REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Du Europos krepšinio milžinai su turtinga istorija penktadienį Kaune aiškinsis santykius ketvirtose Eurolygos rungtynėse. Turnyro istorijoje Kauno „Žalgiris“ tarpusavio dvikovose tik keturiskart įveikė Tel Avivo „Maccabi“ ir patyrė 14 pralaimėjimų, įskaitant pastaruosius devynis. Tačiau šis nesėkmių šleifas gali būti nutrauktas jau šįvakar.

Du Europos krepšinio milžinai su turtinga istorija penktadienį Kaune aiškinsis santykius ketvirtose Eurolygos rungtynėse. Turnyro istorijoje Kauno „Žalgiris“ tarpusavio dvikovose tik keturiskart įveikė Tel Avivo „Maccabi“ ir patyrė 14 pralaimėjimų, įskaitant pastaruosius devynis. Tačiau šis nesėkmių šleifas gali būti nutrauktas jau šįvakar.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šias rungtynes tiesiogiai atitinkamai nuo 20.00 transliuos „Viasat Sport Baltic“ kanalas bei videotransliacijų internetu platforma www.viaplay.lt. Po šių rungtynių laukią dar viena transliacija: Bambergo „Brose“ ir „Barcelona“.Eurolygos transliacijas tiesiogiai galima stebėti internetu per įvarius išmaniuosius įrenginius ir kompiuteryje videotransliacijų internetu platformoje www.viaplay.lt. Eurolygos rungtynes taip pat rodo ir kanalas „Viasat Sport Baltic“.

REKLAMA

Į Kauną grįžta ir „Maccabi“ marškinėlius apsivilkęs Sonny Weemsas, 2011-12 metų sezone debiutavęs su „Žalgiriu“ Eurolygoje. Abi komandos kol kas yra iškovoję po pergalę ir patyrę du pralaimėjimus.

Kauniečių strategui Šarūnui Jasikevičiui Tel Avivo ekipa puikiai pažįstama – 2004-2006 metais jis su „Maccabi“ dukart laimėjo Eurolygos turnyrą. Dabartinis klubo generalinis vadybininkas Nikola Vujčičius – buvęs tų laikų Šaro komandos draugas.

REKLAMA
REKLAMA

Pažvelgus į abiejų komandų statistiką pirmiausiai į akis krenta itin didelis „Maccabi“ rezultatyvumas. Ar tai ne signalas, kad „Žalgiris“ turės iš peties plušėti šįvakar gynyboje?

„Po dviejų trijų turų ankstoka daryti toli vedančias išvadas. „Maccabi“ daug įmeta, daug ir praleidžia. Kol kas svečiai iš Tel Avivo nėra gera, darni komanda, o tik gerų žaidėjų kratinys. Tai pajėgūs krepšininkai, kurie vienas prieš vieną stipriai žaidžia. Gali jų individualus meistriškumas nulemti rungtynes, bet kaip komanda neatrodo stipriai. Be to, ten vyksta trenerių pokyčiai. „Žalgiris“ namie gali drąsiai diktuoti sąlygas. Aikštėje žydai nėra ryškūs favoritai ir jei žalgiriečiams pavyks laimėti kovą dėl atšokusių kamuolių, kontroliuoti tempą, turi puikią progą laimėti antrą pergalę“, - buvo įsitikinęs krepšinio apžvalgininkas, „Viasat Sport Baltic“ komentatorius Rytis Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, labiausiai kol kas pasigendama gero Kevino Pangoso žaidimo – legionierius per tris rungtynes prametė visus 7 dvitaškius ir pataikė tik 3 iš 16 tritaškių. Tragiškas kol kas pataikymo procentas kankina ir Edgarą Ulanovą – vos 4 puolėjo dvitaškiai iš 14 pasiekė tikslą, o nuo trijų taškų linijos jis visus penkis kartus buvo netaiklus.

„Du krepšininkai, du rezervai, kurie turi kažkada iššauti. E. Ulanovas – vienintelis trečias numeris, žaidžiantis po 27 min. K. Pangosas – komandos kūrėjas. Jei Leo Westermanną giriame, tai K. Pangosas susikaustęs ir išsigandęs Eurolygoje. Turi kažkada baigtis blogų rungtynių serija. „Maccabi“ gynyba nėra itin gera, proga Kevinui persilaužti ir sužaisti geras rungtynes. Mums visiems būtų ramiau“, - dėstė mintis R. Vyšniauskas.

REKLAMA

Krepšinio apžvalgininkas atkreipė dėmesį, kad prastos sportinės formos yra ir Renaldas Seibutis: „Nežinau, kokios bėdos jį kankina, bet faktas, kad Renaldas atrodo apsunkęs, ypač puolime ne toks aštrus, agresyvus. Iš lietuvių R. Seibutis ir E. Ulanovas kol kas žaidžia žemiau savo galimybių ribos.“

Pašnekovo nuomone, galima pasidžiaugti pakankami solidžiu Antanto Kavaliausko žaidimu, Robertas Javtokas išeina, padaro savo gynyboje ir padeda komandai.

„Galbūt Augusto Lima per daug nepasižymi nei gynyboje, nei puolime išskyrus atskirus momentus. Prieš „Žalgirio“ centrus šiandien bus fiziškai galingi Maikas Zirbeas, Coltonas Iversonas. Galima laukti ir varžovų žaidimo be vidurio puolėjo. Centre statomas atletiškas, šoklus ir greitas Victoras Ruddas. Jei „Maccabi“ žais žemu penketu, „Žalgiriui“ teks prisitaikyti ir žaisti su Brocku Motumu ar Pauliumi Jankūnu“, - teigė jis.

REKLAMA

Ar priešsezoninės fobijos, kad Kauno „Žalgiris“ bus visa galva žemesnis už kitas Eurolygos komandas , išsklaidytos? „Vienareikšmiškų išvadų daryti nereikėtų. Iš to, ką matėme kol kas, atrodo neblogai. „Žalgiris“ dar nėra sužaidęs labai gerų rungtynių. Prieš „Baskonia“ pavyko laimėti sužaidus pakankamai vidutiniškai, Atėnuose galima buvo imti pergalę, bet pritrūko šaltų sprendimų, o prieš „Fenerbahce“ reikia nukelti kepurę – aukšto lygio komanda. Tačiau „Žalgirio“ žaidime to beviltiškumo nematome, jei prisimintume pastaruosius sezonus. Tai džiugina. Įkvepiančią Šaro kalbą drabužinėje visi girdėjo – važiuoja ne kovoti, o laimėti. Čia Jasikevičius labai geras vedlys, žaidžia tikėdami. Didieji iššūkiai laukia, kai per savaitę žaidžiamos dvejos rungtynės. Matysime, kaip čia susitvarkys“, - kalbėjo R. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

 

TRENERIŲ KOMENTARAI

Šarūnas Jasikevičius, „Žalgirio“ treneris:

„Maccabi“ turi labai gerą sudėtį ir ambicingus tikslus. Trenerio keitimas visuomet duoda impulsą komandai, varžovams tai darbo nepalengvina. „Maccabi“ mėgsta žaisti agresyviai, turi subalansuota sudėtį kiekvienoje pozicijoje. Kad ir kaip ten būtų, žaidžiame namie ir su fanų pagalba aikštėje pademonstruosime geriausią krepšinį.“

Rami Hadaras, „Maccabi“ treneris:

„Mums reikia gerinti gynybą ir labai greitai. Mums reikia išanalizuoti, kur problema, kodėl ir kaip mūsų varžovai atsidengia ir meta laisvi, o tuomet tai išspręsti. Nėra daug laiko pasiruošti žaidžiant nauju formatu ir tenka tai daryti taikantis prie įtempto tvarkaraščio.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų