REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laukti liko neilgai – jau spalio 12 dieną prie starto linijos išsirikiuos pajėgiausi Europos krepšinio klubai. Naujajame Eurolygos sezone kovos tik 16 komandų, tarp kurių ir Kauno „Žalgiris“.

Laukti liko neilgai – jau spalio 12 dieną prie starto linijos išsirikiuos pajėgiausi Europos krepšinio klubai. Naujajame Eurolygos sezone kovos tik 16 komandų, tarp kurių ir Kauno „Žalgiris“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žalgiriečių laukia milžiniškas iššūkis, nes elitiniame žemyno turnyre silpnų ekipų tiesiog neliko. Klubai pirmajame etape sužais net po 30 rungtynių – tarpusavyje po du kartus. Aštuoni pajėgiausieji žengs į atkrintamąsias varžybas.

REKLAMA

Portalas tv3.lt supažindina su „Žalgirio“ priešininkais. Šįkart – apie tas komandas, kurios, mano nuomone, pateks į ketvirtfinalį, bet neprasimuš į finalo ketvertą.

Stambulo „Darussafaka Dogus“

„Darussafaka“ vadovai, skyrę komandai didžiulį maišą pinigų, trokšta išvysti ekipą finalo ketverte. Jie prisiviliojo vieną gudriausių Europos trenerių Davidą Blattą, kuriam per metus mokės net po 1,7 milijono eurų. Jo asistentas bus Latvijos rinktinės strategas, buvęs žalgirietis Ainaras Bagatskis.

REKLAMA
REKLAMA

Po praėjusio sezono pasikeitė pusė krepšininkų. 2015-2016 m. turnyre „Darussafaka“ stenėdama pateko į antrą etapą, tačiau žengti į ketvirtfinalį neturėjo jokių prošvaisčių. Dabar drąsiai galima tvirtinti, kad naujokai yra aukštesnio lygio žaidėjai už savo pirmtakus. Ypač išsiskiria trys amerikiečiai. Vien ko vertas buvęs „Žalgirio“ asas Jamesas Andersonas. Šiam „svingmenui“ nepavyko įsitvirtinti NBA, bet jis individualiai velniškai pajėgus žaidėjas.

Panašaus kalibro krepšininkas ir gynėjas Bradley Wanamakeris. Jis praėjusį sezoną žibėjo Bambergo klube. „Darussafaka“ pasirašė sutartis ir su dviem gero lygio priekinės linijos žaidėjais – Izraelio lygos MVP Willu Clyburnu bei buvusiu vienu Bandirmos „Banvit“ lyderių prancūzu Adrienu Moermanu. Pirmasis yra labai atletiškas, iš trijų taškų zonos sugebantis įmesti krepšininkas. Jis gali rungtyniauti ir lengvuoju, ir sunkiuoju puolėju. Tą patį galima pasakyti ir apie A. Moermaną, kuris yra patikimas kovotojas dėl atšokusių kamuolių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš Bilbao komandos perėjo aštrus gynėjas latvis Dairis Bertanis, iš „Anadolu Efes“ – snaiperis turkas Birkanas Batukas.

„Darussafaka“ gretose neliko Milko Bjelicos, Jamono Gordono, Emiro Preldžičiaus, Reggie Reddingo, Manučaro Markoišvilio. Šiai komandai vėl atstovaus Scottie Wilbekinas, Semihas Erdenas, Oguzas Savašas, Marcusas Slaughteris, Luke‘as Harangody, Furkanas Aldemiras.

Bene silpniausia klubo grandis bus vidurio puolėjai. S. Erdenas, F. Aldemiras, O. Savašas nėra prasti, bet toli gražu ne svajonių „centrai“.

REKLAMA

D. Blattas sakė, kad jo vadovaujamai komandai dar labai toli iki CSKA ar „Fenerbahce“ lygio. „Laukia ilgas ir sunkus darbas“, – pridūrė charizmatiškasis strategas.

Svarbiausi naujokai: J. Andersonas, B. Wanamakeris, W. Clyburnas, A. Moermanas, D. Bertanis.

Didžiausios netektys: nėra.

Pirėjo „Olympiacos“

Nors praėjusį sezoną Pirėjo krepšininkai Eurolygoje atrodė silpnai ir nepateko net į atkrintamąsias varžybas, sudėtis pasikeitė labai nežymiai. Kita vertus, nereikia pamiršti, kad „Olympiacos“ vėl triumfavo Graikijos čempionate nukovęs pagrindinį priešininką „Panathinaikos“.

REKLAMA

Iš naujų veidų svarbiausi du. Vienas jų – atletiškas vidurio puolėjas iš Kanados Khemas Birchas. Jis praėjusį sezoną kartu su Evaldu Kairiu vilkėjo Ušako „Sportiff“ aprangą. Kanadietis puldamas nėra žvėris, bet jis nuostabiai ginasi. NCAA, NBDL čempionatuose nuolat buvo renkamas tarp geriausiai besiginančių krepšininkų. Gynėjas Erickas Greenas yra pajutęs NBA kovų skonį. Jis anksčiau atstovavo „Denver Nuggets“ ir trumpai – „Utah Jazz“ klubams. Amerikietis turi ir Eurolygos patirties su Sienos „Montepaschi“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Olympiakos“ pasirašė kontraktą su 22 metų graiku Kyprianu Maragku. Jis prieš tai žaidė NCAA, dar anksčiau yra rungtyniavęs „Panathinaikos“. Tiesa, šį sezoną nesitikima, kad jis atliks svarbu vaidmenį.

Visas žaidimo gijas savo rankose vėl tikriausiai laikys 34 metų Vassilis Spanoulis. Daug kas priklausys nuo jo fizinės kondicijos. Jau praėjusį sezoną buvo matyti, kad šis gynėjas nebe toks greitas ir ištvermingas kaip anksčiau. „Olympiacos“ sirgaliai vėl laukia Georgio Printezio benefiso. 2014-2015 m. varžybose jis buvo akivaizdžiai rezultatyviausias ekipos narys.

REKLAMA

Visas žaizdas pagaliau išsigydė lengvasis puolėjas Mattas Lojeski ir „centras“ Patrickas Youngas. Praėjusį sezoną jie nuolat kentėjo dėl traumų.

Pirėjuje be minėtų keturių krepšininkų liko Kostas Papanikolaou, Vangelis Mantzaris, Danielis Hackettas ir dar keletas žaidėjų. Išvyko aukštaūgis Othello Hunteris, buvęs „Lietuvos ryto“ gynėjas D.J. Strawberry.

Svarbiausi naujokai: E. Greenas, K. Birchas.

Didžiausios netektys: O. Hunteris.

Atėnų „Panathinaikos“

Skirtingai nei „Olympiacos“, „Panathinaikos“ klubą sukrėtė radikalios permainos. Klubo vadovai kelia žūtbūtinį tikslą susigrąžinti Graikijos čempionų titulą, o Eurolygoje pabandyti patekti į finalo ketvertą.

REKLAMA

Atėnų komanda atsisveikino su Miroslavu Raduljica, kuris buvo svarbiausias priekinės linijos žmogus. Šlovingą karjerą baigė Dimitris Diamantidis. „Panathinaikos“ gretose nebebus ir Vladimiro Jankovičiaus, Ognjeno Kuzmičiaus, Sašos Pavlovičiaus, Ellioto Williamso. Tiesa, visų šių keturių žaidėjų Atėnų klubo treneriai išsaugoti nebenorėjo.

M. Raduljicą deramai turėtų pakeisti Ioannis Bourousis, kuris praėjusį sezoną tiesiog spindėjo Vitorijos ekipoje. Iš Krasnodaro „Lokomotiv Kuban“ persikėlė mobilus, greitas, iš distancijos galintis pataikyti sunkusis puolėjas Chrisas Singletonas. Atėnuose, be to, rungtyniaus buvęs CSKA snaiperis Demetris Nicholsas, greitasis ir veržlusis gynėjas Mike‘as Jamesas, kuries prieš tai kartui su I. Bourousiu žaidė Vitorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Panathinaikos“ įsigijo dar vieną solidų metiką – K.C. Riversą iš „Real“, taip pat sukirto rankomis su aukštaūgiu Patu Calathesu, kuris buvo Ramūno Butauto auklėtinis „Astana“ klube.

Iš naudingesnių krepšininkų liko tik Jamesas Gistas, Nickas Calathesas, Jamesas Feldeine‘as, Nikos Pappas.

Praėjusį sezoną „žalieji“ nukeliavo iki ketvirtfinalio, bet jame triskart iš eilės turėjo pripažinti „Laboral Kutxa“ pranašumą. Ir šįkart vargu ar „Panathinaikos“ žengs toliau.

Svarbiausi naujokai: I. Bourousis, Ch. Singletonas, D. Nicholsas, K.C. Riversas, M. Jamesas.

Didžiausios netektys: M. Raduljica.

Tel Avivo „Maccabi“

Garsiausias Izraelio klubas padidino biudžetą ir iš pagrindų atnaujino komandą. Iš praėjusio sezono kertinių žaidėjų liko tik Devinas Smithas ir Yogevas Ohayonas. „Maccabi“ garbę toliau gins Sylvenas Landesbergas, Guy Pnini, Galis Mekelis, tačiau jie nebus svarbiausi veikėjai.

REKLAMA

Didžiausią ažiotažą sukėlė buvusio „Žalgirio“ lyderio Sonny Weemso persikėlimas į Izraelio klubą. Jam nepavyko užsikabinti NBA, todėl S. Weemsas vėl grįžo ieškoti laimės į Europą. Jis turėtų tapti pagrindiniu „Maccabi“ puolimo varikliu. Šis krepšininkas vienas gali nulemti rungtynių baigtį.

Rimtu S. Weemso pagalbininku puolime gali tapti gynėjas Andrew Goudelockas, kuris anksčiau buvo vienas „Fenerbahce“ vedlių, o praėjusį sezoną trumpai rungtyniavo „Houston Rockets“ kartu su Donatu Motiejūnu. Tiesa, dėl kojos traumos A. Goudelockas praleis Eurolygos turnyro startą.

REKLAMA

Ne iš kelmo spirti ir kiti naujokai. „Centras“ iš Vokietijos Maikas Zirbesas ir puolėjas Quincy Milleris praėjusį sezoną tempė „Crvena Zvezda“ ekipą, o dar vienas priekinės linijos ramstis Victoras Ruddas vedė į priekį Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ klubą.

Nepėsti ir kiti atvykėliai. Gynėjas D.J. Seeley buvo svarbus žmogus „Gran Canaria“ komandoje, vidurio puolėjas Coltonas Iversonas, atvykęs iš „Karsiyaka“ klubo, garsėja kaip fiziškai labai stiprus, solidžiai dėl kamuolių besigrumiantis krepšininkas.

Į „Maccabi“ grįžo puolėjas Joe Alexanderis. Iš viso Tel Avivo ekipoje žais net aštuoni amerikiečiai.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiuoju treneriu vietoj kroato Žano Tabko tapo žydas Erezas Edelshteinas, dirbantis ir su Izraelio rinktine.

Iš Tel Avivo išvyko Jordanas Farmaras, Tayloras Rochestie, Bryanas Randle'as, Trevoras Mbakwe, Arinze Onuaku.

Praėjusį sezoną „Maccabi“ patyrė visišką fiasko – Eurolygoje net neprasibrovė į „Top 16“ varžybas, vėl netapo Izraelio čempionu. Šįkart nepatekimas į finalo ketvertą bus traktuojama kaip nesėkmė.

Svarbiausi naujokai: S. Weemsas, A. Goudelockas, M. Zirbesas, Q. Milleris, D. J. Seeley, C. Iversonas, V. Ruddas. Didžiausios netektys: nėra.

Primename, kad šį sezoną „Žalgiris“ pasiryžo sužinoti, kiek iš viso yra žaliai baltų klubo gerbėjų, todėl paskelbė Pasaulinį „Žalgirio“ fanų surašymą, kurį palaiko „Utenos alus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų