REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas antradienį priėmė pataisą, kuri numato, kad perkant alkoholį dokumento būtų reikalaujama tik kilus abejonių dėl pilnametystės.

Seimas antradienį priėmė pataisą, kuri numato, kad perkant alkoholį dokumento būtų reikalaujama tik kilus abejonių dėl pilnametystės.

REKLAMA

Už tokią Alkoholio kontrolės įstatymo pataisą antradienį balsavo 92 Seimo nariai, trys buvo prieš, aštuoni susilaikė. Ji buvo priimta ypatingos skubos tvarka. Įstatymas įsigalios pasirašius prezidentei Daliai Grybauskaitei.

Pataisa numato, kad alkoholinių gėrimų pardavėjai turi reikalauti pateikti asmens amžių liudijantį dokumentą tik kai yra abejonių dėl jo pilnametystės.

Šiandien buvo tęsiamas atitinkamų Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimų svarstymas, kurį inicijavo pusšimtis parlamentarų, įtariančių, kad prekybininkų sprendimas reikalauti dokumentų iš visų alkoholio pirkėjų galimai pažeidžia vartotojų teises.

Alkoholio parduota 9 proc. mažiau

„Didiesiems prekybos tinklams pasirašius memorandumą ir nuo 2016 m. rugsėjo mėnesio alkoholinių gėrimų pardavėjams pradėjus reikalauti iš visų pirkėjų, perkančių alkoholinius gėrimus, asmens dokumentų, kilo didžiulis visuomenės pasipiktinimas. Alkoholinių gėrimų pardavėjai privalo visų pirkėjų, perkančių alkoholinius gėrimus, prašyti pateikti asmens dokumentą. Dokumentą turi pateikti visi pirkėjai, net ir tie, kurie nekelia abejonių dėl savo amžiaus“, – teigiama dokumento aiškinamajame rašte.

REKLAMA
REKLAMA

Pataisos numato, kad alkoholinių gėrimų pardavėjai iš perkančio alkoholinius gėrimus žmogaus privalėtų pareikalauti jo amžių liudijantį dokumentą tik tuo atveju, jeigu kiltų abejonių, kad alkoholio gali įsigyti nepilnametis.

REKLAMA

Nuo rugsėjo pradžios prekybos tinklai „Maxima“, „Iki“, „Rimi“, „Norfa“, „Prisma“, „Aibė“ ir Lietuvos kooperatyvų sąjungos parduotuvės reikalauja iš alkoholio pirkėjų parodyti asmens dokumentą.

Tokią iniciatyvą pasiūlę prekybininkai teigia siekiantys užkirsti kelią alkoholio pardavimui nepilnamečiams ir skatinti visuomenės sąmoningumą. Prekybininkai paskelbė, kad nuo akcijos pradžios alkoholio parduota 9 proc. mažiau negu per tą patį 2015 metų laikotarpį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų