REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
57
sportas rudenį (nuotr. TV3)

Stiprinti imunitetą ir sportuoti šaltaisiais metų sezonais tiek pat svarbu, kiek ir vasarą. Neretai vėsios dienos kai kuriuos žmones paskatina užsiimti veikla ir nesislėpti namuose: jie siekia neapsileisti po šiltų orų, atsipalaiduoti praėjus darbo dienai.

57

Stiprinti imunitetą ir sportuoti šaltaisiais metų sezonais tiek pat svarbu, kiek ir vasarą. Neretai vėsios dienos kai kuriuos žmones paskatina užsiimti veikla ir nesislėpti namuose: jie siekia neapsileisti po šiltų orų, atsipalaiduoti praėjus darbo dienai.

REKLAMA

Apie sportišką gyvenimo būdą, pasikeitus metų laikams, kalba visus metus dailias kūno linijas palaikančios Monika Šalčiūtė, Jolanta Leonavičiūtė.

Rudenį – sportas lauke

Socialinių tinklų žvaigždė Monika Šalčiūtė rudenį nesislepia namuose. Mergina intensyviai treniruojasi visu metus. Šį sezoną garsi šokėja sportuoja 4 kartus per savaitę, po 1-2 val.

„Rudenį dažnai pasirenku sportą lauke. Bėgioju, lipu į kalnus, darau pratimus, skirtus ir tinkamus lauko sąlygoms. Tačiau neretai tenka sportuoti ir namie ar salėje, dėl lietaus, šlapdribos“, – patirtimi dalinasi M. Šalčiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Treniruočių įpročiai taip pat beveik nepasikeitė, nes, pasak merginos, visuomet daugiausiai dėmesio ji skiria pilvo presui, liemeniui bei kojoms.

Tiesa, vasarą M. Šalčiūtės gyvenimo būdas kiek veiklesnis: „Vasarą pasirenku aktyvesnį laisvalaikį. Baidarės, įvairios kitos vandens pramogos, tinklinis ar raketės.“ 

REKLAMA

Sveikatos problemos

Paklausta, ar apranga gali trukdyti treniruotėms, mergina pritaria, kad rūbai tiek pat svarbūs sporto kokybei. „Apranga turi būti patogi. Be abejo, visada galima išsisukti iš padėties. Aš stengiuosi pasirinkti patogią aprangą, kad sportas būtų produktyvesnis. Tai ypač galioja merginoms su didesne krūtine“, – atvirai pasakoja šokėja.

M. Šalčiūtė sutinka, kad intensyvios treniruotės ne tik gerina imunitetą, bet ir gelbsti nuo rimtų sveikatos problemų.

„Sportas stiprina raumenis. Žmogus, kuris sportuoja yra tvirtesnis ir ištvermingesnis. Taip pat treniruotės gerina širdies darbą, ji tampa stipresnė, greitėja kraujotaka. Aišku, mažina tikimybę susirgti su nutukimu susijusiomis ligomis, tokiomis kaip cukrinis diabetes, hipertenzinė“, – sako mergina.

REKLAMA
REKLAMA

Standartiška veikla

Modelis Jolanta Leonavičiūtė neseniai baigė kultūrizmo ir fitneso varžybų maratoną projekte „Fit Model“. Moteris nežada atostogauti, todėl neužilgo vėl kibs į įprastą treniruočių grafiką.

„Pasibaigus varžyboms planuoju sportuoti standartiškai, palaikyti raumenų tonusą: vieną kartą rankos, pečiai, kitą – nugara. Manau, kad dabar daugiausiai dėmesio skirsiu kojoms ir būtinai subalansuosiu savo mitybą“, – dėsto fitneso trenerės diplomą turinti moteris.

Rudenį J. Leonavičiūtė nebijo treniruotis ir lauke, tačiau renkasi gerą orą: „Kai bus pliusinė temperatūra – bent 8-10 laipsnių šilumos, tada, manau, išlįsiu pabėgioti į parkelį ar dviračiu pasivažinėti. Svarbu, kad nelytų ir nepūstų vėjas. Lauke sportuosiu iki tol, kol leis oro sąlygos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Modelis aktyviau treniruojasi jau 5 metus ir pripažįsta, kad su metais krūvis tik didėja. Mat sportuoja jau nuo mokyklos laikų, tik anksčiau tai darė labiau dėl noro išlieti susikaupusią energiją. Pasak J. Leonavičiūtės, sportas yra jos gyvenimo būdas.

„Sportuoju dėl savęs, stiprinu imunitetą, o savijauta gerėja. Žadu valgyti daugiau vaisių bei daržovių, nes šie produktai turi reikalingų vitaminų ir mineralų“, – paklausta, ar stiprina organizmą nuo dažnai užklumpančių rudeniškų ligų, tokių kaip kosulys, sloga, gerklės skausmas, atsako J. Leonavičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų