REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Respublikos griaučiai (nuotr. Organizatorių)

Jau trečią dešimtmetį stovinčio „Respublikos“ viešbučio-vaiduoklio Kauno miesto centre neliks jau netrukus. Simboliška, kad vienas didžiausių ir moderniausių biurų pastatų šalyje vietoj senojo monstro iškils būtent 2018 m. – Lietuvai švenčiant atkūrimo 100-metį. Tai spalio 21 d. į „Respublikos“ vaiduoklyje surengtą pristatymą susirinkusiems žurnalistams patvirtino projektą įgyvendinančios „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis.

7

Jau trečią dešimtmetį stovinčio „Respublikos“ viešbučio-vaiduoklio Kauno miesto centre neliks jau netrukus. Simboliška, kad vienas didžiausių ir moderniausių biurų pastatų šalyje vietoj senojo monstro iškils būtent 2018 m. – Lietuvai švenčiant atkūrimo 100-metį. Tai spalio 21 d. į „Respublikos“ vaiduoklyje surengtą pristatymą susirinkusiems žurnalistams patvirtino projektą įgyvendinančios „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kaip ir daugelis mūsų nekilnojamojo turto vystymo projektų, „Magnum“ statybos naudos atneš ne tik verslui, bet ir plačiajai visuomenei. Žiūrint pro verslo prizmę, tai perspektyvi investicija į itin modernų biurų pastatą prestižinėje Kauno vietoje. Tuo metu kauniečiai ir miesto svečiai pagaliau mėgausis šiuolaikiška erdve ir išbaigtu šios centro dalies architektūriniu paveikslu“, – pristatyme sakė Š. Matijošaitis.

REKLAMA

Vietoje jau trečią dešimtmetį miesto centre stūksančio ir pavojų aplinkiniams keliančio statinio 2018-ųjų pabaigoje Kauno širdyje iškils išskirtinės architektūros beveik 20 000 kv. m ploto A+ klasės pastatas, kuriame įsikurs pagrindinis „Vičiūnų grupės“ biuras. Nuomos galimybėmis aktyviai domisi ir kitos didelės tarptautinės kompanijos. Norą įsikurti pirmame aukšte siūlomose didesnėse nei 2200 kv. m komercinėse patalpose jau kuris laikas reiškia bankai, įvairios agentūros ir kitos verslo įstaigos.

REKLAMA
REKLAMA

„Nors iš esmės tai yra tik vienas iš daugelio mieste stovinčių pastatų, jo nugriovimas Kaunui yra didžiulės reikšmės įvykis. Apleistas „Respublikos“ viešbutis yra simbolis to praeito ir po truputį į užmarštį besitraukiančio Kauno etapo, pasižymėjusio duobėtomis gatvėmis, apleistais pastatais ir pilkumu. Šito viešbučio nugriovimas ir naujo modernaus biurų pastato statybų pradžia simbolizuoja persilaužimą ir vis garsiau skambančią Kauno sėkmės istoriją. Istoriją, kurią su kauniečiais kuriame visi kartu“, – teigė Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Griovimo leidimą bendrovė jau turi, tad 42 metrų viešbutis nuo Kauno centro panoramos nušluotas bus jau artimiausiais mėnesiais. „Vičiūnų grupės“ atstovai žada, jog dėl pasirinktos technologijos, modernios įrangos ir pastato vietos pati griovimo procedūra atrodysianti pakankamai įspūdingai.

Nuomininkus vilioja ne tik vieta

„Visas „Vičiūnų grupės“ verslas glaudžiai susijęs su inovacijomis, aktyvia gyvensena bei šeimos vertybėmis, tad ir šis projektas ne išimtis. „Magnum“ bus ideali vieta ne tik aukščiausius reikalavimus biurams keliančioms tarptautinėms kompanijoms, bet ir jose dažniausiai dirbantiems jauniesiems profesionalams bei darbuotojams su vaikais. Savo atžalas jie galės patikėti čia pat įsikursiančiam pirmajam tokiam vaikų dienos centrui Kaune, – pasakojo Š. Matijošaitis. – Net ir būdami miesto centre mažieji leis laiką gamtos apsuptyje – specialiai jiems pritaikytoje lauko terasos dalyje atsivers Nemuno salos ir upės vaizdai. Po darbo atžalas pasiėmę tėveliai per keletą minučių pėstute nukeliaus į kiną, teatrą, sporto varžybas ar prekybos centrą“.

REKLAMA

Po poros metų duris atversiantis „Magnum“ verslo centras išsiskirs ne tik  vieta, bet ir komfortu darbuotojams ir minimaliomis išlaikymo sąlygomis. Išmanųjį biurų pastatą valdys automatinė BMS sistema, kuri parinks tinkamiausią mikroklimatą darbuotojams, naudos atsinaujinančius energijos šaltinius, reguliuos taupųjį LED apšvietimą ir leis autonomiškai valdyti biuro kaštus.

Projekte taip pat numatytos itin modernios konferencijų salės, kavinė bei „Sky“ baras ant pastato stogo, iš kurio atsivers bene įspūdingiausia panorama mieste. Automobilius darbuotojai ir svečiai paliks antžeminėje bei požeminėje aikštelėse. Pastaroji bus didžiausia dviejų aukštų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė Kaune, o bendras aikštelių plotas viršys 12 000 m2.

REKLAMA

Anot „Vičiūnų grupės“ vadovo, aktyvios gyvensenos bei ekologijos principus kompanija taiko praktikoje – alternatyviais būdais į darbą keliaujantiems žmonėms bus įrengta 80 vietų dviračių saugojimo aikštelė su dušais bei persirengimo kambariais, „Magnum“ veiks ir elektromobilių įkrovimo stotelės.

Trijų dešimtmečių skola Kaunui ir kauniečiams

„Šiuo projektu 2018 m. pagaliau bus užbaigtas Kauno centro architektūrinis ansamblis tarp „Žalgirio“ arenos, „Akropolio“ ir Laisvės alėjos. Verslo resursais bus atkurta istorinė pro sklypą kadaise besidriekusi Spaustuvininkų gatvelė. Sovietinių statybų metu sunaikinta gatvė bus rekonstruota į pėsčiųjų bulvarą, kuris leis nuo Simono Daukanto tilto patogiau pasiekti „Akropolį“. Tuo tarpu nebelikus dabartinių tvorų bei pastato griaučių, atsivers visapusė šios neeilinės centro vietos panorama“, – teigia statinį projektuojančios bendrovės „Archas“ architektai G. Čepurna ir T. Kuleša.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Magnum“ verslo centrą sudarys du 12 ir 8 aukštų tarpusavyje sujungti bokštai, aukštesnysis sieks 42 metrus ir bus bene aukščiausias Naujamiesčio pastatas. Biurų darbuotojams, svečiams bei „Sky“ baro lankytojams tai garantuoja įspūdingiausią Nemuno salos bei senamiesčio panoramą.

Pasak architekto, į skulptūrišką, emocionalią šiai centro daliai derančią statinio formą natūraliai atvedė pragmatiniai užsakovų reikalavimai pastato funkcionalumui bei ergonomikai. Tokia pastato forma gimė siekiant darnaus urbanistinio Karaliaus Mindaugo pr. užstatymo, ieškant pagarbaus santykio su istoriniu kontekstu.

Pastato-vaiduoklio reputacija pagarsėjęs „Respublikos“ viešbutis su pertraukomis buvo statomas 1985–1993 m., vėliau savininkai keitėsi, o statybos darbai įšalo. 2015-ųjų pabaigoje nebaigtą statinį kartu su 85 a žemės sklypu iš bendrovės „Kauno arka“ įsigijo, be kitų verslų, ir nekilnojamojo turto projektų vystymu užsiimanti „Vičiūnų grupė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų