REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tiesa, kaip pasirengti ekstremaliems atvejams kilus pavojui, pasirodo, nežinojo ne tik mokiniai, bet ir pedagogai

Tiesa, kaip pasirengti ekstremaliems atvejams kilus pavojui, pasirodo, nežinojo ne tik mokiniai, bet ir pedagogai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dėmesio, dėmesio, skelbiama pratybų pradžia." Taip anksti iš ryto į mokyklą susirinkę Berčiūnų kaimo pradinukai raginami čiupti kuprines ir bėgti ne į pirmą pamoką, o skubiai evakuotis. Mokiniams ir mokytojams palikus pastatą iškart prasideda mobilizacinės civilių pratybos. Į du autobusus susodinti moksleiviai nugabenti į už keliolikos kilometrų esančią Naujamiesčio gimnaziją, kur ir surengtos karinės pratybos.

REKLAMA

„Vaikai žingeidūs, jiems viskas labai įdomu, ir kuo daugiau žinos realiai pamatydami, tuo daugiau žinių įgys“, – sakė mokyklos psichologė Gitana Daugirdienė.

Į grupes pagal amžių suskirstyti mokiniai pasklido po visą mokyklos teritoriją. Kol vyresnieji domėjosi kariškių atsigabentais hameriais ir ginkluote, kiti salėje klausėsi, kaip apsiginti nuo priešo, kokios propagandos pinklės. Nenuskriausti liko ir patys mažiausieji.

REKLAMA
REKLAMA

Smalsūs vaikai klusniai vykdė užduotis. Itin susikaupę dėjosi kariškus šalmus, ant pečių maukšlinosi už juos pačius didesnes kuprines, tempė mokomuosius šautuvus.

Mokinukams buvo patikėtos ir mokomosios granatos. Tiesa, iš pradžių vaikai jas mėtė nedrąsiai.

„Pašnekėjom einant kelis kartus mesti, tai šiek tiek drąsiau jautėsi. - Tai teko raminti? - Taip, sakiau nebijokit“, – pasakojo Panevėžio KASP 5-os rinktinės savanoris Žilvinas Kripaitis.

Išvydus pačius mažiausius pradinukus kariams teko ne tik išsigandusius ar nedrąsius vaikus raminti, bet ir pasukti galvą dėl kariškių ekipuotės. Net ir patys mažiausi šalmai ant galvyčių sunkiai laikėsi.

Plačiau apie tai TV3 reportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų