REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kroatijoje įvykusiame Branko Bošnjako atminimo taurės kiokušin karatė turnyre trys Lietuvos sportininkės tapo nugalėtojomis, dar dvi užėmė prizines vietas.

Kroatijoje įvykusiame Branko Bošnjako atminimo taurės kiokušin karatė turnyre trys Lietuvos sportininkės tapo nugalėtojomis, dar dvi užėmė prizines vietas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svorio kategorijos iki 55 kg varžybose čempionės titulas atiteko Lietuvos ir Europos čempionei Dianai Mačiūtei. Ji šioje svorio kategorijoje laimėjo 3 kovas (2 – aiškiu pranašumu 1 kėlinyje, o vieną – nokautu). Kitas prizines vietas užėmė ispanė Eider Cardenosa ir lenkė Adrianna Mrowka.

REKLAMA

Laimėjimas – po pusantrų metų pertraukos

36 metų Klaipėdos kiokušin karatė klubo „Okinava“ prezidentei šis titulas yra pirmasis po ilgos pertraukos, nes 4 dano meistrė ant tatamio šį rudenį sugrįžo po pusantrų metų pertraukos.

2015 m. balandžio mėn. Varšuvoje (Lenkija) vykusio Europos čempionato svorio kategorijos iki 55 kg ketvirtfinalyje D. Mačiūė įveikė ukrainietę Anastasiją Eismunt, bet patyrė traumą ir pusfinalyje negalėjo kovoti su vengre Zsofia Szabo.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus paaiškėjo, kad daugkartinė įvairių turnyrų prizininkė patyrė sudėtingą traumą, dėl kurios Rygoje teko atlikti operaciją.

Ant tatamio patyrusi sportininkė sugrįžo tik šio mėnesio pradžioje Didžiosios Britanijos atvirajame čempionte. Deja, klaipėdietė svorio kategorijos iki 60 kg pirmajame etape po lygios kovos turėjo pripažinti ispanės Irios Fernandez pranašumą.

„Traumos pasekmės dar jaučiasi, bet jau esu tuo susitaikiusi, manau, jausis visą laiką, - sakė D. Mačiūtė. – Tačiau davė gyvenimas dar vieną galimybė pajudėti, tai ir judu. Toks yra sportas – kai patinka tai, ką darai, tai ir darai. D. Britanijoje norėjau pabandyti, ar dar galiu kovoti, kaip jausis koja? Pabandžiau ir pamačiau, kad viskas gerai. Kovojau gerai, sulaukiau pagyrimų iš trenerio, Lietuvos kiokušin karatė federacijos prezidento, tačiau buvo teisėjų subjektyvumo, todėl pergalė atiteko varžovei.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kroatijoje klaipėdietė varžėsi savo įprastoje svorio kategorijoje – iki 55 kg – ir laimėjo visas 3 kovas.

„Laimėjau visas kovas be pratęsimų (antrąją – taškais), įspūdžiai geri“, - trumpai turnyrą apibūdino sportininkė.

Patyrusi meistrė iš kiokušin karatė čempionatų traukti dar neketina ir turi ambicijų iškovoti dar keletą titulų.

„Tikslų yra, bet viskas - palaipsiniui. Bus Lietuvos čempionatas, po to – Europos, o tuomet gal ir pasaulio. Norėtųsi dar sužibėti, o po to bus matyti, kiek sveikata ir galimybės leis“, - svarstė D. Mačiūtė.

REKLAMA

Dviguba seserų pergalė

Turnyro Kroatijoje moterų svorio kategorijos iki 60 kg (6 dalyvės) varžybose nugalėtojos taurę virš galvos kėlė Magdalena Gustaitytė, finale įveikusi vengrę Eszter Kovacs. Pusfinalyje jaunoji vilnietė palaužė kitą Vengrijos sportininkę – Gyongyi Seregely.

Na o svorio kategorijoje per 60 kg (11 dalyvių) Lietuvos sportininkėms atiteko beveik visa prizininkių pakyla. Čempione tapo Brigita Gustaitytė, lemiamoje kovoje nugalėjusi kroatę Kristiną Kojundžič, o trečiąją vietą pasidalino pusfinalyje pralaimėjusios Aistė Tatarūnaitė ir Rima Lišinskaitė.

REKLAMA

Seserims Gustaitytėms tai buvo jau 4-asis sėkmingas turnyras šį rudenį. Vengrijoje vykusiame Europos taurės turnyro etape M. Gustaitytė tapo nugalėtoja, o B. Gustaitytė užėmė 2-ąją vietą. Atvirajame Švedijos čempionate ant aukščiausiojo pakylos laiptelio užkopė jau B. Gustaitytė, o atvirajame Didžiosios Britanijos čempionate iki finalo vėl prasibrovė M. Gustaitytė.

B. Bošnjako atminimo taurės turnyro vyrų varžybose lietuviai nedalyvavo.

Svarbiausios lietuvių varžybos šį rudenį bus lapkričio pabaigoje Sofijoje vyksiantis Europos jaunių (iki 16 metų), jaunimo (iki 22 metų) ir suaugusiųjų absoliučios svorio kategorijos čempionatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų