REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Alicia Machado (nuotr. Vida Press)

Kitą rytą po prezidentinės kampanijos susirėmimo su Hillary Clinton respublikonų kandidatas Donaldas Trumpas atnaujino kritiką buvusios „Mis Visatos“ atžvilgiu ir apkaltino ją per daug sustorėjus.

11

Kitą rytą po prezidentinės kampanijos susirėmimo su Hillary Clinton respublikonų kandidatas Donaldas Trumpas atnaujino kritiką buvusios „Mis Visatos“ atžvilgiu ir apkaltino ją per daug sustorėjus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šie jo komentarai galėtų atstumti rinkėjas moteris.

1996 metų „Mis Visata„ Alicia Machado kaltino D.Trumpą, kurio kompanijai šis grožio konkursas priklausė iki praėjusių metų, pavadinus ją „Mis Kiaulyte“ ir „Mis Namų ruoša“, taip pat viešai žeminus ją dėl svorio, priaugto po pergalės.

REKLAMA

Kitą rytą po to, kai demokratų kandidatė į prezidentus H.Clinton A.Machado patirtį pateikė kaip arogantiškojo milijardieriaus elgesio su moterimis pavyzdį, jis užsipuolė buvusią grožio karalienę.

„Ji priaugo didžiulį svorio kiekį, ir tai buvo tikra problema, – antradienį televizijai „Fox News“ sakė D.Trumpas. – Ji buvo blogiausia, kokias esame turėję. Blogiausia, absoliučiai blogiausia. Ji buvo nepakenčiama.“

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį vakare per pirmuosius prezidentinius debatus H.Clinton A.Machado atvejį pateikė D.Trumpui pareiškus, kad demokratų kandidatė „neatrodo prezidentiškai“.

Kritikuodama D.Trumpą dėl elgesio su moterimis, ji priminė, kad jis vadino A.Machado „Mis Kiaulyte“ ir „Mis Namų ruoša“, nes ji yra ispanakalbė.

„Donaldai, ji turi vardą. Jos vardas yra Alicia Machado. Ji tapo JAV piliete – ir galima lažintis, kad ji balsuos šį lapkritį“, – sakė H.Clinton.

D.Trumpą šis kaltinimas, regis, nustebino.

„Kur tai radot?“ – demokratų kandidatės tris kartus paklausė D.Trumpas.

Netrukus po debatų H.Clinton kampanija paskelbė vaizdo įrašą, kuriame Venesueloje gimusi A.Machado sako, kad D.Trumpas ją gąsdino ir baugino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jis nuolat ant manęs šaukdavo. Jis sakydavo man „Tu atrodai bjauri“ arba „Tu atrodai stora“, – sakė ji. – Jis turi daug pagiežos, yra užslėpęs giliai įsišaknijusį rasizmą ir įsitikinęs, kad kiti žmonės už jį menkesni.“

10-ajame dešimtmetyje nufilmuotoje medžiagoje matyti, kaip D.Trumpas sako, kad A.Machado „svėrė 117–118 svarų (53 kilogramus), o priaugo iki 160–170 (72,5–77 kilogramų)“.

„Taigi, tai žmogus, kuris mėgsta pavalgyt“, – pridėjo D.Trumpas.

Visos kampanijos metu D.Trumpo elgesys su moterimis buvo intensyviai narstoma tema, o H.Clinton taip pat dėl to užsipuolė varžovą.

REKLAMA

„Tai žmogus, vadinęs moteris kiaulėmis, apsileidėlėmis ir šunimis, žmogus, kuris yra sakęs, kad nėštumas trukdo darbdaviams, kuris yra sakęs, kad moterys nenusipelno vienodų atlyginimų, jeigu nedirba taip pat gerai kaip vyrai“, – sakė H.Clinton.

A.Machado po debatų per „Twitter“ pažėrė ispaniškų įžeidimų D.Trumpui, kurį vadino #ratanazi – „nacių žiurke“.

Antradienį per telekonferenciją, kalbėdama ispaniškai ir angliškai, buvusi grožio karalienė reiškė dar didesnę panieką D.Trumpui dėl jo ankstesnio elgesio.

REKLAMA

„Jis manęs neprisimena, jis neprisimena daugelio dalykų, kuriuos man padarė ar man pasakė“, – žurnalistams kalbėjo A.Machado.

„Buvo akivaizdu, kad jis galbūt neprisimena vienos 18-metės mergaitės, kurią tūkstančius kartų įžeidinėjo ... ir su kuria blogai elgėsi. Bet aš visada prisiminsiu“, – sakė ji.

Ir kalbėdamasi su žurnalistais, ir savo „Twitter“ paskyroje A.Machado reiškė paramą demokratų kandidatei.

„Ji yra pasirengusi ir pajėgi būti prezidente, – parašė A.Machado. – @HillaryClinton arriba! (Pirmyn, @HillaryClinton!).“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų