REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
48
Dalia Grybauskaitė (nuotr. Fotodiena.lt)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pranešė pirmadienį kviečianti susitikti laimėjusių rinkimus partijų lyderius.

48

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pranešė pirmadienį kviečianti susitikti laimėjusių rinkimus partijų lyderius.

REKLAMA

„Būtina atkurti sugriautą pasitikėjimą Seimu ir Vyriausybe ir užtikrinti, kad Lietuva turėtų valdžią, dirbančią žmonėms. Šiandien kviečiu susitikti ir aptarti valstybės ateities daugiausia balsų rinkimuose laimėjusių partijų lyderius“, – rašoma komentare, kurį pirmadienio rytą BNS perdavė prezidentės spaudos tarnyba.

Kurių konkrečiai partijų vadovai kviečiami konsultacijoms Prezidentūra kol kas nenurodo.

Pasak prezidentės, Seimo rinkimų rezultatai rodo, kad žmonės nori esminių permainų.

„Antrasis rinkimų turas patvirtino, kad žmonės nori esminių permainų. Daugelyje apygardų politikos senbuvius pakeitė nauji veidai – tai reiškia pokyčius Lietuvos politiniame žemėlapyje,“ – teigia šalies vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji pasveikino rinkimus laimėjusią Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LVŽS), linkėdama „atsakingų sprendimų, kurie atlieptų žmonių lūkesčius“.

REKLAMA

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, LVŽS antrajame rinkimų ture laimėjo 35 mandatus ir su pirmajame ture daugiamandatėje apygardoje laimėtais 19 mandatų Seime iš viso turės 54 narius. LVŽS pirmininko įvardijami potencialūs koalicijos partneriai Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai po antrojo turo užsitikrino 31 vietą Seime, kiti galimi partneriai socialdemokratai - 17 mandatų.

Karbauskis: prezidentė supranta, kokia tautos valia

Seimo rinkimus reikšminga persvara laimėjusios Valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas Ramūnas Karbauskis sako esąs tikras, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė supranta, kokia yra tautos valia.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu beveik tikras, nors su prezidente dar nekalbėjau, kad prezidentė supranta, kokia yra tautos valia ir kad dabar nelabai bus svarbu, kas yra antrasis koalicijos partneris. Nes Valstiečių ir žaliųjų sąjunga gavo tokį pasitikėjimo limitą, kad pirmiausia bus svarbu, kiek mes esame pajėgūs ir kiek mes sugebėsme įgyvendinti tuos pokyčius, apie kuriuos kalbėjome rinkimų kampanijoje. Dėl to tas koalicijos partneris vienas ar kitas nėra esminis klausimas“, – BNS pirmadienio rytą sakė R.Karbauskis.

Jis teigė tikįs, kad koalicijos formavimą lems pirmiausia gauti balsai per rinkimus.

„Situacija taip susiklostė, kad tie skaičiai, frakcijų dydžiai, jie galbūt daug kam netikėti, bet jie tokie. Aš tikiuosi, kad nebus bandoma nurodinėti, kokia bus koalicija“, – kalbėjo R.Karbauskis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų