REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį Ukrainą sukrėtė didžiulė tragedija. Viduryje dienos tarnybos metu buvo nušauti du patruliai. Vykdant standartinę įtarimų sukėlusio vairuotojo duomenų patikrą šis paleido į pareigūnus seriją šūvių.

Savaitgalį Ukrainą sukrėtė didžiulė tragedija. Viduryje dienos tarnybos metu buvo nušauti du patruliai. Vykdant standartinę įtarimų sukėlusio vairuotojo duomenų patikrą šis paleido į pareigūnus seriją šūvių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtariamasis buvo sulaikytas vėliau vakare ligoninėje, į kurią kreipėsi dėl šautinės žaizdos pilve.

REKLAMA

Eilinis patikrinimas

Rugsėjo 25-osios rytą, apie 09:40, Dnepro patrulių ekipažas sustabdė automobilį dėl numanomo pažeidimo. Žiniasklaidos duomenimis, vairuotojas važiavo degant draudžiamam šviesoforo signalui.

Policininkams nuėjus į savo automobilį tikrinti asmens tapatybės, vyras paprašė to nedaryti. „Vairuotojas pareikalavo netikrinti jo dokumentų, ir norėjo, kad jį paleistų. Tačiau pareigūnai atsisakė ir pradėjo patikrą,“ – pasakojo Ukrainos nacionalinės policijos vadovė Chatija Dekanoidzė.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus vairuotojas išsitraukė ginklą ir pradėjo šaudyti. 27-ių patrulis Artiomas Kutuševas žuvo vietoje, 36-ių Olga Makarenko mirė ligoninėje.

A. Kutuševas žuvo savo 3 metukų dukrytės gimtadienio dieną. Liko be mamos ir du O. Makarenko nepilnamečiai vaikai.

Pasipriešinimas

Pareigūnų reakciją į išpuolį galėjo apriboti ta aplinkybė, kad veiksmas vyko žmonių gausiai lankomoje vietoje – netoli miesto stoties. Tą liudija ir vaizdo įrašas, iš kurio matyti, kad vienas autobuso vairuotojas nepabūgo, rizikuodamas savo gyvybe, užblokuoti banditui išvažiavimo, tačiau šiam iššovus į automobilį, teko atsitraukti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man atrodo, kad patrulė pasimetė, išsigando ir nešaudė. Tas, iš pradžių šovė į ją. O vėliau šaltakraujiškai sušaudė pareigūną,“ – pasakojo Valerijumi prisistatęs autobuso vairuotojas „Unian“.

Vėliau paaiškėjo, kad įtariamąjį Aleksandrą Pugačiovą prieš mirdamas spėjo sužeisti A. Kutuševas.

Buvęs savanoris

Šiuo šiurpiu nusikaltimu įtariamas 33-ų Rusijos pilietis Aleksandras Pugačiovas gyveno Torezo mieste, Donecko srityje. Teisėsauga išsyk paskelbė, kad jis buvo įtariamas dėl kelių sunkių nusikaltimų ir buvo paieškomas policijos.

REKLAMA

Skelbiama, kad A. Pugačiovas priklausė savanorių milicijos būriui „Tornado“, kuris Donecko rajone susiformavo 2014-ais metais buvusių vietos milicininkų pagrindu. Vėliau buvo nustatyta, kad iš 123 smogikų net 43 buvo anksčiau teisti dėl įvairių nusikaltimų.

2015-ais metais jų atžvilgiu buvo pradėtas tyrimas, pati grupuotė buvo išformuota, o daugeliui jos narių pateikti kaltinimai. Grupuotė užsiėmė banditizmu, grobė ir prievartavo žmones, juos kankindavo.

„Realus ir šlykštus banditas, kuris slapstė nuo tyrimo – būtent todėl jis ir atidengė ugnį į patrulius, nes būtų iškart sulaikytas, kai tik būtų buvusi nustatyta jo tapatybė,“ – teigė Ukrainos VRM komunikacijos departamento direktorius Artiomas Ševčenko.

REKLAMA

Apsimetė kitu asmeniu

Vakar vakare pareigūnams pavyko sulaikyti bėglį, kai šis kreipėsi į vietos ligoninę ir pateikė ten padirbtą pasą.

„Mes suradome padirbtus dokumentus, peruką ir ūsus. Jis bandė maskuotis,“ – pasakojo Ukrainos VRM atstovas Vadimas Trojanas.

Jis taip pat pridūrė, kad policija gavo anoniminį skambutį iš ligoninės, kad žmogus pavarde Michailenko su padirbtu pasu pageidauja, kad jį operuotų.

„Pagal visus požymius, tai buvo pilietis Pugačiovas. Mes patvirtiname, kad tai tas pats žmogus,“ – teigė V. Trojanas.

Pats suimtasis savo kaltę neigia, ir nepripažįsta, kad yra A. Pugačiovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų