REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rinkimų laikotarpis – pats geriausias metas dalyti pažadus. Tačiau rinkėjams įdomiausia sužinoti, kuo dar politikai galėtų nustebinti visuomenę. TV3 Žinių studijoje apsilankęs Valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys Saulius Skvernelis sakė, kad turi patirties ne tik vidaus reikalų sistemoje, o savo reitingų visai nesureikšmina.

Rinkimų laikotarpis – pats geriausias metas dalyti pažadus. Tačiau rinkėjams įdomiausia sužinoti, kuo dar politikai galėtų nustebinti visuomenę. TV3 Žinių studijoje apsilankęs Valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys Saulius Skvernelis sakė, kad turi patirties ne tik vidaus reikalų sistemoje, o savo reitingų visai nesureikšmina.

REKLAMA

„Daug ką lemia žmonių emocijos, atėjus balsavimo dieną. Aš manau, kad reikia sulaukti rezultatų ir tik tada galėsime sakyti, kad rezultatai yra geri arba blogi“, - sakė S. Skvernelis.

- Apklausos jums gana geros. Ar jau matuojatės premjero postą?

- Tikrai ne. Aš manau, kad apklausos yra apklausomis, tačiau yra dvi su puse savaitės. Daug ką lemia žmonių emocijos, atėjus balsavimo dieną. Aš manau, kad reikia sulaukti rezultatų ir tik tada galėsime sakyti, kad rezultatai yra geri arba blogi. Iš esmės mes turime suvokti, kad tai yra Seimo rinkimai. Mes kalbame apie tai, kad siekiame tapti Seimo nariais.

- Jūs ne per seniausiai prisijungėte prie valstiečių. Kodėl pasirinkote šią partiją? Ne paslaptis, kad esate populiarus politikas.

REKLAMA
REKLAMA

- Man pabodo apie tai kalbėti. Iš tiesų nebuvo labai daug tų atsakymų. Buvo apie tai kalbėta su keliomis partijomis. Tuose žmonėse, kurie mane kvietė, aš tiesiog mačiau šiek tiek kitokį požiūrį į politiką, į darbus, į ryžtą daryti darbus, žodžio laikymasi, sutarimą. Ir labiausiai imponavo tai, kad nebuvo kalbama apie kažkokį sutarimą dėl naudos. Neva, jeigu tu ateisi pas mus, mes kažką tau tada pasiūlysime. Tas pusmetis, kurį praleidau su tais žmonėmis, manęs nenuvylė.

REKLAMA

- Politikai kalbėjo, kad jūs rinkimuose prašėte pirmųjų pozicijų rinkimų sąraše. Ir tik todėl pasirinkote valstiečius.

- Tai ne politikai, o vienas ar keli politikai taip kalbėjo. Konkrečiai pavardžių nevardiju, bet tas žmogus net nežinojo, kad aš kalbėjau su tų partijų pirmininkais. Nebuvo kalbėta nei su vienu apie galimą vietą, poziciją, apygardą ar panašiai. Aš nekėliau jokių sąlygų apskritai.

- Kai buvote vidaus reikalų ministras, irgi buvote nepartinis, nors Tvarkos ir teisingumo partija jus delegavo. Nors partijos politikos jūs aklai ir nevykdėte.

REKLAMA
REKLAMA

- Aš tuo metu buvau Vyriausybės narys. Aklai partijos programos tikrai nevykdžiau, nes vykdžiau Vyriausybės programą. Labai paprasta, kadangi aš atėjau jau tuo metu, kai programai buvo pritarta Seime. Tai aš kitokios alternatyvos neturėjau. Manau, kad tai yra svarbus dokumentas, o kitiems atrodė kitaip. Man atrodė, kad tai svarbu ir aš tuos darbus tiesiog dariau. Aš elgiausi kaip Vyriausybės narys. Šiuo atveju situacija yra kitokia, aš tikrai esu prisidėjęs prie programos. Strateginiais klausimais jokių klausimų nėra. O nuomonių įvairovė tikrai yra, aš tai skatinu, jeigu tikrai žmonės yra kritiški, nebijantys sakyti savo nuomonę.

- Pakalbėkime apie jūsų sąrašą. Politologai kalba, kad jums trūksta profesionalų. Sąraše galima pamatyti vos kelias žinomas pavardes. Ką jūs manote?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Aš manau, kad reikia atskirti du dalykus: žinomas pavardes ir profesionalus. Labai gaila, kad mes Lietuvoje įsivaizduojame tam tikrą elitą, politinį ar kitokio pobūdžio, pagal pavardžių garsumą. Pagal tai, kaip dažnai tas žmogus matomas televizijoje, internete ar žiniasklaidoje. Kalbant apie profesionalumą, tai yra žmonės, kurie savo srityje yra kažką pasiekę, turintys kompetencijos ir ryžto, turintys stuburą ir nuomonę. Paimkime tą pati Aurelijų Verygą, kuris turi tikrai puikų išsilavinimą, daug dirbantis sveikatinimo srityje, ypač kas susiję su psichinėmis ligomis, lygiai tą patį galiu pasakyti apie Stasį Jakeliūną. Taip pat galiu paminėti Virginijų Poderį, kuris yra puikus energetikos specialistas. Galiu paminėti Guodą Burokienę. 

REKLAMA

 Aš manau, kad tie žmonės, kurie yra mūsų sąraše, tai jiems nereikės mokytis. Natūralu, kad reikia tam tiktų techninių įgūdžių, bet jie tikrai yra savo sritį išmanantys žmonės, turintys gerą išsilavinimą, išmanantys savo sritį. Dėl ministrų kabineto, tai aš irgi net neabejoju, kad tie žmonės, kuriuos mes esame paskelbę, jie tikrai sugebės vykdyti Vyriausybės programą.

- Kodėl ne į visas ministerijas turite savo kandidatų?

- Tiesiog labai gaila, kad žmonės vis dar yra sukaustyti baimės. Toks keistas paradoksas, ypatingai tų žmonių, kurie yra pozicijoce, valstybės įmonėse ar kitur.

- Ar partijos viduje nėra kokių nors nesutarimų dėl postų? Kodėl, pavyzdžiui, Dovilės Šakalienės nėra įvardytos tarp ministrų?

REKLAMA

- Iš tiesų, partijos viduje diskusijų yra. Bet tokių kalbų, kad kuris nors partijos narys yra dėl kažko nusipelnęs būti ministro vietoje, tai tikrai taip nėra. Kalbant apie kabinetą, yra Bronius Markauskas, kuris, mano galva, yra vienas stipriausių žemės ūkio specialistų visoje Lietuvoje. Jis yra galimas kandidatas į žemės ūkio ministrus. Visi kiti, tai buvo keletas pavardžių dėl Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Jau trečiadienį paskelbėme, kad turime tris pozicijas, tris asmenis, dėl kurių dar nėra priimto tikslaus sprendimo.

Taigi darbas yra ne tik Vyriausybėje, yra Seimas, komitetai ir panašiai. Šiandien mes ypatingai kalbame apie Seimą. Mūsų filosofija - grąžinti pasitikėjimą Seimu. Seimas negali būti priešpaskutinėje vietoje pagal vertinimą. Todėl tų žmonių, kurie dabar dalyvauja rinkimuose, pagrindinis tikslas yra tapti Seimo nariais, pakeisti žmonių požiūrį į Seimą, parodyti, kad kompetencija, sąžiningumas ir orumas yra svarbiausia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Apie jus patį sakomą, kad išmanote gerai vidaus reikalų sistemą, tačiau premjero postui dar reikėtų mokytis.

- Jeigu žmogus sako, kad jis viską moką, tai jau ženklas, kad kažkas su juo negerai. Aš manau, kad mokymasis visą gyvenimą yra pagrindinis dalykas. Kas pasakė, kokios profesijos turi būti premjeras? Vienur yra teisininkai, kitur yra ekonomistai. Premjeras turi valdyti ministrų kabinetą, kontroliuoti programą ir visas sritis. Aš tikrai nenoriu kalbėti apie galimas pozicijas, bet aš nesu tik vidaus reikalų sistemos žinovas, aš domiuosi įvairiomis sritimis.

- Gal paskui planuojate siekti ir prezidento posto?

- Aš šiandien galvoju, kaip man įtikinti Lietuvos žmones, ypatingai Karoliniškių ir Pilaitės gyventojus, kad jie patikėtų, kad aš galiu jiems būti naudingas, kad galiu būti Seime. Aš žiūriu labai atsakingai, labai pasvertai, dalinu pažadus tada, kai tikiu, kad galiu juos įvykdyti. Aš puikiai žinau, kad paskui reikės atsakyti už savo žodžius, juos reikės įvertinti. Kai reikia daug bendraminčių komandai, tai pažadais dalytis atsargiai.

Visą interviu žiūrėkite čia!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų