REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šaunus savaitgalis jau čia pat. Norėdami, kad savaitgalis būtų dar smagesnis video transliacijų internetu platforma „Viaplay“ pateikia rekomendacijas, kokius filmus ir serialus žiūrėti. Svarbiausia, kad su www.viaplay.lt tai galima daryti bet kur ir bet kada.

Šaunus savaitgalis jau čia pat. Norėdami, kad savaitgalis būtų dar smagesnis video transliacijų internetu platforma „Viaplay“ pateikia rekomendacijas, kokius filmus ir serialus žiūrėti. Svarbiausia, kad su www.viaplay.lt tai galima daryti bet kur ir bet kada.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepamirškite, kad filmų ir serialų paketą pirmas 30 dienų galite išbandyti nemokamai!

Mokslinės fantastikos filmai - tai istorijos, kurias galima papasakoti begale būdų: nuo specialiųjų efektų iki dviejų žmonių nebylaus dialogo. Tai puiki pramoga ir tuo pačiu galimybė pamatyti tai, kas dar neįvyko, tačiau niekas nežino žino, kaip bus po 200 metų... Viaplay rekomenduoja praleisti fantastišką savaitgalį su:

REKLAMA

1. Gravitacija (Gravity)

Filmas žiūrovus nukels į kosmoso platybes, kuriose pagaliau išsipildė biomedicinos inžinierės, daktarės Ryan Stone (aktorė Sandra Bullock) svajonė pamatyti žvaigždes iš erdvėlaivio. Ji dalyvauja savo pirmojoje ekspedicijoje, kuriai vadovauja astronautas Mattas Kowalsky (aktorius George Clooney). Tai - jo paskutinė kelionė prieš artėjančią pensiją.

Ekspedicija vyksta griežtai pagal sudarytą planą, visi astronautų išėjimai į atvirą kosmosą vykdomi sekundės tikslumu, o visa tai monitoriuose stebi šimtai bendradarbių Hjustone. Netikėtai patekęs į kosminių šiukšlių sūkurį, erdvėlaivis sudūžta, o Ryan ir Mattas lieka vienui vieni atvirame kosmose. Viskas, kas juos sieja - tai virvė, o viskas, kas jiems lieka – mirtis dėl deguonies trūkumo be vilties išgyventi.

REKLAMA
REKLAMA

„Gravitacija“ – vienas įspūdingiausių 2013 metų Holivudo filmų. Tai specialiųjų efektų kupinas filmas, kuris ypač įtraukia puikiu operatoriaus darbu. 2014 metais „Gravitacija“ laimėjo 7 Oskarus iš 10 nominacijų, 6 BAFTA apdovanojimus ir vieną „Auksinio gaublio“ apdovanojimą.

2. Debesų žemėlapis (Cloud Atlas)

Sielų kelionė - tai mitas ar tikrovė? Ar egzistuoja sielų reinkarnacija? „Debesų žemėlapio“ kūrėjai Tomas Tykweris („Bėk, Lola bėk“), Lilly ir Lana Wachowski ( „Matricos“ trilogija, „Jupiterė. Pabudimas“) ir Davidas Mitchellas (to paties pavadinimo romano autorius) turi savo nuomonę šiuo klausimu. Šeši skirtingi įvykiai, nutikę skirtingais laikotarpiais skirtingose vietose ypatingi tuo, kad jų herojai - žmonės su neįtikėtinai panašiais charakteriais ir bruožais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galbūt egzistuoja dar kas nors, kas galėtų juos sieti? O galbūt šie įvykiai vyksta su tais pačiais žmonėmis, kurių sielos keičia savo kūnus keliaudamos per šimtmečius? „Debesų žemėlapis“ – tai šešios istorijos ir penkios reinkarnacijos, nematomais siūlais nepajudinamai susietos viena su kita.

Įspūdingame trijų valandų kino epe vaidina Tomas Hanksas, Halle Berry, Jimas Broadbentas, Susana Sarandon, Benas Whishawas, Hugo Weavingas, Zhu Zhu, Hugh Grantas ir kiti.

3. Ex Machina (Ex Machina)

Kalebas (jį vaidina iš filmų „Haris Poteris ir mirties relikvijos“ bei „Nepalūžęs“ pažįstamas Domhnallas Gleesonas) - paprastas ofiso IT srities darbuotojas, kuriam likimas padovanoja galimybę pasisvečiuoti neįtikėtinai turtingo ir talentingo programuotojo Natano (aktorius Oscaras Isaacas) namuose bei išbandyti jo naujausią atradimą. Kalebas apsigyvena mokslininko name, kuris primena didelę laboratoriją tam, kad sudalyvautų eksperimente su moterimi – robotu, pavadintu Eva (aktorė Alicia Vikander) ir mokančiu analizuoti ir galvoti kaip žmogus.

REKLAMA

 

Kalebas pradeda kalbėtis su Eva, kuri iš tiesų savo išvaizda ir mintimis primena tikrą, nuostabią merginą. Tačiau kuo toliau jis bendrauja su nauja pažįstama, tuo labiau įsitikina, kad Natanas kažko jam apie ją nepapasakojo. Galų gale vaikinas jau nebežino kuo tikėti: dirbtiniu intelektu, kuris gali gudrauti tam, kad gautų tai, ko nori, ar trenktu mokslininku, pradėjusiu žiaurų eksperimentą. Ar sugebės Kalebas išlaikyti sunkiausią savo gyvenimo išbandymą ir tinkamai pasirinkti?

„Ex Machina“ - tai mokslinės fantastikos trileris apie dirbtinį intelektą. Jame apsieita be specialiųjų efektų ir kompiuterinės grafikos, tačiau debiutuojantis režisierius Alexas Garlandas pritaikė savo kaip scenaristo gabumus kurdamas istoriją, todėl beveik trijų valandų filmas neleis užmigti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų