REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
„Metų paslauga 2016“ baigiamasis renginys (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Lietuvos verslo konfederacijos inicijuotuose Nacionaliniuose verslo apdovanojimuose „Metų paslauga 2016“ triumfavo 11-ka Lietuvos įmonių. Susirinkę verslo ekspertai renginyje vieningai akcentavo informacinių technologijų svarbą bei tai, kad ateityje vis daugiau darbų atliks robotų. Finansų ministrė Rasa Budbergytė, taip pat dalyvavusi apdovanojimuose, nurodė, kad darbo dieną reikėtų trumpinti nuo 8 iki 6 val.

26

Lietuvos verslo konfederacijos inicijuotuose Nacionaliniuose verslo apdovanojimuose „Metų paslauga 2016“ triumfavo 11-ka Lietuvos įmonių. Susirinkę verslo ekspertai renginyje vieningai akcentavo informacinių technologijų svarbą bei tai, kad ateityje vis daugiau darbų atliks robotų. Finansų ministrė Rasa Budbergytė, taip pat dalyvavusi apdovanojimuose, nurodė, kad darbo dieną reikėtų trumpinti nuo 8 iki 6 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vertinimo komisijos pirmininkas, Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus renginyje akcentavo, kad Lietuvos politika turi orientuotis geriau apmokamas darbo vietas ir labiau kvalifikuotus specialistus, o ne į 100 tūkst. šalyje esančių bedarbių.

REKLAMA

„Negalime orientuotis į 100 tūkst. neypatingai sėkmingų žmonių. Visuomenė yra natūralus, gyvas ir augantis organizmas, todėl Lietuvos politika turi skatinti žmones tobulėti ir kurti geriau apmokamas darbo vietas“, – kalbėjo jis.

Habilituotas fizinių mokslų daktaras Vladas Algirdas Bumelis nurodė, kad reikia nenustoti kalbėti apie tai, kad žmogus turi nuolat tobulėti visą gyvenimą.

Tuo tarpu finansų ministrė R. Budbergytė pažymėjo, kad reikia eiti link darbo valandų per dieną mažinimo:

REKLAMA
REKLAMA

„Nesuprantu, kodėl dirbame po 8 val. per dieną. Galėtume dirbti po 6, na, po 7 val. Tą likusią valandą galėtume skirti tobulinimuisi“, – kalbėjo finansų ministrė.

„Metų paslaugos“ sėkmingo sprendimo užsienyje kategorijoje buvo apdovanota UAB „Altechna“ . Apdovanojimas bendrovei buvo įteiktas už optinių elementų ir aksesuarų tiekimą lazerių integratoriams pagal individualius klientų poreikius Azijos rinkoje. Gerėjantys elementų parametrai leidžia lazerinių sistemų apdirbimo technologijoms tobulėti kasmet, todėl „Altechna“ sėkmingai konkuruoja technologinėje rinkoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ypač Azijoje mes koncentruojamės į sparčiai augančias rinkas. Pirmas dalykas – mokslo ir verslo susijungimas. Mes naudojame mokslinius sprendimus ir juos pritaikome industrijoje. (...) Galiu pasidžiaugti, kad kitais metais bent pusė iš jūsų turėsite su savimi aksesuarus, kurie bus pagaminti, naudojant lietuviškas lazerines technologijas“, – kalbėjo įmonės atstovas Eduardas Gvozdas.

Metų logistikos sprendimo kategorijoje laimėjo UAB „Equinox Europe“, metų finansinė paslauga – „Debitum fori“ (už sąskaitų finansavimą), metų teisės paslauga – advokatų kontora „Tark Grunte Sutkiene“, o už alternatyvius sprendimus buvo apdovanota UAB „Kurana“.

REKLAMA

Apdovanojimų dalyvius pasveikino ir finansų ministrė Rasa Budbergytė:

„Su didžiausia pagarba žvelgiu į tradicinius verslus ir tradicinę mūsų pramonę, tačiau XXI amžiuje, naujojoje ekonomikoje visur plinta skaitmenizacija ir beldžiasi technologijos. Tik eidami šia kryptimi mes galime sukurti tokius atlyginimus, kurie paskatintų lietuvius grįžti ir neišvykti dirbti svetur. Siekiame, kad ne tik biotechnologijos ir lazeriai taptų sektoriaus lyderiais, bet ir finansinės paslaugos, kurias plėtojant galime tapti regiono lyderiais.“

REKLAMA

Inovacijos skverbiasi ir į logistikos sektorių, todėl įvertinimo sulaukė ir bendrovės „Equinox Europe“ pristatyta logistikos procesų optimizavimo, sumanaus sandėlio suprojektavimo, tinkamų technologijų ir įrangos parinkimo paslauga.

„Projektuojant logistikos centrus yra panaudojamos naujausios technologijos, kompiuteriu analizuojamas prekių srautų judėjimas, diegiami tokie sandėlio automatizacijos sprendimai kaip konvejerinės sistemos, robotai, automatizuoti prekių paskirstymo įrenginiai, balso, radijo dažnio identifikavimo technologijos (RFID) ir netgi „Google“ tipo akiniai“, – teigė įmonės direktorė Rasa Beskajevienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Inovatyvumu ir tarptautiškumu „Alternatyvios energijos sprendimas“ nominacijoje išsiskyrė bendrovė „Kurana“, kuri yra pirmoji gamykla Europoje, pasiūliusi sujunguti visus gamybos etapus į vieną uždarą beatliekinės energijos gamybos ciklą.

Be modernių technologijų neapsieina ir šiuolaikinių gyvenamųjų bei komercinių objektų statyba. Didžiausią Vilniaus Naujamiesčio statybų projektą „Kauno – Algirdo kvartalą“ plėtojančios bendrovės „Prodo“ pardavimų vadovas Jurgis Paulauskas įsitikinęs, kad naujame pastate turi būti panaudoti naujausi technologiniai ir projektavimo sprendimai, nes tokių paslaugų reikalauja būsimi gyventojai.

REKLAMA

„Greitaeigiai liftai, talpi požeminė parkavimo aikštelė su vienu telefono skambučiu atidaromais vartais, automatizuota komunalinių mokesčių apskaitos sistema, automatinis apšvietimas laiptinėse, aktyviam poilsiui suprojektuotos bei įrengtos zonos, žaidimų aikštelės – be šių naujovių greitai nebeapsieis nei vienas projektas“ – įsitikinęs J. Paulauskas.

Nacionalinių verslo apdovanojimų „Metų paslauga“ atrankoje dalyvavo beveik pusšimtis inovatyvias paslaugas teikiančių Lietuvos įmonių. Vertinimo komisijos pirmininkas, Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus joms brėžią bendrą vardiklį – informacinės technologijos ir mokslu pagrįstos inovacijos.

„Tai dar kartą įrodo, kad technologinis progresas yra įgavęs neregėtą pagreitį, o lietuviški verslai taip pat nesnaudžia. Lietuvos paslaugų sektorius yra vienas sparčiausiai augančių Europoje, todėl vis rečiau nustebina atvejai, kai mūsų šalyje sukurtas sprendimas tampa žinomu globalioje rinkoje. Akivaizdu, jog inovatyvios, intelektualios ir naujausiais technologiniais sprendimais paremtos paslaugos tampa konkurencingiausiomis mūsų šalies „prekėmis“, – teigia V. Sutkus. Lietuviai iš tiesų labai gerai orientuojasi technologijose, teigia Enn Metsar, bendrovės „Uber“ vadovas Baltijos šalyse. Pavyzdžiui, jie be problemų išmoko naudotis „uberX“ paslaugomis. Vos tik pradėję veikti Vilniuje, buvome maloniai nustebinti vartotojų atsiliepimais. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų