REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius pralaimėjo rinkimus vienmandatėje Vilkaviškio apygardoje, kur buvo renkamas nuo 1996 metų.

Premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius pralaimėjo rinkimus vienmandatėje Vilkaviškio apygardoje, kur buvo renkamas nuo 1996 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) skelbiamais duomenimis, mandatą čia iškovojo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LŽVS) kandidatas Kęstutis Smirnovas, surinkęs 49,44 balsų.

REKLAMA

A.Butkevičius gavo 47,42 proc. apygardos rinkėjų balsų.

A.Butkevičius pirmajame ture pirmavo surinkęs 36,28 proc. rinkėjų balsų, o K.Smirnovas buvo antras su 27,24 proc. balsų.

Premjeras Vilkaviškyje į Seimą buvo renkamas nuo 1996-ųjų, o nuo 2000-ųjų jis būdavo išrinktas jau pirmajame ture. Šiemet į Seimą jis išrinktas su socialdemokratų sąrašu.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Kęstutis Smirnovas, antrame rinkimų ture įveikęs premjerą Algirdą Butkevičių vienmandatėje Vilkaviškio apygardoje, kur socialdemokratų lyderis buvo renkamas nuo 1996 metų, sako, kad pergalę jam atnešė permainų norintys žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

„Nesakyčiau, kad čia mano vienintelio pergalė. Iki paskutinės minutės niekas (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje - BNS) nesutiko kandidatuoti ten, eiti į konkurenciją su premjeru. Tada pasiūlė man. Aš esu kovotojas. Tai jeigu einu, tai kovoju iki galo. Mūsų tikslas buvo - antras turas. Per du mėnesius apsigyvenau Vilkaviškyje ir dirbau su žmonėmis. Ir gavosi toks rezultatas. Bet ten ne mano vieno rezultatas, visa Lietuva norėjo permainų, buvo partijos informacinė banga, siekis, kad būtų profesionalų Vyriausybė“, - BNS tvirtino K.Smirnovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš daugiau klausiau žmonių, o ne kalbėjau. O kaip daugiausia būna - atvažiuoja politikai, pakalba, o žmonių neišklauso. Mano taktika buvo kitokia“, - pridūrė jis.

Paklaustas, ką būdamas Seime norėtų padaryti, kad jo rinkėjų iš Vilkaviškio gyvenimas būtų geresnis, K.Smirnovas tvirtino, kad specialiai to nedarys.

„Turi būti bendra Vyriausybės programa ir joje numatyta, kaip turėtų būti remiami regionai, kaip turėtų būti išdėliotas finansavimas. Tada nereikės nei traukti nei pritraukti“, - teigė K.Smirnovas.

Jis sakė norintis dirbti Švietimo, mokslo ir kultūros komitete ir Jaunimo ir sporto komisijoje.

„Nesiruošiu reikalauti jokių postų, nors premjerą ir įveikiau“, - sakė K.Smirnovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų