“ pradėjo gavusi skundus ir įtarusi, jog nuo 2015 m. gruodžio 4 d. iki 2015 m. gruodžio 27 d. išplatintame „Topo centras” leidinyje bendrovės skleista reklama su teiginiu „Didžiausias buities technikos ir elektronikos pasirinkimas Lietuvoje“, ir nuo 2016 m. sausio 15 d. iki vasario 10 d. Kaune bendrovei priklausančios parduotuvės vitrinoje skleista reklama su teiginiu „Didžiausias televizorių pasirinkimas“ klaidino vartotojus.

REKLAMA

Tyrimo metu nustatyta, kad reklamoje skleistas teiginys klaidino vartotojus, nes „Topo grupės“ nepateikė įrodymų, galinčių pagrįsti jog parduotuvėse „Topo centras“ vartotojai galėjo surasti didžiausią buities technikos bei elektronikos prekių asortimentą palyginus su kitomis tokiomis prekėmis Lietuvoje prekiaujančiomis bendrovėmis. Tuo tarpu reklama, kurioje teigiama „Didžiausias televizorių pasirinkimas“, buvo neišsami – joje nebuvo pateikiama esminė informacija apie tai, jog Savanorių prospekte, Kaune, esanti „Topo centras“ parduotuvė siūlo didžiausią televizorių pasirinkimą lyginant su kitomis Kaune veikiančiomis „Topo centras“ parduotuvėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Už tai, kad šios reklamos galėjo suklaidinti vartotojus ir turėti įtakos jų priimamiems sprendimams, susijusiems su vykymu į „Topo centras“ parduotuves, tinkamų prekių ieškojimu ar jų įsigijimu, Konkurencijos taryba skyrė bendrovei 4 489 eurų ir 1 796 eurų baudas už atitinkamus pažeidimus. Iš viso įmonė nubausta 6,3 tūkst. eurų bauda.

Konkurencijos taryba taip pat pranešė ir apieUAB „Nemuno vaistinė“ pažeidimus. Įmonė skleidė klaidinančius teiginius apie internetinėje „Camelia“ vaistinėje maisto papildams taikomą nuolaidą ir taip pažeidė Reklamos įstatymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkurencijos taryba tyrimą pradėjo pagal pareiškėjo skundą įtarusi, jog įvairiais laikotarpiais nuo 2015 m. gruodžio 1 d. iki 2015 m. gruodžio 31 d. bendrovės skirtingomis sklaidos priemonėmis skleisti teiginiai „Camelia“ vaistinė internete, kad visiems maisto papildams taikoma iki -60 proc. nuolaida, galėjo klaidinti vartotojus. Tyrimo metu nustatyta, kad nurodyta 60 proc. nuolaida buvo taikoma maisto papildų daliai, kuri nesiekė net 1 proc. visų akcijoje dalyvavusių maisto papildų.

Už klaidinančios reklamos skleidimą, Konkurencijos taryba skyrė Bendrovei 4 938 eurų baudą.

Tai jau ne pirmas bendrovės pažeidimas šiais metais. Rugėjo 6 d. už „Camelia“ vaistinėse skleistą klaidinančią reklamą Konkurencijos taryba bendrovei skyrė 8 688 eurų baudą.

Nutarimai per 30 dienų nuo jo priėmimo dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų