REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilma Burneikienė į LSMU Kauno klinikas pateko praėjusią savaitę dėl susiformavusio pūlyno burnoje, kurį skubiai teko operuoti. Išoperuoti pūlyną chirurgai išoperavo, tačiau po operacijos moteris atsibudo traumuota – ant jos ranka buvo didelė žaizda, tarytum kas būtų nudeginęs. Tačiau medikai ne tik nepateikė jokio paaiškinimo, tačiau ir patarė moteriai, jei ši turinti pretenzijų, eiti ieškotis pagalbos kitur.

Vilma Burneikienė į LSMU Kauno klinikas pateko praėjusią savaitę dėl susiformavusio pūlyno burnoje, kurį skubiai teko operuoti. Išoperuoti pūlyną chirurgai išoperavo, tačiau po operacijos moteris atsibudo traumuota – ant jos ranka buvo didelė žaizda, tarytum kas būtų nudeginęs. Tačiau medikai ne tik nepateikė jokio paaiškinimo, tačiau ir patarė moteriai, jei ši turinti pretenzijų, eiti ieškotis pagalbos kitur.

REKLAMA

„Praėjusį ketvirtadienį nuvykau į Kauno klinikas į Veido ir žandikaulio chirurginį skyrių. Daktaras apžiūrėjo ir nutarė mane operuoti, nes nuo protinio danties buvo jau susidaręs pūlinys. Tad praėjusį ketvirtadienį, 18 val., iš skyriaus mane išvežė su sveikomis rankomis.

Paskui po narkozės maždaug parą praleidau reanimacijoje, penktadienio vakare mane parvežė vos ne miegančią, suleido vaistų. Per miglą pamenu, reanimacijoje sesutė man lyg šnibždėjo, kad negali ant vienos rankos dėti kraujo matavimo prietaiso, nes man ji sužalota. Aš tik šeštadienio ryte, kai man nukrito bintas, pamačiau, kad mano ranka sužalota. Tačiau kas ten atsitiko, nežinau“, – susirūpinusi pasakojo Vilma Burneikienė.

REKLAMA
REKLAMA

Išvežė sveiką, parvežė sužalotą

Moteris sako, kad situacijos apžiūrėti ir įvertinti buvo atėję daug gydytojų, tačiau ji aiškaus atsakymo nesulaukė – ar susižalojo ji operacinėje, ar reanimacijoje. Gydytojai, kalba Vilma, vienas nuo kito stumia šią istoriją ir niekas nenori jai paaiškinti, kas gi iš tikro nutiko.

REKLAMA

„Viena daktarė sakė, kad tie sužalojimai gali būti nuo pleistro, bet ant tos vietos išvis pleistro nebuvo. Man buvo pastatytas kateteris toje vietoje ir tuos pačius pleistrus man klijuoja ant kakto, bet jokios alergijos nuo jų man nėra.

Aš sakiau gydytojams eiti ieškoti tos seselės, kuri dirbo tą naktį, kai buvai reanimacijoje, bet gydytojai net nesileido į kalbas. Visi sako: „sveikit ir užgis“, bet nėra jokio paaiškinimo. Aš skyriaus nekaltinu, nes iš skyriaus išvežė sveiką, o parvežė sužalotą. Vyriausioji anesteziologė paaiškino, kad ir operacijos metu jokių problemų nebuvo ir kad po operacijos į reanimacijos skyrių mane išvežė sveiką“, – dalinosi liūdna patirtimi moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Konkrečiai nepaaiškino

Vilma piktinasi, kad gydytojai nuo jos ir jos vyro slėpė, kas nutiko, ir iki šiol nieko konkrečiai neišaiškino: kai moteris gulėjo po operacijos reanimacijoje, jos aplankyti atvyko vyras, kuris jau mate bintus ant jos rankų, tačiau jam gydytojai apie sužalotas moters rankas nieko nepasakė.

Moterį piktino ir nedraugiškas bei nebendradarbiaujantis ligoninės darbuotojų požiūris į jos nelaimę:

„Sakiau reanimacijos skyriaus vadovui, kad pasakytų, nuo ko čia man taip. Jis atsakė, jog nežino. Tada pasakiau, kad išsikviestš tas darbuotojas, kur tą parą dirbo, tačiau niekas nebuvo daroma. Pasakiau, kad aš kreipsiuosi kažkur aukščiau, bet man atsakė taip: „darykit jūs ką norit, galit važiuoti gydytis į kitą ligoninę“. Ranką paspaudė, palinkėjo sėkmės, ir išėjo pro duris“, – sakė Vilma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris sako, kad jai dar dabar rankas skauda, viena ranka giliau pūliuoja – vargo moteris turi daug daugiau nei prieš operaciją.

„Kadangi dabar nebe vasara, nenoriu būti išsirengusi, o kai esu su ilgomis rankovėmis, man pridžiūsta kraujas, tos žaizdos kraujuoja, kažkiek traukiasi vienoje pusėje, bet yra toks įdubimas, kur tikrai pūliuoja. O gydytojai man pasakė, kad čia tik šlapiuoja, ir viskas praeis... O man toks jausmas, kad čia lyg nudeginta būtų“ – nusivylusi kalbėjo Vilma.

Medikamentai pateko į paodę

LSMU Kauno klinikų Viešosios komunikacijos tarnybos vadovė Austė Aleksandravičiūtė-Šviažienė tv3.lt nurodė apgailestaujanti, kad Vilma Burneikienė turėjo susidurti su tokiais nepatogumais, tačiau priežastį, kas visgi nutiko, pateikė:

REKLAMA

„Spalio 13 d. pacientė skubos tvarka stacionarizuota į Kauno klinikų Veido ir žandikaulių chirurgijos kliniką dėl burnos ertmės infekcijos ir susiformavusio pūlyno, kuris sėkmingai drenuotas.

Po operacijos pacientė iš anestezijos budo neramiai, dėl jos rankų judesių migravo pleistru užklijuotas intraveninis kateteris ir keletas skiriamų medikamentų pateko į paodę. Manome, kad tai galėjo sukelti aplinkinių audinių reakciją ir odos pažeidimus. Pasislinkęs kateteris nedelsiant pastebėtas slaugytojos, iškart pašalintas, punktuota periferinė vena kitoje rankoje ir pratęstas būtinų intraveninių medikamentų skyrimas. Išsiaiškinus visas įvykio aplinkybes, apgailestaujame, kad pacientei po operacijos ne visai tiksliai paaiškinta, kas galimai sukėlė rankos odos pažeidimus. Pacientė jokių priekaištų personalui nepareiškė“, – raštu į žurnalistės klausimus atsakė A. Aleksandravičiūtė-Šviažienė. Šiuo metu Kauno klinikų Veido ir žandikaulių chirurgijos klinikoje toliau gydoma pacientė, ligoninės atstovės teigimu, sveiksta, jos gyvybei pavojaus nėra, stebimas būklės gerėjimas ir dėl pagrindinės ligos, ir dėl kairiojo dilbio žaizdelių gijimo.

REKLAMA

„Gydytojai prognozuoja visavertį odos sugijimą ir atsistatymą“, – nurodė A. Aleksandravičiūtė-Šviažienė.

Portalui tv3.lt pasiteiravusi, ar ligoninės personalas neturėjo užtikrinti, kad V,. Burneikienė nesimuistytų ir kateteris nepatektų į paodę, ligoninės atstovę atsakė, kad kaip tik tai ir buvo daroma ir visa situacija yra nemaloni tiek pacientei, tiek visam ligoninės personalui.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų