REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Hjustone šaudęs vyras negyvas, sužeisti 9 žmonės  (nuotr. SCANPIX)

Teksaso valstijos Hjustono mieste pirmadienio rytą per šaudymą Hjustone sužeisti devyni žmonės, o karinę uniformą su nacių simboliais vilkėjęs užpuolikas, kurį pareigūnai pašovė, vėliau mirė, pranešė pareigūnai.

7

Teksaso valstijos Hjustono mieste pirmadienio rytą per šaudymą Hjustone sužeisti devyni žmonės, o karinę uniformą su nacių simboliais vilkėjęs užpuolikas, kurį pareigūnai pašovė, vėliau mirė, pranešė pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šaulys buvo advokatas iš Hjustono, sakė Teksaso policijos viršininkė Martha Montalvo per spaudos konferenciją. Tačiau pareigūnai nenurodė jo vardo, kadangi vyksta tyrimas ir laukiama jo šeimos pranešimo.

REKLAMA

Pirmieji pranešimai apie šaudymą buvo gauti apie 6 val. 30 min. Šaulys, stovėdamas šalia savo automobilio ir kaip priedangą naudodamas medį, ėmė be perstojo šaudyti į pro šalį važiuojančius automobilius ir pareigūnus.

„Šūviai aidėjo beveik be perstojo. Keturi, penki, šeši vienoje serijoje“, – sakė Hjustono televizijos stoties KTRK operatorius Jaime Zamora. Iš viso, anot jo, buvo nuo 30 iki 50 šūvių.

REKLAMA
REKLAMA

Per televiziją rodyti kulkų suvarpyti automobiliai, išdužę jų langai.

Iš devynių sužeistųjų šeši žmonės gydomi ligoninėje, o trims žmonėms buvo suteikta pagalba ir jie išleisti namo. Vieno sužeistojo būklė yra kritinė, o dar vieno – sunki.

„Tikimės, kad visi sužeistieji išgyvens“, – sakė Davidas Persse, Hjustono medicinos direktorius.

Kai policija atvyko į įvykio vietą, šauliui esant maždaug už 23 metrų, su juo įvyko susišaudymas. Nė vienas pareigūnas nebuvo sužeistas.

„Keli pareigūnai apsupo įtariamąjį, kuris atsitiktinai šaudė į praeivius“, – per pavakarę vykusią spaudos konferenciją sakė Hjustono policijos departamento kapitonas Dwayne'as Ready.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvykį tirti padeda ir federaliniai pareigūnai. Hjustono policija nurodė, kad su terorizmu nusikaltimas nesiejamas.

Šaulys dėvėjo istorinę karinę uniformą su nacių simboliais, o mažiausiai vienas jo naudotas ginklas buvo populiarus tarp Amerikos gangsterių Prohibicijos laikais trečiajame ir ketvirtajame praėjusio amžiaus dešimtmečiais, nurodė policija.

Jis šaudė iš .45 kalibro pusiau automatinio pistoleto, .45 kalibro pusiau automatinio šautuvo „Thompson Carbine“ ir turėjo apie 2 600 šovinių, sakė policija. Abu ginklai buvo įsigyti teisėtai, o šaulys turėjo licenciją, nurodė JAV alkoholio, tabako ir ginklų kontrolės biuras (ATF).

REKLAMA

Pareigūnai nenurodė, kokią reikšmę turi įtariamojo vilkėta uniforma su nacių simboliais, nes jo namuose jie minėjo radę ir kitų istorinių laikotarpių karinių daiktų.

Hjustono meras Sylvesteris Turneris sakė KTRK televizijai, kad minėtas šaulys buvo „įpykęs“ teisininkas, kuris galbūt turėjo nesutarimų su jį įdarbinusia teisės firma. Tačiau teisėsaugos atstovai sakė, kad dar negali nurodyti šio nusikaltimo motyvų.

„Tiriame visas įmanomas versijas“, – sakė D.Ready.

Policija pirmadienio popietę tebeieškojo kulkų žymių ant automobilių ir namuose, esančiuose pietvakarių Hjustono gyvenamajame rajone, kur įvyko incidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų