REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV demokratė Hillary Clinton ir respublikonas Donaldas Trumpas pirmadienį kalbėjo pakeltu tonu ir svaidėsi įžeidimais per ugningus prezidento rinkimų kampanijos debatus, agresyviai stumdami savo liniją dešimčių milijonų amerikiečių rinkėjų akivaizdoje.

JAV demokratė Hillary Clinton ir respublikonas Donaldas Trumpas pirmadienį kalbėjo pakeltu tonu ir svaidėsi įžeidimais per ugningus prezidento rinkimų kampanijos debatus, agresyviai stumdami savo liniją dešimčių milijonų amerikiečių rinkėjų akivaizdoje.

REKLAMA

Likus šešioms savaitėms iki rinkimų dienos abiejų kandidatų užimti Baltuosius rūmus populiarumas yra beveik visiškai vienodas, H.Clinton nuo pat debatų pradžios vaizdavo savo varžovą atitrūkusiu nuo tikrovės, nelabai linkusiu kalbėti tiesą bei pasakiusiu „beprotiškų dalykų“, kad tik būtų išrinktas.

„Jūs gyvenate savo paties tikrovėje“, – pareiškė 68 metų demokratė ir apkaltino D.Trumpą grindžiant savo politinę karjerą „rasistiniu melu“: sąmokslo teorija, keliančią abejones, ar prezidentas Barackas Obama yra teisėtai gavęs JAV pilietybę, nes jis esą gimęs ne Jungtinėse Valstijose.

D.Trumpas, dažnai susiduriantis su sunkiais klausimais apie savo tinkamumą užimti ovalinį kabinetą, pradėjo santūresniu tonu ir netgi pakeitė į akis krentantį savo raudonąjį kaklaraištį labiau valstybės veikėjui tinkamu mėlynu.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jis irgi greitai perėjo į puolimą ir ne kartą pertraukė H.Clinton replikomis.

Garsenybė verslininkas tvirtino, kad H.Clinton yra „tipiška politikė. Vien kalbos, jokių darbų. Skamba gerai, bet neveikia.“

REKLAMA

Įnirtingai susikibęs ekonomikos, D.Trumpas išnaudojo temas, tapusias jo neįtikėtinos kampanijos katalizatoriumi. Kandidatas kaltino H.Clinton ir apskritai politikus, kad jų sudarytos prekybos sutartys lėmė darbo vietų persikėlimą į Meksiką ir Kiniją.

„Mūsų šalis kenčia, nes žmonės kaip sekretorė Clinton priėmė labai blogų sprendimų, susijusių su mūsų darbo vietomis ir dabartine padėtimi“, – pabrėžė jis.

Respublikonas reikalavo, kad H.Clinton, buvusi valstybės sekretorė, pirmoji šalies ponia ir senatorė, įvertintų savo darbus, atliktus užimant postu vyriausybėje: „Jūs tai darėt 30 metų. Kodėl tik dabar pagalvojot apie šiuos sprendiniu? Jūs tai darėt 30 metų.“

REKLAMA
REKLAMA

H.Clinton savo ruožtu apkaltino D.Trumpą, kad jis per visą savo verslininko karjerą „slopino“ smulkųjį verslą.

Ji reikalavo, kad D.Trumpas laikytųsi rinkimų tradicijos ir deklaruotų savo mokesčius. Ji kaltino D.Trumpą remiant ekonomikos platformą, kuri reikštų „ekstremaliausią“ mokesčių mažinimo turtingiesiems paketą per Amerikos istoriją.

„Vadinčiau tai suklastotu (trumped up) ekonomikos „iš viršaus žemyn“ modeliu, nes būtent šitaip viskas atrodytų“, – įgėlė ji.

D.Trumpas pareiškė, kad deklaruos savo pajamas ir mokesčius, „kai ji paskelbs savo 33 tūkst. laiškų, kurie buvo ištrinti“. Jis turėjo omenyje faktą, kad H.Clinton naudojosi privačiu elektroninio pašto serveriu, kai dirbo valstybės sekretorės poste.

Ši žūtbūtinė akistata vyko Hofstros universitete Long Ailende, tik už valandos kelio nuo Manhatano. Debatų vadovu tapo televizijos NBC žinių laidos „Nightly News“ vedėjas Lesteris Holtas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų