REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išpuolis Turkijoje: susprogdinta policijos būstinė

Žuvo mažiausiai 11 pareigūnų, dar 70 buvo sužeista

 

Turkijos pietryčiuose vienuolika policininkų žuvo, o dar mažiausiai 70 žmonių buvo sužeisti penktadienį sprogus užminuotam automobiliui prie policijos būstinės Džizrės mieste, pranešė valstybinė žiniasklaida, o dėl šios atakos kaltinami kurdų kovotojai.

REKLAMA
REKLAMA

 

Per sprogdinimą, tikriausiai įvykdytą uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) kovotojų, dviejų sužeistų žmonių būklė buvo sunki, nurodė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

REKLAMA

Specialiųjų riaušių policijos pajėgų būstinė Džizrėje buvo smarkiai apgadinta. Televizijos reportažuose matėsi kylantis didžiulis dūmų debesis. Informacijos apie tikėtinas šio išpuolio aukas kol kas negauta.

Paskelbtose pirmosiose nuotraukose iš įvykio vietos matėsi, kad policijos pastatas visiškai nuniokotas sprogimo bangos – iš būstinės liko tik griaučiai, apsupti griuvėsių krūvų.

Gretimi pastatai irgi buvo smarkiai apgadinti, o kai kurie televizijos reportaže matėsi tebeliepsnojantys.

REKLAMA
REKLAMA

Anatolijos naujienų agentūros pranešime sakoma, kad sprogimo epicentras buvo prie patikros posto, už 50 metrų nuo policijos pastato. Agentūra pridūrė, kad ataką įvykdė PKK.

Po šio išpuolio saugumo pajėgos uždarė pagrindinį kelią į Džizrę iš šiauriau esančios provincijos sostinės Širnako.

Pernai žlugus pustrečių metų trukusioms paliauboms, Turkijos saugumo pajėgos buvo beveik kasdien atakuojamos PKK kovotojų. Per šiuos išpuolius žuvo šimtai policininkų ir karių.

PKK suintensyvino veiksmus pastarosiomis savaitėmis, po liepos 15-ąją dalies Turkijos kariškių nesėkmingai mėginto įvykdyti perversmo, turėjusio nuversti prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turkija prieš dvi dienas pradėjo precedento neturintį antžeminių pajėgų puolimą kaimyninėje Sirijoje, kuris, anot pareigūnų, yra nukreiptas tiek prieš džihadistus, prieš Sirijos kurdų sukarintas pajėgas.

Turkija ketvirtadienį apšaudė kurdų kovotojus Sirijoje ir pareiškė, kad jie nesilaikė sutarties su Jungtinėmis Valstijomis nesiveržti į džihadistų kontroliuojamas teritorijas.

Ankara laiko kurdų Demokratinės sąjungos partiją (PYD) ir jos sukarintas pajėgas – Kurdų liaudies apsaugos dalinius (YPG) – teroristinėmis organizacijomis, siekiančiomis įkurti autonominį regioną Sirijoje ir veikiančiomis kaip PKK padalinys šioje šalyje.

REKLAMA

Šią savaitę Turkija pradėjo didelio masto puolimą Sirijoje ir perspėjo kurdų sukilėlius trauktis iš savo pozicijų pasienyje. Turkų palaikomiems Sirijos opozicijos kovotojams pavyko užimti svarbų „Islamo valstybės“ kontroliuotą miestą.

Turkijos sąjungininkės NATO JAV išsakė savo palaikymą Turkijos veiksmams ir liepė kurdų kovotojams pasitraukti iš Turkijos „įtakos zonos“, kitaip jų palaikymas bus nutrauktas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų