REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Pingant šilumos energijai, Vilniaus vartotojams turėtų pigti ir karštas vanduo. Kainų komisijai priėmus sprendimus, o „Vilniaus energijai“ paskelbus galutines kainas, nuo gruodžio šilumos energija pigs maždaug 20 proc., o tai reiškia, kad mažės ir karšto vandens kaina. Tačiau kol šie sprendimai nepriimti, komisija skaičiuoja, kad „Vilniaus energijos“ klientams karštas vanduo turėtų brangti beveik 3 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Kainų komisija penktadienį ketina patvirtinti naujas karšto vandens dedamąsias. Komisija nurodo, kad pastovioji tarifo dalis dėl išaugusių sąnaudų didėja 28 proc. iki 64 centų.

REKLAMA

Tačiau į skaičiavimus neįtrauktas būsimas šilumos kainos mažėjimas. Komisijai pripažinus, kad „Vilniaus energija“ 2012-2014 metais nepagrįstai išleido 24,3 mln. eurų, jos prognozuojama šilumos kaina sumažinta 23 proc. iki 3,88 cento už kilovatvalandę (be PVM). Galutinė kaina vartotojams paaiškės lapkričio pabaigoje.

Kainų komisijos atstovė Loreta Kimutytė BNS sakė, kad nustačius naujas šilumos kainas, mažės ir karšto vandens kaina, kurią sudaro šalto vandens ir šilumos energijos kaina.

Kainų komisija penktadienį taip pat tvirtins savivaldybės nustatytas šilumos kainos dedamąsias, o galutiniai šilumos tarifai turėtų paaiškėti iki lapkričio 25 dienos, kai juos perskaičiuos ir paskelbs „Vilniaus energija“. Nauja kaina turėtų įsigalioti nuo gruodžio 1-osios.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų