REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Indrei Sinkevičiūtei atliktas makiažas už 15 eurų (nuotr. asm. archyvo)

Grožio industrija besidominčios merginos žino, kad kokybiška ir profesionali kosmetika kainuoja brangiai, o gero meistro patirtis ir sugebėjimas įsiklausyti į kliento norus – būtinas. Tačiau, kodėl mūsų akys vis dažniau užkliūna už nesėkme virtusių makiažo bandymų, kuriuos išdidžiai pristato profesionalėmis save vadinančios merginos?

10

Grožio industrija besidominčios merginos žino, kad kokybiška ir profesionali kosmetika kainuoja brangiai, o gero meistro patirtis ir sugebėjimas įsiklausyti į kliento norus – būtinas. Tačiau, kodėl mūsų akys vis dažniau užkliūna už nesėkme virtusių makiažo bandymų, kuriuos išdidžiai pristato profesionalėmis save vadinančios merginos?

REKLAMA

Sparčiai populiarėjant vizažo menui daugėja ir juo užsiimančiu meistrų. Tampa vis sunkiau surasti patikimą makiažo techniką įvaldžiusį žmogų. Šia situacija susirūpino ir žinoma vizažistė, grožio laboratorijos įkūrėja Indrė Sinkevičiūtė.

Jauna moteris nutarė atlikti eksperimentą ir savo kailiu išbandyti makiažą, kurį jai už 15 eurų atliko metus praktikos turėjusi „vizažistė“. Valandą trukusi grožio procedūra baigėsi tikru fiasko, o rezultatu ir pamokančia žinute I. Sinkevičiūtė pasidalino savo socialiniame tinkle „Facebook“ bei su tv3.lt skaitytojais.

I. Sinkevičiūtės žinutė:

Vizažistės dygsta kaip grybai rudenį. Viena po kitos. Specialiose grupėse klientei parašius, kokiu metu reikia makiažo atsiranda 30 komentarų su kainomis nuo 5 (ar nemokamai) iki 30 eurų. Tos, kurios už makiažą ima daugiau, matomai į tokias žinutes neatsakinėja.

REKLAMA
REKLAMA

Man visad buvo smalsu, kokią kokybę galima gauti už makiažą mokant 15 eurų. Taigi padariau eksperimentą, užsirašiau makiažui pas prieš metus kursus baigusią „vizažistę“. Kodėl rašau kabutėse, suprasite perskaitę. Neminėsiu jos vardo ar kokią mokyklą baigė, tiesiog manau tai būtų neetiška. Šiuo įrašu tikrai nenorėjau įžeisti ar sumenkinti jos, tik noriu parodyti, kas darosi šiuometinėje grožio rinkoje ir pas kokias „specialistes“ galima patekti. Tad prieš renkantis, atidžiai peržiūrėkite meistrių darbus ir atsiliepimus.

REKLAMA

Atvažiavau makiažui pas merginą į namus. Pasitiko gan maloni, jauna mergina, pasiūlė užeiti į miegamąjį, kur ant komodos buvo sudėliota kosmetika. Viskas atrodė tvarkingai ir gan higieniškai. Prisėdau ant žemos kedės ir visą laiką, kol mergina mane dažė gailėjau jos nugaros... Pasodino ne priešais langą, kur galėjo gauti geresnį apšvietimą, bet turbūt taip, kaip jai patogiau pasiekti priemones.

Buvau nustebusi, kad dirbo su gan gerų firmų kosmetika (tiek šiek tiek pigesne, tiek su brangesne). Kadangi kosmetikos kainos kasmet vis auga, pabandykit įsivaizduoti, kiek ji užsidirba jei makiažas kainuoja 15 eurų. Aišku, sutaupoma nuomai, o kadangi dirba namie turbūt ir mokesčiams. Bet nežinant negaliu teigti.

REKLAMA
REKLAMA

Jai bedirbant išsikalbėjome, kad tai nėra jos pagrindinė veikla. Makiažo kursus baigė Vilniuje, kaip pati pasakė „išplėstinius“. Žinant kurioje mokykloje mokėsi, tai turėjo sudaryti 80 akademinių valandų. Kursus baigė prieš metus ir kaip matosi iš jos „Facebook“ puslapio vėliau praktikavosi su klientėmis ir projektuose.

Pradėjo dažyti akis, jau jaučiau, kad lanką kelia beveik iki antakio. Mintyse tikėjausi, kad dar pasitaisys. Sunkiai sekėsi su paakių ir bėrimų maskavimu. Sluoksniavo daug, bet netaisyklingai. Galiausiai viską užfiksavo ir modeliavo veidą. Apsistojo ties skruostais ir žandikauliu. Modeliuojant skruostikaulį tamsino patį kaulą, o ne po juo. Galiausiai pašviesino ir taip platų mano žandikaulį. Pradėjo modeliuoti nosį (nors to neprašiau, o ir mano nosis nėra tokia plati, kad ją reiktų siaurinti), nosį modeliavo paėmusi gan kietą teptuką, kuris galiausiai davė ryškias, neišsklaidytas linijas. Atrodė, kad žmogus absoliučiai nejaučia ir nesupranta veido formų, proporcijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žiūrim į veidrodį. (Labai gaila, kad nuotraukoje nesimato visų klaidų):

- akies lankas nežinia kur;

- viena akis prailginta, kita ne, nėra simetrijos;

- nesuvesti akies kampai;

- veidas neužmaskuotas iki galo;

- paakiai pilki – atrodau, kaip serganti;

- skruostikaulių vietoje kažkokie blynai;

- antakiai – turiu (o gal turėjau?) išties gražius antakius, bet net lengvai padažomų antakių negalėjo sutvarkyti iki galo;

- nosis, nosis, nosis – tiesiog „Rudnosis“, nėra ką daugiau komentuoti...

Po makiažo paklausė „Ar patinka“. Įdomu, ką atsako klientės po tokio klausimo... Gaila išties...

Mergina, manęs paprašė nusifotografuoti prieš ir po. Nesutikau. Galiausiai padariusi makiažą paprašė nufotografuoti tik akis. Spėkit ką, patikrinus jos puslapį radau savo nuotraukas, kur matosi ne tik veidas. Aš pati nemėgstu fotografuoti savo klienčių, kurios už makiažą moka pinigus, nes tai jūs jai turite suteikti paslaugą, o ne ji jums. O toks nuotraukų kėlimas be sutikimo yra neetiško darbo viršūnė!

REKLAMA

Ką norėjau pasakyti šiuo bandymu? Kad mokytis makiažo galime visos ir tikrai esu už, kad save pabandytumėme įvairiose srityse, bet akivaizdu, kad makiažą daryti gali ne visos.

Ką galvoja mokyklos išleisdamos mokines, kurios NET PO METŲ nesupranta, kaip modeliuoti veidą ir nesugeba tinkamoje vietoje paryškinti akies lanką? Mano atveju, tokios merginos diplomų negauna ir mokosi tol, kol išmoksta arba supranta, kad ši sritis deja ne visoms...

Dėl kainos, kiek moki tiek gauni, skūpus moka du kartus. Šis pasakymas tikrai pasitvirtino. Tikiu, kad yra merginų ir gražiai dažančių už tokia sumas, bet savo mokinėms sakau, kad pradžiai geriau išdažykite seses, mamas, tetas, o tik tada imkite pinigus iš klienčių, kai jau tvirtai laikysite teptuką rankoje ir suprasite, ką ir kodėl darote. Ir tada imkite teisingą sumą, nepradėkite nuo 10-15 eurų, nes vėliau tą kainą bus sunku pakelti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų