REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai stojo į kovą su galinguoju Stambulo „Fenerbahce“ klubu, kuris pralaimėjimų iki tol nebuvo patyręs. Kauniečiams nepavyko nutildyti Turkijos sirgalių. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai varžovams nusileido 82:68.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai stojo į kovą su galinguoju Stambulo „Fenerbahce“ klubu, kuris pralaimėjimų iki tol nebuvo patyręs. Kauniečiams nepavyko nutildyti Turkijos sirgalių. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai varžovams nusileido 82:68.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Pirmus šešis „Žalgirio“ taškus dviem tritaškiais pelnė Leo Westermannas, tačiau varžovai neleido kauniečiams apie spurtą net pagalvoti: patys atsakė keletu sėkmingų atakų, pataikė keletą tolimų metimų ir išsiveržė į priekį 10:8.

REKLAMA

Svarstyklės sviro tai į vieną, tai į kitą pusę, o rungtynės vyko rezultatyviai. Sužaidus kiek daugiau nei penkias minutes, 18:16 pirmavo turkų klubas.

Pirmasis kėlinys buvo gražus, komandos pelnė daug taškų, o po pirmųjų 10-ties minučių 28:24 priekyje buvo „Fenerbahce“ klubas.

Antras kėlinys

Nesėkmingai kėlinio pradžia susiklostė Nikolai Kaliničiui, kuris, bandydamas išgelbėti kamuolį, išskrido iš aikštės ir stipriai susitrenkė galvą.

REKLAMA
REKLAMA

Žalgiriečiai vienu metu atsilikinėjo 8-iais taškais (32:24), tačiau po sėkmingų A. Kavaliausko ir L. Westermanno epizodų skirtumas sumažėjo iki trijų (32:29).

Kėlinio viduryje bloką varžovui išrašė B. Motumas, o A. Lima, iki kėlinio pabaigos likus 2-iems minutėms, nugesino J. Vesely taip, kaip NBA lygoje retai pamatysi.

Prieš didžiąją pertrauką švieslentėje degė rezultatas, rodantis turkų klubo pranašumą 44:37.

Trečias kėlinys

Pero Antičiaus tritaškis kėlinio pradžioje padidino skirtumą iki dviženklio (47:37), tačiau du L. Westermanno taškai su pražanga ir A. Milaknio tritaškis vėl priartino kauniečius (49:45), o Ž. Obradovičius buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo „Fenerbahce“ bėdos nesibaigė: spurtą iki 8:0 padidino B. Motumo prasiveržimas (49:47). Traumą, užlipęs ant L. Westermanno kojos, patyrė vienas iš Turkijos klubo lyderių B. Bogdanovičius.

Deja, tačiau nesėkmingai susiklostė atkarpa, o po Kosto Slouko tritaškio „Fenerbahce“ vėl truktelėjo į priekį (55:47).

Žalgiriečiai nutraukė šią turkų bangą ir prieš lemiamą ketvirtį švieslentė rodė „Fenerbahce“ klubo pranašumą 63:56.

Ketvirtas kėlinys

Kėlinio pradžioje Įspūdingą dėjimą pademonstravo Janas Vesely.

Lemiamo ketvirčio pradžia nebuvo daug žadanti. Turkai rengė sėkmingas atakas, o kauniečiai strigo (71:58).

REKLAMA

Nors trečio kėlinio rezultatas buvo lygus 19:19, ketvirtajame dominavo aikštės šeimininkai ir, sužaidus 4 minutes, buvo pelnę 11 taškų, o „Žalgiris“ – vos 3. 

Tendencijos nesikeitė iki rungtynių pabaigos, „Fenerbahce“ nugalėjo Kauno „Žalgirį“ 82:68.

Rezultatyviausi

„Fenerbahce“: E. Udoh ir J. Vesely po 14, P. Antičius 11, B. Bogdanovičius 10, K. Sloukas (11 rez. perd.) ir L. Datome po 8.

„Žalgiris“: L. Westermannas 15 (4/5 trit.), B. Motumas 14 (4/5 trit.), A. Milaknis 10, P. Jankūnas 8.

Prieš rungtynes

Kauniečiai stipriausiame senojo žemyno turnyre yra iškovoję vieną pergalę ir patyrę pralaimėjimą. Šiandienos varžovai nugalėjo abejose rungtynėse – prieš „Barcelona“ ir „Brose Baskets“.

REKLAMA

„Jis įmes 0 taškų ir aš įmesiu 0 taškų – bus tikrai malonu su juo pasimatyti. Jis – aukščiausio lygio treneris, žino, kaip paruošti komandą. Stengsiuosi paruošti ir aš – jis neįmes nei taško“, – prieš išvyką į Stambulą apie buvusį trenerį Željko Obradovičių kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

Trečiadienį „Žalgiris“ Turkijoje susikaus su Stambulo „Fenerbahce“ klubu. Kol kas būsimi varžovai dar nėra patyrę pralaimėjimų, tiesa, tiek „Barcelona“, tiek „Brose Basket“ buvo patiesti vienu tašku.

„Labai sunku pasakyti, kas bus svarbiausia: atkovoti kamuoliai, rungtynių tempas. Galvoju, kad mums reikia žaisti greičiau, nes jie yra didesni už mus, ko gero visose pozicijose. Reikia, kad kamuolys greitai judėtų, kad mes gerai judėtume.

Reikės kažkiek limituoti lyderius: tiek Bobby Dixoną, tiek Bogdaną Bogdanovičių, tiek Luigi Datome. Tai yra komanda, kuri pretenduoja laimėti Eurolygą“, – prieš susitikimą kalbėjo Šaras.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų