REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
95
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) rinkimų štabas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Į konservatorių partijos būstinę prieš vidurnaktį sugrįžęs Gabrielius Landsbergis pirmiausia pasveikino valstiečius-žaliuosius su pergale.

95

Į konservatorių partijos būstinę prieš vidurnaktį sugrįžęs Gabrielius Landsbergis pirmiausia pasveikino valstiečius-žaliuosius su pergale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šauniai pasirodė. Turėsime progą susipažinti su šios partijos atstovais. Svarbiausia, kad viskas būtų skaidru. Sunku pasakyti, kaip dėliosis koalicija. Tėvynės sąjunga tikrai nesiveržia į derybas, tikrai nesiveržia į Vyriausybę. Būsime kantrūs, ramūs, tad lauksime“, - sakė G. Landsbergis.

REKLAMA

Politikui pasirodė keista, kad valstiečiai nesugeba pasirinkti aiškios krypties. Tai, anot jo, rodo labai išskydusį vertybinį stuburą.

„Valdančioji partija neapsisprendžia, kas ji yra, kokios vertybės jai yra svarbios. Akivaizdu, kad valstiečiams tinka viskas. Man tai nėra priimtina. Žiūrėsime, kaip vyks derybos su socialdemokratais. Net premjeras Algirdas Butkevičius dėl to išsakė tam tikras dvejones“, - teigė konservatorių lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, vienintelė partija, kuri visa širdimi remia Ramūną Karbauskį, tai Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Tad lipdant koaliciją, jo nenustebintų, kad ši partija taip pat dalyvautų derybose.

„Pakartosiu, mes nesiveržiame į valdžią. Tai reiškia, kad lygiai taip pat, kaip ir anksčiau mes kalbamės apie darbus ir principus. Visos raudonos linijos, kurios buvo brėžiamos iki rinkimų, nėra priimtinos. Tam tikrų žmonių profesionalumas kelia didelių abejonių.

Reikia palaukti derybininkų. Kai pamatysime, kokios yra nuostatos, tada ir galėsime kalbėtis. Galiu tik pakartoti, kad su liberalais matome daugiau bendrų taškų nei su valstiečiais-žaliaisiais“, - pasakojo G. Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Partijos lyderis negalėjo pasakyti, kas sutrukdė sėkmingai pasirodyti antrajame rinkimų ture: „Reikės didelės analizės. Tai, kur šiandien esame yra didelio kelio pradžia. Manau, kad valstiečiams-žaliesiems bus sunku. Galime pajuokauti, kad su kai kuriais vienmandatininkais pačiai partijos vadovybei reikės susipažinti.“

Paklaustas, ar dėl skaudaus pralaimėjimo rinkimuose nežada trauktis, G. Landsbergis atsakė nedaugžodžiaudamas: „Ne, trauktis nežadu. Tikiu partijos demokratinėmis vertybėmis. Tad ateinančiais metais laukia partijos pirmininko rinkimai ir turėsiu progą pasitikrinti pasitikėjimą manimi.

Daugiamandatėse apygardos pasiekėme itin gerų rezultatų. Tuo tarpu vienmandatėse rezultatai buvo blogesni. Kodėl taip nutiko, pasikartosiu, turėsime išsiaiškinti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų