REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki titulo „Žalgiriui“ gali pakakti vieno žingsnio

Turo apžvalga

Po vilniečių pergalės ir „Trakų“ lygiųjų atsirado tikimybė, kad čempionu Vilniaus „Žalgiris“ gali tapti jau kitame ture.

Po vilniečių pergalės ir „Trakų“ lygiųjų atsirado tikimybė, kad čempionu Vilniaus „Žalgiris“ gali tapti jau kitame ture.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Situacija. Jei „Žalgirio“ futbolininkai kitą savaitgalį laimės prieš Klaipėdos „Atlantą“, o senosios sostinės komanda pralaimės Marijampolės „Sūduvai“, čempiono sostą vilniečiai apgins likus trims turams iki čempionato pabaigos.

REKLAMA

Patas. Principinėje „Trakų“ ir „Atlanto“ dvikovoje uostamiestyje įvarčių įmušta nebuvo – 0:0. Šios lygiosios atvėrė dešimties taškų žirkles tarp „Žalgirio“ ir riterių, o „Sūduva“ „Trakų“ persvarą prieš save aptirpdė iki penkių taškų.

Prapliupo. Įvarčių sausra užfiksuota tik Klaipėdoje. Kitose dvejose rungtynėse kamuolys į vartus įkrito 12 kartų: „Žalgiris“ prieš Jonavos „Lietavą“ laimėjo 4:1, o „Sūduva“ prieš Kauno „Stumbrą“ – net 6:1.

REKLAMA
REKLAMA

Trys. Tiek kartų kamuolį į „Lietavos“ vartus siuntė Andrija Kaludžerovičius. „Žalgirio“ serbas susigrąžino „SMScredit.lt A lygos“ snaiperių sąrašo lyderio poziciją. Jis yra įmušęs 15 kartų, o Nerijus Valskis iš „Trakų“ – 14.

Vėl. Taip sutapo, kad „Atlantas“ ir „Trakai“ Klaipėdoje žaidė antrą kartą iš eilės – komandos tarpusavio akistata pajūryje baigė ketvirtą ratą ir pradėjo penktą. „Vaikinai juokauja, kad kitas rungtynes mes, matyt, vėl žaisime Klaipėdoje su „Atlantu“, – šyptelėjo senosios sostinės komandos treneris Sergejus Kovalecas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išvada. „Lieka kovoti dėl trečiosios vietos, tai ir darysime“, – pareiškė „Atlanto“ treneris Konstantinas Sarsanija. Po lygiųjų su „Trakais“ uostamiesčio futbolininkai nuo „Sūduvos“ atsilieka dviem taškais.

Nepasisekė. „Buvo aišku. kad Andrija kada nors iššaus, – po pergalės prieš „Lietavą“ apie A. Kaludžerovičių kalbėjo „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas. – Taip jau nutiko, kad po karšta koja pateko Jonava“. Iki fejerverko dvikovoje su „Lietavos“ futbolininkais „Žalgirio“ puolimo lyderis čempionate nebuvo įmušęs beveik du mėnesius – penkeriose rungtynėse iš eilės.

REKLAMA

Permaina. Jonavos komanda keturis įvarčius praleido antrą kartą iš eilės. Prieš tai penkiose iš šešių dvikovų „Lietava“ išsaugojo savo vartus „sausus“.

Siautėjo. Rungtynėse su „Stumbru“ įvartį įmušė ir du rezultatyvius perdavimus atliko „Sūduvos“ saugas Ernestas Veliulis. „Gal iš šalies atrodė, kad kažko užvalgiau, bet ruošiausi taip, kaip ir kiekvienoms kitoms rungtynėms“, – pakomentavo futbolininkas.

Debiutas. Vienintele menka paguoda „Stumbro“ treneriams po susidorojimo Marijampolėje galėjo tapti tai, kad debiutuodamas lygoje įvartį įmušė aštuoniolikmetis puolėjas Donatas Konikas.

Ruožas. „Sūduva“ plačiai išskleidė bures – iškovojo ketvirtą pergalę iš eilės. Prieš tai marijampoliečiai per penkerias rungtynes buvo surinkę vos du taškus – tai kainavo darbą buvusiam treneriui Aleksandarui Veselinovičiui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų