REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo pradžia net ir neinantiems į mokyklą dažnai siejasi su švente ir naujų iššūkių pradžia. Išskirtinis jaudulys glūdi ir mokyklinukų tėvelių viduje – kartais jiems dar neramiau, nei patiems vaikams.

Rugsėjo pradžia net ir neinantiems į mokyklą dažnai siejasi su švente ir naujų iššūkių pradžia. Išskirtinis jaudulys glūdi ir mokyklinukų tėvelių viduje – kartais jiems dar neramiau, nei patiems vaikams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rūpestis, meilė ir dėmesys – tai svarbu vaikams, kurie galbūt pirmaisiais metais pradeda eiti į mokyklą, tad sugrįžus iš jos norėsis pasidalinti ir rūpesčiais, ir džiaugsmais. Svarbu ir tai, kaip ši diena įstrigs vaikų, ne tik pirmokų, atmintyje, tad siūlome Jums penkias idėjas, kaip šventę padaryti įsimintina ir tėveliams, ir mažiesiems mokinukams.

REKLAMA

(1) Kelionė mokyklos takais

Lietuvoje tėveliai auginantys vaikus iki 12 metų ir neturinčių „mamadienių“ arba „tėvadienių“ rugsėjo pirmąją gali pasiimti pusdienį laisvą – taip numatoma mūsų šalyje (LR darbo kodekso 214 str. 2 d.). Tad atvykus su vaiku į Rugsėjo pirmosios šventę neskubėkite po jos tiesiai namo.

Pasivaikščiokite kartu su vaiku jo būsimu taku į mokyklą ir leiskite vaikui jus vesti. Neskubėkite, o pasimėgaukite vaizdais, priminkite, kaip reikia elgtis, ypač jeigu tenka eiti per gatvę. Tai puikus būdas supažindinti ar dar kartą priminti vaikui apie saugaus eismo taisykles.

REKLAMA
REKLAMA

(2) Pieškite kreidelėmis savo svajones

Jei tik oras leidžia – pieškite didelę svajonę kreidelėmis ant asfalto. Visiškai teisingai – jūs irgi prisijunkite. Vaikams tikrai svarbu, kai kartu su jais kuria ir tėveliai. Pieškite lavindami ne tik vaikų fantaziją, bet ir meninius gebėjimus.

Sužinosite svajones, kurios galbūt pagelbės rašant Kalėdų seneliui laišką ar motyvuojant bei skatinant vaiką. Svarbiausia – viską darykite kartu, skirkite pusdienį tik savo šeimai ir vaikams. Pamatysite, bus smagu ir jums.

(3) Iškyla su klasės draugais ir tėveliais

Vaikai dažniausiai greitai susipažįsta ir jiems negalioja daugelis barjerų, kurie neretai įpareigoja suaugusiuosius. Pavyzdžiui, jie greitai ims bendrauti net su kitakalbiu vaiku, nes atras kitų būdų kaip susikalbėti – gestais, piešiniais, garsais. Tačiau šventinės iškylos metu tėvai taip pat galės pabendrauti, geriau pažinti būsimų klasiokų tėvelius, apsikeisti kontaktais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O galbūt net atrasite būdą, kaip vaikus vežti į mokyklą kartu. Nevenkite pasikviesti ir mokytojos – pamatysite, kaip neformalioje aplinkoje atsiskleidžia geros būdo savybės, kurios padės Jums geriau pažinti ir suprasti mokytojus.

(4) Lankytinos vietos ir muziejai

Kiekviename Lietuvos kampelyje galima atrasti lankytinų vietų ar muziejų. Kada paskutinį kartą lankėtės kokiame nors Lietuvos muziejuje su visa šeima? Turbūt senokai, todėl puiki idėja su vaiku nueiti ten, kur galbūt patys buvote tik mokyklos laikais. Išsirinkite pagal vaiko pomėgius, tuo pačiu galbūt atrasite tai, kas Jūsų mažajam rūpi labiausiai ir ką gali žinoti, gal po kelių dešimčių metų turėsime naują garsų dailininką.

REKLAMA

 

 

 

(5) Saldi pica – Jūsų vaikų kūrybos vaisius

Dėmesys – tai turbūt viena brangiausių dovanų, kurias tėveliai dovanoja vaikams, nes nuolatinis stresas darbe tikrai dažnai atima paskutines jėgas. Tačiau praleiskite vakarą gamindami kartu tai, ko galbūt paprastomis dienomis negaminate. Saldi pica – bus puikus desertas visai šeimai, o jos gaminimas neužtruks ilgai – naudodami miltinį mišinį picai, jos padą pagaminsite labai greitai ir beliks tik smagioji dalis – sudėti papuošimus. Taip lavinsite vaiko vaizduotę ir skatinsite kūrybą. O ir praleistas laikas kartu – neįkainojamas.

REKLAMA

Pridedame ir greitą bei lengvą receptą Jūsų vakaro pramogai:

Saldžiai picai Jums reikės:

Picos padui:

1 pakuotės miltinio mišinio picai 235 ml šilto vandens 50 ml aliejaus

Pagardinimui:

150 g. varškės kremo 2 saujelės riešutų 2 saujelės sausų šokoladinių dribsnių Po sauleję įvairių vaisių 2 šaukšteliai medaus

Ruošimas

Supilkite mišinį į dubenį. Įpilkite 235 ml šilto vandens ir 50 ml aliejaus. Minkykite tešlą tol, kol ji nelips prie rankų, suformuokite kamuolį ir kildinkite 30 min. šiltoje vietoje. Ant miltais pabarstyto paviršiaus suformuokite apvalų ar keturkampį lakštą ir dėkite į skardą. Ant pado tepame varškės kremą, beriame supjaustytus vaisius, riešutus ir dribsnius. Viską apliejame medumi.

Kepkite 20 min. iki 200⁰C - 220⁰C įkaitintoje orkaitėje.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų