REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
48
R. Karbauskis (nuotr. Fotodiena.lt)

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis tikisi pergalės Seimo rinkimuose ryškia persvara prieš artimiausius konkurentus.

48

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis tikisi pergalės Seimo rinkimuose ryškia persvara prieš artimiausius konkurentus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokias prognozes jis pateikia vertindamas rinkėjų aktyvumą, kuris, anot jo, yra gerokai didesnis, nei prognozuota ir labai palankus partijai.

REKLAMA

„Aš tikiu, kad gali būti pakankamai įdomus rezultatas. Įdomus ta prasme, kad gali būti, kad laimėsime labai stipriai (...), galbūt dešimt mandatų daugiau, negu kiti. Kol kas neabejoju tuo“, - sako jis.

Jis taip pat žada nepradėti derybų dėl koalicijos, kol nesutars dėl partijų programų, o su liberalais ir konservatoriais, kaip bloku, nemato ateities Vyriausybėje.

„Jei susitars konservatoriai su liberalais, tai galės patys tą koaliciją ir turėti“, - žurnalistams partijos štabe sekmadienio vakarą sakė R.Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiesiog nematome liberalų jokiam variante koalicijoje dėl vertybinių skirtumų ir dėl bylos, kuri yra nebaigta“, - pridūrė R.Karbauskis.

Liberalų sąjūdžio rinkimų programos koordinatorius Gintaras Steponavičius BNS teigė, kad dėl ideologinių nuostatų liberalai nenusileis ir nesistengs būti koalicijoje, kurioje nieko negalėtų padaryti.

„Mes savo vertybių taip pat neketiname išsižadėti vardan kažkokių bandymų dirbtinai įsiprašyti į koalicijas. Aš manau, kad sulauksime rezultatų ir kokioje situacijoje bebūtume - daugumoje ar mažumoje - savo vertybes ginsime. (...) Dirbtinai būti kokioje nors koalicijoje ir nieko joje nelemti tai nėra turbūt mūsų siekis, švelniai tariant. Ir leiskime tiems, kas turi didžiausią pasitikėjimą, pasirodyti kaip jiems sekasi“, - BNS sakė G.Steponavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu sąrašo lyderis Saulius Skvernelis dar sekmadienio rytą sakęs, kad palieka atvirus kelius deryboms su visomis partijomis, nuomonės nekeičia.

„Bus, matyt, kažkaip per vidurį“, - teigė jis, paklaustas, ar matytų galimybę dirbti Vyriausybėje su liberalais.

Abu partijos atstovai tikina, kad nesvarbu, kokia bus rinkimų baigtis, derybos tikrai neprasidės sekmadienį.

„Šiandien niekas derybų nepradeda, mes suformuosime darbo grupes, jos šnekės apie programas, apie vertybes ir po tam tikro laiko, kai bus susitarta dėl tų dalykų, bus šnekama apie koalicijas. Nežinau, po savaitės, po dešimt dienų. Kokie gali būti pasiūlymai, jei mes dėl postų nesiderėsime su niekuo? Pirma reikia susiderėti dėl vertybių“, - sakė R.Karbauskis.

REKLAMA

Anot jo, esminės LVŽS vertybės, dėl kurių nebus deramasi, yra būtinybė naikinti moksleivio ir studento krepšelį - tai esą reikalinga švietimo reformai, taip pat galutinai atsisakyti Visagino atominės elektrinės statybų, keisti alkoholio kontrolės įstatymą.

Vis dėlto R.Karbauskis nebesako, kad visiškai negalėtų keisti pozicijos dėl partijos siekio įvesti valstybės monopolį alkoholio prekybai.

„Šiandien tai dar nėra toks principinis dalykas, kad dėl to nedarytumėme koalicijos arba daryti, bet aš manau, kad mes įtikinsime“, - sako jis.

REKLAMA

S.Skvernelis tikina, kad nei jis, nei R.Karbauskis nedalyvaus pirmosiose derybose - tą darys partijos deleguoti žmonės, kuriems bus suteikti visi įgaliojimai.

LVŽS sąrašo lyderis teigia, kad pastarosios dvi savaitės po pirmojo rinkimų turo pakeitė rinkiminės kampanijos eigą „ne į gerąją pusę“, turėdamas omenyje ir galimų koalicijos partnerių konservatorių išsakytą kritiką.

„Mūsų atžvilgiu buvo ištraukti tokie desperatiški, manau, netgi sveiku protu sunkiai paaiškinami dalykai, netgi bandymai pritraukti dirbtinai Rusijos grėsmę - tai, manau, yra tikrai neetiškas ir nepadorus elgesys“, - sako jis.

S.Skvernelis sako, kad R.Karbauskis yra „pakankamai kietas derybininkas ir žmogus, kuris laikosi duoto žodžio“, o šios savybės yra būtinos politikui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų