REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apima keistas jausmas, kai, regis, gyveni praktiškai Vilniaus centre, tačiau tavo medinį namuką supa daugybė tokių pačių. Tarsi mažas kaimelis mieste iki kurio centro pėstute neužtruksite ilgiau kaip 10 minučių.

Apima keistas jausmas, kai, regis, gyveni praktiškai Vilniaus centre, tačiau tavo medinį namuką supa daugybė tokių pačių. Tarsi mažas kaimelis mieste iki kurio centro pėstute neužtruksite ilgiau kaip 10 minučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors apleistos lūšnos nuteikia niūriai, tačiau tv3.lt kalbintų Šnipiškių gyventojų teigimu – jų iš medinukų neiškrapštytų jokie pinigai. Nors, žinoma, pirmiausia jie norėtų išgirsti konkretų pasiūlymą, bet užtikrina, kad lengvai nesusiviliotų.

REKLAMA

Tyčiniai gaisrai – praeityje

„Pavėlavote šį klausimą užduoti gal 10 metų!“, - nukerta pirmas Šnipiškėse sutiktas praeivis, išgirdęs klausimą ar tyčinių liepsnų pavojus dar aktualus šio mikrorajono gyventojams. O toliau viskas klostosi tarsi keistame filme „atgal į praeitį“.

Vienų medinukų langai užkalti, kitų stogai įgriuvę, treti apskritai negirdėję žodžių „kosmetinis remontas“. Vienus namukus saugo tingiai prie įėjimo įsitaisę katinai, kitus praviri vartai palieka visiškai be apsaugos. Tik pavogti čia yra mažai ką. Dalį apleistų namų jau „apvogė“ laikas ir ilgapirščiai „praeiviai“.

REKLAMA
REKLAMA

„Anksčiau degindavo, o dabar ramu. Gyvename trijų aukštų name. Parduoti gal ir parduočiau, tik niekas nesiūlo tiek pinigų“, - nedaugžodžiauja ir kita praeivė Svetlana.

Garbaus amžiaus moteriai pritarė ir 60-metis Jonas, kuris dėl praeities gaisrų neskubėjo kaltinti tyčinės žmonių veiklos: „Pasakyčiau taip, kad dalis pastatų buvo sudeginta tyčia, tačiau kitiems užsiliepsnoti pakakdavo ir numestos nuorūkos. Ypač šiltuoju metų laiku, kai visur sausa ir menka kibirkštis gali įžiebti didelę ugnį.“

Išsikraustyti būtų kvaila

Visą gyvenimą Šnipiškėse gyvenantis 60-metis Jonas tikina, kad priprato prie tokios aplinkos ir kraustytis niekur neketina. „Būtų kvaila išsikraustyti. Už naują butą neišsimokėčiau. O per tiek metų čia viskas tapo sava, miela ir malonu. Kartais tik naujakuriai sudrumsčia ramybę. Arba prie apleistų garažų narkotikus vartojantys 15-16 metų paaugliai. Teko net apleisti tą garažą, nes buvo nesaugu jame palikti automobilį“, - tikino tv3.lt pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žurnalisto pokalbį su Jonu nugirdusi senyvo amžiaus moteris taip pat nepraeina pro šalį: „Vagys! Plėšikai. Įsivaizduokite, kad kas mėnesį už griūvantį namą savivaldybei moku 203 eurus nuomos. Jie patys tikriausi plėšikai.“. Ginčytis su trumpam stabtelėjusia senute nelieka laiko. Murmėdama po nosimi moteris patraukia savo keliais.

Kraustytis iš Šnipiškių neketina šiame mikrorajone prieš ketverius metus su vyru apsigyvenusi 40-metė Santa: „Viskas čia yra gerai. Gyveni miesto centre, o aplinka primena kaimą. Gal ir nėra pats saugiausias rajonas, bet pėstute dažnai nevaikštau. Pamatytumėte, kas čia vasarą vyksta. Net turistai vaikšto ir fotografuoja šį egzotišką jiems mikrorajoną.“

REKLAMA

Degė, bet atsistatė

Portalo tv3.lt kalbinta Gražina papasakojo trumpai savo gyvenimo Šnipiškėse istoriją. Moteriai klausimas apie gaisrus šiame mikrorajone itin opus. Pasirodo, kad prieš trejus metus benamiai sukėlė gaisrą Gražinai priklausančiame name.

Pasisekė, kad liepsnos nesunaikino viso turto. „Po gaisro viską atstatėme ir toliau gyvename bei neketiname niekur išsikraustyti. Pagalvokite, miesto centras! Kur mums išvykti. Pijokai seniai išmirė. Pamažu atsiranda daugiau tvarkingesnių namų šeimininkų. O kada pristatys dangoraižių, tada ir galvosime, ką daryti toliau“, - teigė tv3.lt kalbinta moteris.

Prie pokalbio prisigretinęs Genadijus kantriai išklausė, ką pasakojo Gražina, o šiai nutilus pridūrė: „Taip, viskas čia būtų gerai. Tik kartais žmonės savivaliauja. Sugalvoja automobilių stovėjimo aikštelę neleistinoje vietoje įsirengti. Po to pyksta, kai randa transporto priemones išdaužytais langais. O šiaip tai čia viskas gerai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų