REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
95
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) rinkimų štabas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Gabrielius Landsbergis: koalicija su socialdemokratais – neįmanoma

Korektiškai „įkando“ Ramūnui Karbauskiui

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis pakartotinių rinkimų rezultatų laukė itin pakilios nuotaikos. Politikas neabejojo, kad jo partijai pavyks likti lyderiais ir po pakartotinio balsavimo.

95

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis pakartotinių rinkimų rezultatų laukė itin pakilios nuotaikos. Politikas neabejojo, kad jo partijai pavyks likti lyderiais ir po pakartotinio balsavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prakalbus apie galimą koalicijos dėlionę, G. Landsbergis pabrėžė, kad prieš rinkimus vykę debatai parodė, jog Saulius Skvernelis nori derėtis. Bet kito valstiečių-žaliųjų lyderio Ramūno Karbauskio indėlio, G. Landsbergis teigė pasigedęs.

REKLAMA

„Ramūnas Karbauskis atrodė kaip žmogus, kuris nori padaryti viską, kad derybos nepavyktų. Kalbame apie tai, kad norime rezultato. Vyriausybė turi būti veikianti ir stabili. Tad visos pusės turės šiek tiek nusileisti“, - teigė G. Landsbergis.

Paklausus, ar įmanoma koalicija tarp konservatorių, žaliųjų-valstiečių ir socialdemokratų, G. Landsbergis laikėsi savo: „Socialdemokratai yra įsivėlę į daug skandalų. Tas pats Juozas Olekas su „auksinių šaukštų“ skandalu. Su tokia partija, kokia ji yra šiandien, nematau galimybės formuoti vyriausybę.“

REKLAMA
REKLAMA

G. Landsbergis turėjo ką pasakyti ir apie R. Karbauskio viešus pasisakymus jo paties atžvilgiu: „Tokie pasisakymai leidžia manyti, kad mudu esame atėję iš skirtingos kultūrinės erdvės. Jam reikėtų susimąstyti apie diplomatiškumą. Aš pats sau neleisčiau taip kalbėti apie galimą koalicijos partnerį.“

Anot jo, S. Skvernelis ir R. Karbauskis skiriasi kaip diena ir naktis. „S. Skvernelis aiškiai parodė, kad siekia derybų, o R. Karbauskis nuo pirmųjų dienų brėžė raudonas linijas. Bet šiandien svarbiausia, kad galėtume pradėti kalbėti apie darbus“, - apibendrino G. Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad per spalio 9 dieną įvykusį pirmąjį rinkimų turą buvo išrinkta 70 parlamentarų daugiamandatėje apygardoje ir 3 – vienmandatėse.

Suskaičiavus rezultatus VRK paskelbė, kad daugiamandatėje apygardoje per pirmąjį turą Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai gavo 20, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – 19, Socialdemokratų partija – 13, Liberalų sąjūdis – 8, o Lietuvos lenkų rinkimų akcija-krikščioniškų šeimų sąjunga ir partija „Tvarka ir teisingumas“ – pasidalijo po penkis mandatus.

REKLAMA

Tuo tarpu vienmandatėse apygardose per pirmąjį turą buvo išrinkti du Lietuvos lenkų atstovai Leonardas Talmontas bei Česlavas Olševskis ir konservatorė Ingrida Šimonytė.

Iš viso į antrąjį Seimo rinkimų turą pateko 42 Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatų, 40 – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, 21 – Socialdemokratų partijos, 12 – Liberalų sąjūdžio, 5 – Darbo partijos, 5 – save išsikėlę, 4 – „Tvarkos ir teisingumo“, po 2 – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos bei Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų), po 1 – „Lietuvos sąrašo“, Lietuvos žaliųjų partijos bei Antikorupcinės N.Puteikio ir K.Krivicko koalicijos kandidatus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų