REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis dažniau ir daugiau girdime apie lazerių procedūras, kuriomis atjauninama ir gražinama oda, naikinamos raukšlės. Tačiau lazeriai gali daug daugiau, nei tik išlyginti rūpesčio griovelius akių kampučiuose.

Vis dažniau ir daugiau girdime apie lazerių procedūras, kuriomis atjauninama ir gražinama oda, naikinamos raukšlės. Tačiau lazeriai gali daug daugiau, nei tik išlyginti rūpesčio griovelius akių kampučiuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiomis dienomis lazeriai itin sparčiai tobulėja ir atrandama vis daugiau galimybių patobulinti ir palepinti žmogaus odą. Išlyginti spuogų paliktus randelius, odoje pastebimus išsiplėtusius kapiliarus, nereikalingus plaukelius, negailestingąjį veido raudonį, pigmentines dėmes bei pavojinguosius apgamus. Mitas, jog lazeriai – kenksmingi ir pavojingi turėtų būti sugriautas, kadangi jų pagalba, ne chirurginiu būdu galima sutvarkyti aibę įvairiausių dermatologinių nusiskundimų.

REKLAMA

Efektyviausias būdas kovai su akne

Retas kuris gali pasidžiaugti, kad paauglystėje jo nekamavo nelemti spuogai ar aknė, su kuriais kovoti išbandyti įvairiausi kremai, serumai, tonikai ir kaukės, tačiau šią problemą žymiai lengviau suvaldyti lazerio pagalba. Lazerio procedūrų kursas akne spuogams gydyti yra parenkamas individualiai kiekvienam pacientui, priklausomai nuo spuogų intensyvumo. Pilnam gydymui prireikia vidutiniškai 2 -3 procedūrų. Po pirmojo seanso pacientas iškart pradeda matyti tobulesnę odą, nykstančius spuogus. Procedūros metu ne tik naikinamos aknės bakterijos, kurios sukelia spuogus, bet kartu užgydomi ir išlyginami jų palikti randeliai. Lazerio kaitra sterilizuoja minėtąsias bakterijas, o procedūra yra mažai skausminga, palyginus su nemaloniais bėrimo pojūčiais.

REKLAMA
REKLAMA

Neįmanoma tampa įmanoma – randų naikinimas

Randus, beje, gydyti galima ne tik likusius po spuogų, bet ir žymiai didesnius, ryškesnius. Randai atsiranda tais atvejais, kai oda yra pažeista pakankamai giliai – giliau bazinio epidermio sluoksnio. Šiuo atveju organizmas bando kuo greičiau užverti žaizdą ir todėl sintezuoja pakankamai grubų jungiamąjį audinį. Iki šiol randų ir strijų naikinimas buvo itin sudėtinga procedūra, tačiau frakcinio co2 lazerio (DOT) atsiradimas viską pakeitė iš pagrindų. Proceso metu išardomi grubūs rando audiniai ir skatinama kolageno ir elastino sintezė, tam, kad būtų užauginami nauji, lygūs audiniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, kartais prireikia visai nemažai tokių procedūrų, tačiau jos nėra skausmingos, pakanka vietinio odos anestetiko, o reabilitacijos etapas itin trumpas.

Suvaldyti išsiplėtusius kapiliarus

Lazeriais taip pat šalinami išsiplėtę kapiliarai, kurių jokiais kitais būdais panaikinti nepavyksta. Kai veido odoje didesniais kiekiais ir vienas šalia kito išryškėja kapiliarai tai vadinama rosacea. Paprasčiau – tai veido raudonis, kurio atsiradimo veiksniai: senėjimas, per daug saulės, rūkymas bei buvimas rūkomose patalpose, piktnaudžiavimas alkoholiu, temperatūros skirtumai, taip pat genetinis paveldimumas. Tai gana ilgas gydymas, kuriam prireikia nuo 2 iki 6 vizitų ir nors efektas laikosi ne vienerius metus, tačiau nekeičiant gyvenimo įpročių, bėgant metams gali susidaryti nauji išsiplėtusių kapiliarų dariniai, kuriuos vėl tektų gydyti. Gera žinia ta, kad kapiliarų ir veido raudonio šalinimo lazeriu procedūra – beveik visiškai neskausminga, net jautriausiose veido zonose.

REKLAMA

Lazeriams dėkoja ir garsūs Lietuvos žmonės

Nesenai kapiliarų šalinimo procedūra pasinaudojo ir grupės „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas – Fara, kuriam vos per 20 minučių estetinės ir lazerinės dermatologijos klinikos „Estetus“ lazerių specialistė Gražina Meilutienė panaikino varginančius ir po grimu sunkiai paslepiamus nosies ir paakių zonos išsiplėtusius kapiliarus. Kaip šmaikštavo pats Aleksandras – lengvas lazerio sukeliamas dilgčiojimas malonus, procedūra neprailgo, o rezultatai buvo matomi iškart.

„Su įvairiausio veikimo ir galingumo lazeriais estetinėje dermatologijoje dirbu jau daug metų, puikiai žinau kaip greitai tobulėja ši technologijų sritis ir tampa prieinama vis platesniam pacientų ratui. Norėtųsi, kad mitas jog lazeriai kenksmingi ar pavojingi – sugriūtų. Profesionaliose, akredituotose klinikose lazerių pagalba atliekami stebuklai – išsaugomas grožis ir jaunystė, panaikinami kompleksai ir sugrąžinamas pasitikėjimas savimi. Tik pabrėšiu – tokiems rezultatams reikalingi tiek profesionalūs specialistai, tiek naujausia, efektyviausia įranga“ – patikino klinikos lazerių specialistė Gražina Meilutienė.

Ir iš ties, šiandieną į kiekvieną kasdienybės sritį įžengia išmaniosios technologijos, medicina – ne išimtis. Jei ankščiau įvairių odai skirtų preparatų poveikio tekdavo laukti savaitėmis ar net mėnesiais, tai šiandien pokyčių galime sulaukti vos per keletą valandų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų