REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kurdų kovotojams šeštadienį raketomis atakavus du tankus, dalyvaujančius Turkijos karinėje operacijoje šiaurinėje Sirijoje, vienas turkų karys žuvo, o dar trys buvo sužeisti, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Kurdų kovotojams šeštadienį raketomis atakavus du tankus, dalyvaujančius Turkijos karinėje operacijoje šiaurinėje Sirijoje, vienas turkų karys žuvo, o dar trys buvo sužeisti, pranešė valstybinė žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žuvęs karys, kurio vardas nenurodomas, yra pirmoji netektis, kurią Turkija patyrė per beprecedentę operaciją šiaurinėje Sirijoje, prasidėjusią trečiadienį ir kol kas vykstančią žaibišku greičiu.

REKLAMA

Kaip nurodė Anatolijos naujienų agentūra, raketas paleido Kurdų demokratinė vienybės partija (PYD). Turkija laiko šią partiją ir jos karinį sparną, Žmonių gynymo dalinius (YPG), teroristinėmis organizacijomis, nepaisydami to, kad Ankaros sąjungininkas Vašingtonas jas remia kaip veiksmingas pajėgas kovoti su džihadistais.

Anatolijos naujienų agentūra nurodė, kad Turkijos armija atsakė į raketų ugnį apšaudydama PYD taikinius Sirijoje, tačiau daugiau detalių nepateikė.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų agentūra „Dogan“ savo ruožtu pranešė, kad tankai buvo apšaudyti Sirijos Džarabulaus miesto, kurį Turkijos pajėgos, padedamos Ankarą remiančių sukilėlių, trečiadienį atkovojo iš džihadistų, rajone.

Turkija perspėjo, kad jos puolimo taikinys Sirijoje yra tiek kurdų kovotojai, tiek „Islamo valstybės“ džihadistai, ir ultimatyviai pareikalavo, kad YPG atsitraukų iš savo neseniai užimtų pozicijų.

Per turkų bombardavimą Sirijoje žuvo 35 civiliai gyventojai

Sirijoje per turkų surengtus apšaudymus iš pabūklų ir smūgius iš oro sekmadienį – penktą operacijos prieš „Islamo valstybės“ (IS) džihadistus ir kurdų kovotojus dieną – žuvo mažiausiai 35 civiliai gyventojai, pranešė padėtį Sirijoje stebinti organizacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mažiausiai 20 civilių gyventojų žuvo, o dar 50 buvo sužeisti dėl turkų artilerijos ugnies ir smūgių iš oro sekmadienį ryte Džeb el Kusos“ kaime į pietus nuo Džarabulaus, sakė „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) vadovas Rami Abdel Rahmanas (Rami Abdel Rahmanas).

Britanijoje įsikūrusi stebėsenos grupė nurodė, kad per bombardavimo dar buvo nukauti keturi vietos kovotojai.

SOHR taip pat pranešė, kad dar 15 civilių asmenų žuvo ir 25 buvo sužeisti per Turkijos oro smūgius netoli Al Amarnos miesto, esančio į pietus nuo Džarabulaus.

REKLAMA

Pranešime nurodoma, kad daugelio per šį bombardavimą sužeistų žmonių būklė sunki.

Apšaudymas buvo surengtas po to, kai Turkija Sirijoje šeštadienį neteko pirmo savo kario, dėl kurio žūties kaltina kurdų kovotojus, siekiančius kontroliuoti pasienio regioną.

Per antskrydžius Sirijoje nukauti 25 kurdų „teroristai“, sako Turkijos armija

Turkijos armija, kurią citavo valstybinė Anatolijos naujienų agentūra, sekmadienį pranešė, kad per antskrydžius Sirijoje, kur vykdo precedento neturinčią operaciją, nukovė 25 kurdų „teroristus“.

REKLAMA

Pranešime sakoma, kad per smūgius Sirijos Džarabulaus miesto rajone buvo nukauti 25 Turkijoje įsikūrusios Kurdistano darbininkų partijos (PKK) ir Sirijos Demokratinės sąjungos partijos (PYD) „nariai teroristai“ ir kad buvo sugriauti penki pastatai, kuriais jie naudojosi.

Turkija PKK ir PYD laiko teroristinėmis organizacijomis, bet Jungtinės Valstijos, nors ir laiko PKK teroristine grupe, Sirijoje bendradarbiauja su PYD ginkluota grupuote „Liaudies apsaugos grupės“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų