REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo opozicijos atstovai išsako poziciją, jog žemės ūkio ministrės „darbietės“ Virginijos Baltraitienės veiksmai yra rimtas pagrindas jos interpeliacijai, tačiau vertindami interpeliacijos iniciatyvą kelia klausimą ir dėl tokios procedūros prasmės likus porai mėnesių iki kadencijos pabaigos.

Seimo opozicijos atstovai išsako poziciją, jog žemės ūkio ministrės „darbietės“ Virginijos Baltraitienės veiksmai yra rimtas pagrindas jos interpeliacijai, tačiau vertindami interpeliacijos iniciatyvą kelia klausimą ir dėl tokios procedūros prasmės likus porai mėnesių iki kadencijos pabaigos.

REKLAMA

„Žemės ūkio ministrės „nuodėmių“ yra susikaupę nemažai, ne kartą spauda aprašė skandalus, susijusius su jos pavaldumu, paskirtais pareigūnais, rinkos reguliavimo agentūros pirkimais, D.Gineikaitės istorija, daug galima vardinti. Blaškymasis dėl veterinarijos tarnybos vadovo, galimi interesų konfliktai dalyvaujant neaiškioj medžioklėj tikrai sudarytų svarų pagrindą interpeliacijai. Kitas klausimas dėl prasmės, kai iki kadencijos pabaigos liko pusantro mėnesio, be abejo, frakcijoje svarstant ir šį argumentą reikia aptarti, ką duoda ta interpeliacija tokiu laiku“, – BNS iniciatyvą komentavo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma.

Rengti interpeliaciją V.Baltraitienei partiečiams siūlo opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis. G.Landsbergis sako tokį siūlymą teiksiąs dėl „nuolatinių korupcijos skandalų ir iškilusių abejonių dėl visos maisto saugos sistemos Lietuvoje“.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl nuolatinių korupcijos skandalų ir iškilusių abejonių dėl visos maisto saugos sistemos Lietuvoje patikimumo siūlysiu frakcijai Seime prasidėsiančioje Seimo sesijoje inicijuoti interpeliacijos procedūrą V.Baltraitienei“, – BNS teigė konservatorių lyderis.

REKLAMA

Opozicinės Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas BNS sakė, jog nuo interpeliacijos procedūros svarstymo nusišalins, nes V.Baltraitienė yra jo sesuo, privačiu interesų deklaracijoje nurodyta kaip asmuo, dėl kurio jam gali kilti interesų konfliktas, tad ir iniciatyvos nekomentuosiantis.

Jo pavaduotojas liberalas Gintaras Steponavičius tvirtina, jog ministrė turėtų trauktis, bet kartu kelia klausimą, ar interpeliacijos procedūra būtų tikslinga dabartinei Vyriausybei dirbant paskutinius porą mėnesių.

„Dar pavasarį Liberalų frakcija kvietė V.Baltraitienę ir labai aiškiai formulavo jos atsakomybės klausimą dėl skandalų pavaldžiose institucijose, tiek dėl maisto produktų pirkimo, tiek dėl Nacionalinės žemės tarnybos neskaidrių sprendimų, o dabartiniai įvykiai tik sustiprina įspūdį, kad ministrė V.Baltraitienė ne tik nesusitvarko ir nesugeba kontroliuoti savo kuruojamos srities institucijų ir pareigūnų, bet yra atsaini ir nerūpestinga (Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo) J.Miliaus skandalo atžvilgiu“, – BNS sakė G.Steponavičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes manome, kad ministrė turi trauktis iš pareigų kaip nereikli, neprincipinga ir nesusitvarkanti su pareigomis, ir mūsų frakcija šį klausimą svarstys pirmomis rugsėjo dienomis. Bet natūralus klausimas, ar yra prasmė liekant dviem mėnesiams benueinančiai Vyriausybei ir darbą baigiančiai ministrei organizuoti tokią procedūrą, kuri reikalaus ir daug laiko, ir dėl to mes taip pat turėsime apsispręsti“, – pridūrė parlamentaras.

V.Baltraitienę į pareigas delegavusios Darbo partijos vadovas Valentinas Mazuronis tuo tarpu sako nesureikšminantis „V.Baltraitienės vakarienės fakto“, kuriam paaiškėjus G.Landsbegis pasiūlė pradėti interpeliaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Darbietė“ V.Baltraitienė BNS šią savaitę patvirtino liepos pabaigoje kartu su Latvijos žemės ūkio ministru, Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovu Jonu Miliumi bei bendrovės „Biovela Group“ vadovu Virginijumi Kantausku liepos pabaigoje dalyvavusi neformalioje vakarienėje-medžioklėje Panevėžio rajone.

„Ministro darbas yra su visais bendrauti ir iš visur susirinkti informaciją, kol nėra pažeidžiami įstatymai. Nematau nieko blogo, kad ministrė dalyvavo neoficialiuose susitikimuose su kitų šalių politikais ir verslo atstovais. Ar jau Lietuvoje uždrausta žmonėms susitikti ir bendrauti? Jeigu paaiškėtų, kad susitikimų metu buvo daromi kažkokie neleistini susitarimai, veiksmai ar pažeidžiamos etikos normos – vertinčiau kitaip, tačiau šiandien tokios informacijos nėra“, – Darbo partijos išplatintame pranešime cituojamas V.Mazuronis.

REKLAMA

Pati ministrė žada kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, „kad būtų išsklaidytos bet kokios abejonės dėl galimo interesų konflikto per oficialios Latvijos delegacijos vizitą Lietuvoje“.„Ministerija derino oficialios Latvijos bei Lietuvos žemės ūkio ministerijų atstovų vakarienėje dalyvavusių asmenų sąrašus. Mano žiniomis, keli Lietuvos verslo atstovai buvo pakviesti Latvijos ministro iniciatyva, o vienas iš jų – Pranas Dailidė ir organizavo medžioklę“, – pranešime spaudai teigė V.Baltraitienė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų