REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Teroristą pamilusi Laura Passioni (nuotr. Organizatorių)

Naujai gauti teroristinės “Islamo valstybės” dokumentai leidžia dar iš arčiau pažvelgti į teroristų gyvenimą. Ne išimtis ir jų santuokos.

7

Naujai gauti teroristinės “Islamo valstybės” dokumentai leidžia dar iš arčiau pažvelgti į teroristų gyvenimą. Ne išimtis ir jų santuokos.

REKLAMA

Nesaniai sąjungininkų pajėgoms pavyko gauti dokumentų, kuriuose aprašomi vedybiniai saitai. Juose nurodoma, kad savo nuotakoms teroristai siūlo ir dovanoja ginklus ir savižudžių liemenes, rašo dailymail.co.uk.

Nors paprastai tokiuose dokumentuose nebūna minimi jokie vardai ar pavardės, vis tik pasitaiko išimčių. Buvo rastas dokumentas, kuriame rašoma, jog 2015 metų lapkričio 30 dieną iš Tuniso kilęs Abu Mansouras vedė nigerietę vardu Miriam. Nors jokios išpirkos ar santuokos mokesčio jis nemokėjo, jis pažadėjo, kad tuo atveju, jei jis žus ar santuoka bus nutraukta, moteriai turės sumokėta išpirką – atgabentas savižudžio diržas.

O štai kitai nuotakai iš Nigerijos – Fatimai – skyrybų arba vyro žūties atveju buvo pažadėtas Kalašnikovo automatas.

REKLAMA
REKLAMA

Tokios dovanos, nors ir skamba absurdiškai, yra tik viena teroristų per prievartą įvedamos tvarkos dalis. 2015 metų liepos mėnesį teroristų užimtas Sirto miestas jau gerai žino, kas yra teroras. Teroristiniai įstatymai uždraudė rūkymą ir muziką, uždarė moterų kosmetikos parduotuves, visą kūną dengiančius drabužius padarė privalomais, o mokesčius numatė visiems be išimties verslams. Viešos egzekucijos čia tapo įprastu reginiu – paprastai vykdomi sušaudymai arba galvos kirtimai. Po egzekucijos nubaustųjų kunai nėra atiduodami giminaičiams – jie paliekami demonstruoti tolesnei paniekai. O tie, kurie bando pavogti palaikus ir juos garbingai palaidoti, paprastai susilaukia tokio paties likimo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų