REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo rinkimus laimėjo Ramūno Karbauskio vadovaujama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LŽVS), pirminiais duomenimis, iš viso parlamente užsitikrinusi 54 mandatus.

Seimo rinkimus laimėjo Ramūno Karbauskio vadovaujama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LŽVS), pirminiais duomenimis, iš viso parlamente užsitikrinusi 54 mandatus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadangi dar du Seimo nariai išrinkti kaip save išsikėlę, bet jie įrašyti į LVŽS kandidatų sąrašą daugiamandatėje apygardoje, galima sakyti, kad „valstiečiai“ naujajame parlamente turės 56 mandatus.

REKLAMA

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), per pirmąjį turą nedidele persvara aplenkę „valstiečius“, liko antri su 31 atstovu parlamente.

Atnaujinta 09.43 val. 

Reaguodamas į konservatorių ir socialdemokratų pasisakymus, kad jie būtų linkę dirbti opozicijoje, R.Karbauskis sako, kad matematiškai yra įmanomas ir toks variantas.

„Manau, kad tai daugiau derybinės pozicijos siekiant galbūt ryškiai užsiimti poziciją, kuri būtų tose derybose. Bet jei bus toks kietas nusiteikimas dirbti opozicijoje abiejų partijų, kurias minėjau, tokiu atveju ieškosime kito sprendimo. Bet nemanau, kad tai būtų racionalu galvojant apie pačią valstybę ir apie mūsų visų tikslus“, - teigė R.Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis tikisi, kad net konservatoriams atsidūrus opozicijoje, dėl dalies klausimų Seime jie palaikys LVŽS. Pasak R.Karbauskio, daugiau aiškumo dėl to, kaip ir su kuo vyks derybos, turėtų būti pirmadienį popiet.

Atnaujinta 09.36 val. 

Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako atsiprašantis dėl rinkimų rezultatų, kurie nebuvo sėkmingi konservatoriams, tačiau pagrindo trauktis iš partijos vadovų jis sako nematąs.

„Aš nuo savęs atsiprašau, jeigu tikėjomės geresnių rezultatų, bet sakau, ktą sykį tikrai bus geriau“, - teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, konservatorių pirmininko rinkimai turėtų vykti 2017 metų gegužę.

„Mūsų partija yra vienintelė partija, kuri turi demokratinę procedūrą pirmininkui rinkti ir kitų metų gegužės mėnesį artėja partijos pirmininko rinkimai, kur, be abejonės, būsiu įvertintas, ar tas rezultatas daugiamandatėje apygardoje iš tikrųjų yra tinkamas ir ar pasirinktas parijos kelias, kuriuo mes ėjome dvejus metus, yra teisingas“, - spaudos konferencijoje pirmadienio rytą sakė G.Landsbergis.

 

REKLAMA

Seimo rinkimų antrajame ture iki 10 val. balsavo 3,44 proc. rinkėjų, kai prieš dvi savaites tokiu metu buvo balsavę 4,8 procento.

Su 5,99 proc. išankstinio balsavimo duomenimis antrajame ture savo valią jau yra pareiškę 9,42 proc. rinkėjų.

Aktyviausios kol kas yra Nalšios apygarda – bendras aktyvumas su išankstinio balsavimo duomenimis siekia 16,72 proc., Varėnos-Trakų (15,51 proc.) ir Molėtų-Širvintų (14,38 proc.).

Mažiausias aktyvumas, įskaičiuojant ir išankstinio balsavimo duomenis, yra sostinės Panerių apygardoje (4,34 proc.) ir Klaipėdoje Marių apygardoje (4,53 proc.).

REKLAMA

Rezultatai

Mandatų skaičius po dviejų turų:

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – 56

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – 31

Socialdemokratų partija – 17

Liberalų sąjūdis – 14

Partija „Tvarka ir teisingumas“ – 8

Lietuvos lenkų rinkimų akcija-krikščioniškų šeimų sąjunga – 8

Išsikėlė pats – 2

Darbo partija – 2

Pateikiami duomenys yra išankstiniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų