REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Beveik mėnesį neveikusi Kauno šaldytų maisto produktų gamybos bendrovė „Judex“, kurios produkcijoje rasta salmonelės, žarninių lazdelių ir listerijos bakterijų, vėl pradėjo gaminti produktus. Kol kas neaišku, kada jie pasieks prekybos tinklus.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes pradedame gamybą ir tai nėra labai paprasta. Einame žingsnis po žingsnio, viskas įsibėgės ir važiuos. Dabar gaminame vidaus ir užsienio rinkoms“, - BNS sakė „Judex“ vadovas Rimantas Kičas.

REKLAMA

Jo teigimu, kol kas neaišku, kada produktai pasieks prekybos tinklus - anot jo, jais vėl prekiaus didieji prekybos tinklai „Maxima“, „Iki“, „Rimi“ ir „Norfa“, taip pat „Aibė“ ir „Prisma“.

„Derybos pavyko gerai su prekybos tinklais. Visi prekybos tinklai palaiko ir toliau prekiaus“, - tvirtino R.Kičas.

„Maximos LT“ Korporacinių reikalų departamento vadovas Rosvaldas Gorbačiovas BNS tvirtino, kad bendrovė ketina grąžinti sandėliuose esančią „Judex“ produkciją, tačiau nedetalizavo, kada tai bus padaryta.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes iš tikrųjų sena produkcija neprekiausime ir ją grąžinsime. Aš komercinių detalių dėl grąžinimo, kaip ir kokiu būdu, nenorėčiau sakyti. Tai derybų su gamintoju reikalai“, -tvirtino R.Gorbačiovas.

„Rimi“ BNS antradienį patvirtino, kad prekiaus tik naujai pagaminta „Judex“ produkcija, o sandėliuose buvę produktai turėtų būti grąžinti įmonei. R.Kičas BNS sakė apie tai nieko negirdėjęs. „Iki“ ir „Norfos“ atstovai BNS trečiadienį teigė sprendžiantys, ar atnaujinti prekybą.

„Aibės“ rinkodaros departamento direktorė Giedrė Pukienė BNS teigė, kad prekybos aljansas dar nėra nusprendęs, ar atnaujinti prekybą „Judex“ produkcija. Su „Prismos“ atstovais BNS nepavyko susisiekti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prekybos tinklai prekybą Kauno įmonės produktais sustabdė rugpjūčio 4-ąją - tą pačią dieną, kai Maisto ir veterinarijos tarnyba sustabdė įmonės veiklą.

STT įtaria, kad „Judex“ per Seimo narį Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus. Šiame tyrime jos vadovui Jonui Miliui pareikšti įtarimai prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu tarnyba. Teisėsauga taip pat įtaria, kad tarnyba ar jai pavaldžios įstaigos galėjo gauti informacijos iš Rusijos apie „Judex“ produkcijoje rastą listerijos bakteriją, tačiau šį faktą nuslėpė ir nesiėmė veiksmų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų