REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Šiaulių Zoknių regbio stadione bus karšta. Būtent čia vyks lemiamos ir intriguojančios dviejų Šiaulių grandų rungtynės dėl regbio „Top“ lygos nugalėtojo vardo.

Šeštadienį Šiaulių Zoknių regbio stadione bus karšta. Būtent čia vyks lemiamos ir intriguojančios dviejų Šiaulių grandų rungtynės dėl regbio „Top“ lygos nugalėtojo vardo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nugalėtojo titulą ginančio „Baltrex-Šiaulių“ klubo ir daugkartinės šalies čempionės „Vairo-Kalvio“ ekipos akistatos visada būna nepaprastai atkaklios ir dramatiškos. Tuo buvo galima įsitikinti ir pirmajame rate, kuomet dvikovą po įspūdingos kovos ir paskutinę minutę atlikto baudos smūgio 10:8 iškovojo „Vairas-Kalvis“.

REKLAMA

Dviejų taškų skirtumas regbyje beveik nieko nereiškia. Bet kokia rezultatyvi ataka šį skirtumą iškart panaikina, todėl būtent antrojo mačo laimėtojas turėtų į viršų kelti „Top“ lygos taurę.

„Manau, kad ne tik mes, bet ir žiūrovai laukia šios kovos, nes tokios rungtynės savo lygiu prilygsta rinktinės mačams. Nuotaikos komandoje puikios, atmosfera labai gera. Konkrečiai į vieną dalyką nesikoncentruojame. Tobuliname viską – ir išmetimus iš užribio, ir grumtynes. Vėjeriai taip pat dirba atsakingai. Pirmosiose rungtynėse turėjome problemų su gynyba, bet tą stengėmės sutvarkyti. O nugalėtoją lems mažiausia klaida. Kova vyks iki pat galo. Mes eisime į aikštę tik laimėti ir atiduosime viską“, – savo mintimis prieš artėjantį mūšį dalinosi „Baltrex-Šiaulių“ ir Lietuvos rinktinės kapitonas Žygimantas Radžius.

REKLAMA
REKLAMA

Ne ką mažiau ambicingai nusiteikęs yra ir „Vairo-Kalvio“ klubas, kuris pasiryžęs susigrąžinti stipriausios šalies regbio komandos vardą.

„Nuotaikos komandoje geros, darbinės. Akcentuojame gynybą, treniruotėse būna nemažai kontakto. Bandome taisyti praėjusio mūsų tarpusavio susitikimo klaidas, kurių buvo nemažai. Rungtynes laimės komanda, kuri geriau ginsis ir turės daugiau noro nugalėti. Tiek jie, tiek mes iš aikštės norime išeiti būdami nugalėtojais – bus karšta“, – pabrėžė „Vairo-Kalvio“ kapitonas Mindaugas Misevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neabejojama, kad Zoknių stadionas bus sausakimšas. „Top“ lyga šiemet pasižymi itin atkakliomis kovomis, tuo pritraukianti vis daugiau sirgalių. „Baltrex-Šiaulių“ ir „Vairo-Kalvio“ ekipos turėtų žaisti stipriausiomis sudėtimis. Didesnių problemų dėl traumų neturi nei viena komanda, o prie abiejų ekipų prisijungs ir žaidėjai iš užsienio. Rungtynių pradžia – 14 val.

Tuo pat metu Rygoje (Latvija) vyks dar vienas intriguojantis „Top“ lygos mūšis, ko gero nulemsiantis bronzos medalių laimėtojus. Šiais metais gerokai patobulėjęs Kauno „Žalgiris“ bandys atsirevanšuoti Kekavos „Transact Pro“ ekipai už skaudžią nesėkmę pirmajame rate Kaune 14:17. Tuomet svečių pergalę lėlė rezultatyvi ataka paskutinę mačo minutę.

„Trys taškeliai regbyje nėra daug. Išvykoje juos galime atgauti atgal“, – sakė „Žalgirio“ kapitonas Giedrius Narakas.

Šios „Top“ lygos penktojo turo rungtynės vyks Rygos RTK stadione (Braslas iela 17).

„Top“ lygos sezonas baigsis spalio 8 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų