REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Instruktoriaus Dariaus Jankausko manymu, pradėjus mokytis vairuoti reikia ne tik stengtis įsimintis techninius dalykus, bet ir susitvarkyti su savo vidumi.

Instruktoriaus Dariaus Jankausko manymu, pradėjus mokytis vairuoti reikia ne tik stengtis įsimintis techninius dalykus, bet ir susitvarkyti su savo vidumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Su kokiomis psichologinėmis problemomis susiduria jūsų mokiniai?

Su aplinkos baime, yra didelė baimė suklysti. Visi mokiniai bijo suklysti ir tai veda juos į užburtą ratą. Pagrindinė baimė, kad bijo automobilių, įvairių reiškinių, oro sąlygų kaitos, tokios bendros psichologinės problemos. Būna ir instruktoriaus baimė, tailabai svarbu, kaip instruktorius sugeba save pristatyti, nes yra visokių. Vieniems griežti, kitiems geri, jo savybės lemia.

REKLAMA

- Ką sunkiausia įsiminti?

Kiekvienam skirtingai, kai ką įsimena lėtai, bet tai yra natūralu. Daugiau laiko reikėtų skirti įsiminti paprastus dalykus: pavarų junginėjimą, posūkių rodymą ir panašiai. Nereikia norėti, kad viskas iš karto, praeina šiek tiek laiko, kol be mąstymo atsiranda vairavimo įpročiai.

- Kokiems žmonėms psichologiškai lengviau?

Ramiems žmonėms ir tiems, kurie tikslingai nori išmokti vairuoti. Jei kažkas žmogų verčia, tada sunku. Jei pats nori išmokti, tada daug greičiau tobulėja, žingsnis po žingsnio ramiai artėja prie tikslo.

REKLAMA
REKLAMA

- Kokios psichologinės problemos trukdo instruktoriams?

Būna nuomonių skirtumas su mokiniais ar nesutampa charakteriai. Vienas nori griežto instruktoriaus, kitas nori nuolankesnio. O jų būna visokių ir nesutapus charakteriams mokinys užsidaro ar instruktoriui sunku.

- Kaip patartumėte nusiteikti žmogui, kuris ruošiasi pradėti mokytis vairuoti?

Nusiraminti ir vyti baimes šalin. Jei atsiranda kokia problemą, reikia nebijoti jos šalinti. Jei nepatinka instruktorius, visada galima jį keisti.

- Kai kurie pradedantieji vairuotojai sako, kad jiems geriau sekas vairuoti, kai šalia nesėdi instruktorius, nes tuomet nejaučia įtampos. Kaip manote, kodėl taip yra?

Kai žmogus važiuoja su instruktoriumi, žino, kad už jį kažkas kažką padarys ir pataisys klaidą. O kai išvažiuoja vienas į gatvę, turi viską į savo rankas paimti, į viską atsižvelgti: greitį, ženklus ir taip toliau. Jiems atrodo, kad geriau vairuoja, nes atsakingiau tuo metu žiūri, tai ir sekas geriau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų