REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Formuojamos naujosios Vyriausybės nariams bus keliamas profesionalumo reikalavimas, o į tai įeina ir kalbų mokėjimas, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Formuojamos naujosios Vyriausybės nariams bus keliamas profesionalumo reikalavimas, o į tai įeina ir kalbų mokėjimas, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tiek, kiek tai numato įstatymai ir Konstitucija, be jokios abejonės bus keliami ir profesionalumo reikalavimai, bet ir skaidrumo reikalavimai“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė D.Grybauskaitė.

REKLAMA

„Manau, kad kalbų mokėjimas taip pat įeina į profesionalumo sąvoką“, – pridūrė ji, paklausta, ar reikalaus iš pretendentų į Vyriausybę užsienio kalbų žinių.

Daugiausiai mandatų rinkimuose laimėjusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga į ministro pirmininko postą ruošiasi deleguoti buvusį vidaus reikalų ministrą Saulių Skvernelį. Partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis BNS sakė neabejojantis, kad S.Skvernelio užsienio kalbų žinios yra pakankamos šias pareigas užimti.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš esu visiškai tikras, kad Saulius būtų teikiamas, neabejoju tuo, nes iš tikrųjų žmogus jeigu kažkiek reikia tobulinti kalbą, jis tą tikrai padarys, bet visiems akivaizdu, kad tai tiesiog būtų nepaaiškinama logine prasme, kodėl jis negalėtų būti (premjeru – BNS), kuris visai neseniai buvo ministru“, – BNS sakė R.Karbauskis.

Pasak jo, susitikime su prezidente apie tai kalbėta nebuvo. D.Grybauskaitė žurnalistams S.Skvernelio užsienio kalbos žinių nekomentavo.

S.Skvernelis Vyriausiosios rinkimų komisijos anketoje yra nurodęs, jog moka anglų, rusų ir lenkų kalbas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

BNS paklaustas, ar jaučiasi turintis pakankamas užsienio kalbų žinias, jis sakė, mokantis jas pakankamai gerai, o kiek trūksta – išmoksiantis.

„Aš manau, kad tai turėtų vertinti tas, kas dekretą pasirašys. Jeigu tai kliūtis, tai – kliūtis“, – paklaustas, ar mano, kad užsienio kalbų žinios galėtų jam sutrukdyti tapti premjeru, sakė S.Skvernelis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga per Seimo rinkimus užsitikrino 56 parlamentarų mandatus iš 141, konservatoriai Seimo rinkimuose iškovojo 31 mandatą, socialdemokratai – 17 mandatų.

REKLAMA

Liberalų sąjūdis laimėjo 14 mandatų. Po aštuonis mandatus teko Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai bei partijai „Tvarka ir teisingumas“. Kadangi vienas „tvarkietis“ į Seimą kandidatavo kaip save išsikėlęs kandidatas, „tvarkiečių“ Seime greičiausiai bus devyni.

Du mandatus laimėjo Darbo partija, po vieną – Lietuvos žaliųjų partija, Centro partija bei partija „Lietuvos sąrašas“. Dar vieną mandatą gavo save išsikėlęs buvęs „darbietis“ Darius Kamins

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų