REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
47
Kšištofas Lavrinovičius (nuotr. Karolio Kavolėlio)

Dviem galingais sprogimais startavęs Lietuvos krepšinio lygos sezonas (LKL) padarė įspūdį ir pačiam lygos prezidentui Remigijui Milašiui. „Esu labai patenkintas. Kaip LKL lygai, staigmenų pakanka, bet mes to ir tikėjomės. Šis sezonas kitoks. Tai galima suprasti iš karto žiūrint į komandų komplektaciją. Apie tai kalba tiek specialistai, tiek žiūrovai“, - tv3.lt dalijosi LKL vadovas.

47

Dviem galingais sprogimais startavęs Lietuvos krepšinio lygos sezonas (LKL) padarė įspūdį ir pačiam lygos prezidentui Remigijui Milašiui. „Esu labai patenkintas. Kaip LKL lygai, staigmenų pakanka, bet mes to ir tikėjomės. Šis sezonas kitoks. Tai galima suprasti iš karto žiūrint į komandų komplektaciją. Apie tai kalba tiek specialistai, tiek žiūrovai“, - tv3.lt dalijosi LKL vadovas.

REKLAMA

Su R. Milašiumi kalbėjomės apie paskutinius namų darbus prieš prasidedant sezonui, kokie dalykai neduoda ramybės, kas pajėgus kabintis į čempionų sostą, kaip pavyko užglaistyti nesutarimus su LKF, kuriuos sukėlė FIBA ir Eurolygos karas, kodėl rėmėjų rinkoje taip ankšta, kas lemia Karaliaus Mindaugo taurės organizavimo vietą ir kokia bus lygos ateitis.

– Kokie jūsų lūkesčiai 2016-2017 metų LKL sezonui?

– Tikimės, kad gal finaliniame etape ketveriukė bus stipresnė ir daug didesnis žiūrovų susidomėjimas. Septynios mūsų komandos dalyvauja įvairiuose Europos turnyruose, tai privertė komandas stiprinti sudėtis ir didinti biudžetus. Tuo pačiu ir LKL stiprėja.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokie buvo paskutiniai rūpesčiai prieš prasidedant sezonui?

– Licencijavimas nėjo taip sklandžiai, kaip norėjosi, buvo problemų su komandomis, ypač su Kėdainių „Nevėžiu“, kol susitvarkė visus finansinius reikalus. Čia lyga užėmė griežtą poziciją ir šie klausimai, kurie buvo praėjusį ir užpraėjusį sezoną su „Nevėžiu“, išspręsti.

REKLAMA

– Ar visi klubai įvykdė finansinius įsipareigojimus žaidėjams prieš žengdami į naują sezoną?

– Arba jie turi pasirašę taikos sutartį, arba atsiskaitę. Jei nėra atsiskaitymas iki galo – tuomet atidedamas mokėjimas mėnesiui ar keturiems. Visus tuos dokumentus turime.

– Ar turėjote keblumų derinant tvarkaraštį? Juk septynios komandos žaidžia Europos varžybose?

– Su Europos taurių varžybomis buvo lengviausia – ten aiškiai sudėliotos dienos nuo antradienio iki penktadienio. Mūsų problemos – vietinio čempionato, nes kai kurios salės – Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje – atiduotos kitiems valdytojams. Jie suinteresuoti daryti verslą. Su problemomis susiduriame, kai norima organizuoti koncertus, parodas ir taip toliau. Ieškome variantus abiem pusėms priimtinus.

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip vertinate jėgų pokyčius lygoje? Jau praėjusį sezoną matėme, kaip trys klubai kėsinosi į čempionų vardą. Ar LKL ambicijos yra šį skaičių didinti?

– Per ketverius metus prie dvejeto prisijungė Klaipėda, kuri pastaruoju metu kibo į dviejų grandų atlapus. Tikimės, kad šį sezoną viena ar kita komanda turėtų prie jų prisijungti. Artėja Panevėžio klubas. Ten gera vadyba – dvi pergalės, broliai Lavrinovičiai, patirtis ir jaunimas.

– Praėjusio sezono pabaigoje daug šurmulio sukėlė FIBA ir Eurolygos ginčai, kėlę rimtą grėsmę Lietuvos klubams. LKL užėmė drąsią poziciją – nešalinti jokių komandų, nors Lietuvos krepšinio federacija ir stojo kiton barikadų pusėn. Kaip sklandžiai sekėsi šį konfliktą išspręsti?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Pradžia buvo sunki. Mes suprantame, kad Lietuvos rinktinei kilo grėsmė būti išmestai iš olimpinių žaidynių, Europos čempionato, bet čia buvo daugiau gąsdinimo. Sėdome prie vieno stalo su LKF, tarėmės, kaip išspręsti tuos klausimus. Abi pusės suinteresuotos buvo, kad Lietuvoje krepšinis nebūtų suskaldytas. Radome bendrą interesą ir einame toliau sutardami.

– Šio sezono planai jau sudėlioti. Antrus metus organizuosite Karaliaus Mindaugo taurę. Kokie iššūkiai čia laukia?

– Sudėtingiausias buvo pirmas turnyras. Naujas pavadinimas, ilgai reklamavome, stengėmės, kad žmonės suprastų, koks tai turnyras. Mes darėme „Žvaigždžių dieną“, o LKF – taurę. Tas tampymas iš vieno į kitą nėra naudingas – Lietuva maža, tų turnyrų negali būti daug, nėra ir finansų, kad pritemptume pilnas sales. Apjungėme ir pavadinome Karaliaus Mindaugo turnyru.

REKLAMA

Mūsų tikslas – populiarinimas. Šį sezoną vyksime į Kauną, stengsimės važiuoti kiekvienais metais į kitus miestus. Toks turnyras turi būti pelningas, bet tai sudėtingas klausimas. Arba minusą dengia savivaldybė, jei nori savo mieste turnyro, arba renkamės realiai pelningus miestus – Klaipėdą, Kauną ir Vilnių. Šis klausimas lieka atviru. Mūsų tikslas važiuoti ir į Šiaulius, ir į Alytų, ir į Panevėžį, kur miestai 5000 vietų sales. Toliau – formatas. Nutarėme, kad ketvirtfinalio varžybos bus žaidžiamos ne Kaune, o namų aikštėse. Apie prizinį fondą nekalbame, nes biudžeto dar neformavome.

– Ar jaučiasi, kad šį sezoną LKL klubų biudžetai pilnesni nei pernai?

– Paskutiniu metu LKL rezultatai Europoje pakilo. Lietuvių žaidėjų kainos klubuose pakilo ženkliai – apie 20-25 proc. Automatiškai pakilo ir LKL klubų biudžetai. Kaip seksis subalansuoti juos iki sezono pabaigos, kitas klausimas, bet ką susiplanavo, turėtų būti viskas gerai.

REKLAMA

– Ar sudėtinga tokioje mažoje Lietuvos rinkoje rasti patikimus ir stabilius rėmėjus?

– Stengiamės rašytis trejų metų kontraktus. Daug marketinginių pinigų atsiduria Rygoje, Taline, Lenkijoje. Kiekviena ateinanti kompanija savo pagrindinius ofisus įkuria ne Lietuvoje. Kodėl? Dėl visokių finansinių ir mokestinių lengvatų. Į Lietuvą ateina tik filialai. Nieko nesustabdysi, verslas eina ten, kur geresnės sąlygos, naudingiau.

Visos kainos sukilusios ir viskas daugiau kainuoja, jei nori gerai atlikti darbą. Yra sudėtingų daug klausimų – pavyzdžiui pernai nupirkome teisėjų vaizdo peržiūros aparatūrą, kuri kainuoja 140 tūkst. eurų. Taip kiekvienais metais reikia kažką naujo įnešti. Norisi sutvarkyti reklaminius stendus, tuomet ir rėmėjams geriau reklamuotis švieslentėse, nes skydai jau atgyvenę. Viskas kasdien brangsta, o rėmimo sumos nedidėja. Ofise ir žmonių atsirado, nes perėmėme teisėjų mokymą ir skirstymą. Atsirado teisėjų direktorius, vadybininkai. Atsiranda mašina, kurią reikia valdyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Pažvelkime į ateitį – kokią LKL matote po metų ar penkerių?

– Matau du varžybų ratus, 14-16 komandų. Tuomet čempionatas bus dar aktyvesnis ir stipresnis. Kai keturi ratai, tuomet gali numoti ranka: „Šiandien pralaimėjau, rytoj atsirevanšuosiu“. Čia būtų vienerios rungtynės namie ir vienerios išvykoje. Kiekvienos vertos svarbaus taško. Matau tokią ateitį.

Esmė – arenos. Marijampolėje arena turėtų atsirasti kitų metų rudenį. Jonava atidaro 2,5 tūkst. vietų salę iki gruodžio mėnesio. Telšiuose žmonės nori žaisti LKL. Salė ten yra, bet nebaigta įrengti – reikia apšildyti stogą, trūksta parketo, švieslentės. Galimybės yra. Pavasarį viskas ten turėtų būti baigta. Toliau – Palanga. Jau matau 14 komandų. Mintyse yra dar dvi, bet dar nenoriu jas atskleisti. Kitas klausimas – ar šios komandos sugebės sumokėti, kad komerciniu būdu patektų į lygą, ir ar valdybos nariai nubalsuos už didesnį komandų skaičių čempionate.

– Ar pats mėgstate pažiūrėti gyvai rungtynes?

– Tai mano pareiga. Kai tik turiu laiko, ten ir beldžiuosi. Buvau jau Klaipėdoje ir Panevėžyje. Stengiuosi kuo daugiau rungtynių pamatyti.

– Gal pasakysite už kokią komandą sergate?

– Sergu už 10 komandų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų