REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
77
Sonny Weemsas (nuotr. Euroleague Basketball)

Kauno „Žalgirio“ komanda vos po dienos pertraukos vėl kyla į kovą Eurolygoje. Penktadienį ketvirtojo turo rungtynėse kauniečiai „Žalgirio“ arenoje susitinka su Tel Avivo „Maccabi“ ekipa. Ginčo kamuolys bus išmestas 20.00 val.

77

Kauno „Žalgirio“ komanda vos po dienos pertraukos vėl kyla į kovą Eurolygoje. Penktadienį ketvirtojo turo rungtynėse kauniečiai „Žalgirio“ arenoje susitinka su Tel Avivo „Maccabi“ ekipa. Ginčo kamuolys bus išmestas 20.00 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į Kauną atvyko permainų krečiama Tel Avivo „Maccabi“ komanda. Prieš penketą dienų Izraelio klubo vadovai atsisveikino su vyriausiojo trenerio poste vos kelis mėnesius išdirbusiu Erezu Edelsteinu. Priežastis – prastas ekipos startas Eurolygoje bei „klubo ir trenerio požiūrio skirtumai“.

REKLAMA

Prie tokio ankstyvo burbulo sprogimo neabejotinai prisidėjo ir Kauno publikai puikiai pažįstamas krepšininkas. 2011-2012 m. sezone „Žalgiryje“ rungtyniavęs Sonny Weemsas šią vasarą persikėlė į Tel Avivą. Būtent jo viešos frazės po pralaimėtų rungtynių Madrido „Real“ ekipai atskleidė, kad komandos viduje – ne viskas gerai. Panašu, kad su S.Weemsu sutiko ir komandos vadovai, ėmęsi gana greitų sprendimų.

Užtat S.Weemsui kliuvo nuo kito garsaus Izraelio krepšinio specialisto. Buvęs „Maccabi“ treneris ir Eurolygos čempionas Pini Gershonas rėžė, kad būtent amerikietis organizavo komandos maištą prieš trenerį. Įdomus faktas, kad P.Gershonas penktadienį irgi lankysis Kaune. Jis šiuo metu dirba Izraelio televizijos komentatoriumi.

REKLAMA
REKLAMA

E.Edelsteino vietą prie „Maccabi“ vairo užėmė jo štabe buvęs treneris Rami Hadaras. 49-erių metų R.Hadaras prie Tel Avivo klubo prisijungė tik šią vasarą, tačiau turi vyriausiojo trenerio patirties kitose Izraelio komandose. Pastaruosius du sezonus jis treniravo Haifos „Maccabi“ krepšininkus, kurie praėjusio sezono ketvirtfinalio serijoje 2:3 nusileido būsimiems čempionams iš Rišono „Maccabi“ komandos.

Ta pati Rišono ekipa jau pusfinalyje iš kovos dėl čempionų titulo eliminavo daugkartinį Izraelio lygos nugalėtoją Tel Avivo klubą. Tokiu būdu žalgiriečių varžovai be vietinio fronto nugalėtojų titulo liko du sezonus iš eilės – pirmą kartą per 50 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tel Avivo „Maccabi“ komandai praėjęs sezonas tragiškai klostėsi ne tik nacionaliniame čempionate. Neįtikėtinai prastus rezultatus Izraelio ekipa demonstravo ir rungtyniaudama Europoje – „Maccabi“ pirmą kartą nuo „Top 16“ etapo atsiradimo pradžios į jį nepateko.

Nors pernai reguliarųjį sezoną izraeliečiai baigė trimis pergalėmis iš eilės, prieš tai per 7 turus buvo laimėtos vos vienerios rungtynės ir tai užvėrė kelią į „Top 16“. Persikėlusi į Europos taurės turnyrą „Maccabi“ netrukus patyrė dar vieną pažeminimą, nesugebėdama prasibrauti į atkrintamąsias varžybas.

REKLAMA

Šios nesėkmės ir fiasko vietiniame čempionate vasarą privertė klubo vadovus plačiau atverti piniginę ir gerokai sustiprinti komandos sudėtį. Be jau minėto S.Weemso į Izraelį atvyko dar vienas neįtikėtinai talentingas amerikietis Andrew Goudelockas. Priekinę liniją sutvirtino vokietis Maikas Zirbesas ir amerikietis Coltonas Iversonas. Dar vienas pirkinys – puolėjas Quincy Milleris iš Belgrado „Crvena Zvezda“ komandos – vos prisijungęs prie komandos patyrė traumą, tad jam teko ieškoti pamainos, kuria tapo vienas rezultatyviausių praėjusio sezono Europos taurės krepšininkų Victoras Ruddas.

REKLAMA

Įžaidėjų grandyje šalia „Maccabi“ senbuvio Yogevo Ohayono dar sausį atsirado ir NBA patirties turintis jo tautietis Galas Mekelis. Komandoje liko ir vieni jos lyderių Devinas Smithas bei Sylvenas Landesbergas, o gynėjų liniją dar papildė D.J. Seeley, praėjusį sezoną kartu su žalgiriečiu Kevinu Pangosu rungtyniavęs Gran Kanarijos komandoje.

Šis senbuvių ir naujokų lydinys šį sezoną Eurolygoje startavo su 1 pergale ir 2 pralaimėjimu, o vietiniame čempionate buvo pasiektos visos 3 pergalės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų