REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas balsas prieš prezidentės Dalios Grybauskaitės veto birželį Seimo priimtam Darbo kodeksui jau aiškus - jis priklausys Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei.

Vienas balsas prieš prezidentės Dalios Grybauskaitės veto birželį Seimo priimtam Darbo kodeksui jau aiškus - jis priklausys Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei.

REKLAMA

„Balsuosiu prieš veto“, - antradienį po susitikimo su užsienio investuotojus Lietuvoje vienijančio Investuotojų forumo atstovais pareiškė L.Graužinienė. Verslininkai Seimo vadovei įteikė verslo bendruomenės prašymą atmesti prezidentės veto naujam Darbo kodeksui, kuris įsigaliotų nuo 2017 metų.

„Mes turime įsiklausyti į jų (verslo - BNS) argumentus. Net ir šiuo laikotarpiu, politikams labai sudėtingui - priešrinkiminiu“, - sakė L.Graužinienė.

Paklausta, ar užteks Seime balsų atmesti prezidentės veto, L.Graužinienė teigė, kad jeigu Seimo nariai balsuos taip, kaip balsavo birželį - už Darbo kodeksą, tai jų balsų turėtų pakakti atmesti šalies vadovės veto.

REKLAMA
REKLAMA

Graužinienė: argumentai svarbūs 

„Priklausys kiek Seimo nariai išliks tvirti savo apsisprendime. Labai tikiu, kad Seimo narys, visada balsuodamas elgiasi atsakingai - reiškia, vien kartą balsavęs, jis turėjo suprasti už ką balsuoja. Jeigu Seimo nariai dažnai keičia nuomonę, tai reiškia, kad jie neturi savo nuomonės ir tai reiškia, kad jie ir kitais atvejais gali neatstovauti tinkamai rinkėjų, todėl Seimo narys, kada ateina į Seimą, jis prisiekia, ir savo priesaika įsipareigoja tarnauti valstybei ir jos žmonėms, taigi ne vien tik profsąjungų reikalavimų pildymas yra tarnavimas Lietuos žmonėms, reikia žvelgti plačiau“, - kalėjo L.Graužinienė.

REKLAMA

Pasak jos, verslo atstovų kreipimąsis dėl veto atmetimo bus išplatintas Seimo nariams.

„Argumentai (verslo - BNS) yra svarūs, tikiu, kad Seimo nariai dar kartą atidžiai perskaitys“, - sakė Seimo vadovė.

Dėl šalies vadovės grąžinto naujojo Darbo kodekso su pataisomis parlamentas spręs jau šeštadienį, pirmąją paskutinės šios kadencijos sesijos dieną.

Pagal Seimo statutą, gavęs prezidento vetuotą įstatymą Seimas visų pirma balsuoja, ar svarstyti grąžintą įstatymą iš naujo, ar laikyti jį nepriimtu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų