REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

 

Pernai apklausus paauglius visoje Europoje paaiškėjo, kad Lietuvoje mažiau nei vidutiniškai kitose šalyse penkiolikmečių ir šešiolikmečių per pastarąjį mėnesį buvo gėrę alkoholio.

REKLAMA
REKLAMA

 

Visgi kiti svaiginimosi būdai tarp Lietuvos paauglių paplitę panašiai kaip ir kitose šalyse, rodo antradienį paskelbti tarptautinio tyrimo apie mokinių alkoholio, tabako ir kitų psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo paplitimą (ESPAD) rezultatai.

REKLAMA

Pernai 35 Europos šalyse vykdyta apklausa atskleidė, kad alkoholio per pastarąsias 30 dienų gėrė 48 proc. paauglių. Lietuvoje taip teigė 34 proc. respondentų.

Bent kartą rūkę cigaretę per pastarąjį mėnesį nurodė 24 proc. Lietuvos paauglių (bendras tyrimo šalių vidurkis - 21 proc.), tuo metu nors kartą gyvenime rūkę marihuanos teigė 18 proc. jaunų lietuvių (bendras tyrimo šalių vidurkis - 16 proc.).

Tyrimo rezultatai antradienį bus aptariami Švietimo ir mokslo ministerijoje.

Tarptautiniu ESPAD projektu, bendradarbiaujant su ES Tarptautine narkotikų stebėsenos agentūra (EMCDDA), siekiama pagerinti suvokimą apie 15–16 metų asmenų psichoaktyviųjų medžiagų vartojimą Europoje.

Naujausias tyrimas atliktas pernai, projekte dalyvavo 35 šalys. Lietuva ESPAD projekte dalyvauja nuo 1995 metų.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų