REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV pareigūnai šeštadienį vakare sulaikė 20-metų Arcaną Cetiną, kuris penktadienį vakare viename Vašingtono valstijos prekybos centrų nušovė keturias moteris ir vieną vyrą. 

JAV pareigūnai šeštadienį vakare sulaikė 20-metų Arcaną Cetiną, kuris penktadienį vakare viename Vašingtono valstijos prekybos centrų nušovė keturias moteris ir vieną vyrą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vašingtono policijos atstovas spaudai seržantas Markas Francis (Markas Frencis) tinkle „Twitter“ nurodė, kad A. Cetinas buvo Ouk Harboro gyventojas. Kitų įtariamųjų nėra.

REKLAMA

Įtariamasis šaulys sulaikomas atrodė kaip zombis, sakė Ailendo apygardos šerifo padėjėjas Mike'as Hawley (Maikas Holis).

A.Cetiną jis sakė pamatęs važiuodamas patrulio mašina šeštadienį vakare Ouk Harbore ir iš karto pažinęs, kad tai įtariamasis, prekybos centre Berlingtone nužudęs penkis žmones.

Per spaudos konferenciją M.Hawley sakė, kad buvo gauta informacijos, jog įtariamasis yra minėtame rajone.

„Tuoj paspaudžiau stabdžius, apsisukau, iššokau lauk, – pasakojo jis. – Mes abu iššokome laikydami ginklus, o jis tiesiog sustingo“.

REKLAMA
REKLAMA

A.Cetinas ginklo neturėjo, tik kuprinę su kompiuteriu joje.

„Jis atrodė kaip tikras zombis“, – pridūrė M.Hawley.

Anksčiau buvo pranešta, kad Berlingtone, 110 km į šiaurę nuo Sietlo, prekybos centre „Cascade Mall“ penktadienio vakarą vietos laiku šaudė vienas šaulys. Liudininkai tada jį įvardijo kaip „ispanakalbį vyrą, vilkintį pilkus drabužius“, apie 20 metų amžiaus.

A.Cetinui priklausančioje „Facebook“ paskyroje teigiama, kad jis gimė Adanoje, Turkijoje, ir mokėsi Ouk Harboro vidurinėje mokykloje, o vėliau dirbo vienoje maisto prekių parduotuvėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasarį jis įkėlė nuorodą į pirmojo asmens šaulio kompiuterinį karinio pobūdžio žaidimą „Call of Duty“. Šeštadienį po šiuo vaizdo įrašu ir A. Cetino „Twitter“ paskyroje žmonės paliko daug nepadorių komentarų.

Motyvas nežinomas

A. Cetinas penktadienį vakare ėmė šaudyti universalinės parduotuvės „Macy's“ kosmetikos skyriuje ir nušovė keturias moteris bei vieną vyrą. FTB biuras Sietle teigia neturintis jokių įrodymų, kad tai buvo teroro aktas.

Šaulys paspruko pėsčiomis, buvo pradėta jo paieška. Vėliau buvo aptiktas ginklas.

„Nežinau, koks buvo jo motyvas taip pasielgti, – didesniame netoli Berlingtono esančiame Maunt Vernono mieste surengtos spaudos konferencijos metu sakė policijos viršininkas Chrisas Cammockas (Krisas Kamokas). – Tačiau tikrai ketinu išsiaiškinti tai tyrimo metu, ir negailėsime pastangų.“

REKLAMA

Laikraštis „The Seattle Times“ rašė, kad viena aukų buvo 16-metė mergina Sarai Lara. Pasak jos motinos, dukra vaikystėje įveikė vėžį ir buvo laiminga moksleivė.

Šeimos nariai kitą auką identifikavo, kaip 52 metų Shaylą Martin (Šeilą Martin), kuri universalinėje parduotuvėje „Macy's“ dirbo visažiste. „Mes išgyvename tikrai sunkius laikus“, – leidiniui sakė jos sesuo.

Beprasmis aktas

Šis išpuolis yra vienas naujausių incidentų Amerikos šaudymų istorijoje. Berlingtono meras Steve'as Sextonas (Stivas Sekstonas) drebančiu balsu kalbėjo, kad smurtas, kuomet panaudojamas šaunamasis ginklas ir kuris kasmet Amerikoje nusineša 30 tūkst. gyvybių, pasiekė ir mažą jo miestelį.

REKLAMA

„Tai buvo beprasmis aktas, pasaulis beldžiasi į mūsų duris. Jis pasiekė ir mūsų mažą bendruomenę“, – sakė jis.

Amerikoje pastaruoju metu vyksta karštos diskusijos dėl ginklų kontrolės. Šis klausimas keliamas ir lapkričio 8 d. vyksiančių prezidento rinkimų kampanijos metu.

Šaulys atėjo į prekybos centrą be ginklo, tačiau jau po maždaug dešimties minučių vaizdo stebėjimo kameros jį užfiksavo su šautuvu, sakė Ch. Cammockas.

Policija maždaug 18:58 val. vietos laiku penktadienį sulaukė skambučio, jog prekybos centre šaudoma. Vėliau įtariamasis buvo pastebėtas einantis nuo prekybos centro link greitkelio.

Prekybos centras buvo evakuotas, į įvykio vietą atskubėjo medikai bei daugiau nei 26 vietinių ir regioninių teisėsaugos agentūrų. Pareigūnams prireikė kelių valandų apžiūrėti visą pastatą.

Šeštadienį prekybos centras buvo uždarytas iš pagarbos aukoms.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų