REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiųjų partijų atstovai kelia klausimų dėl kandidato į generalinio prokuroro pavaduotojus Giedriaus Danėliaus nepriklausomumo, nes jis buvo prezidentės Dalios Grybauskaitės atstovės spaudai gynėjas byloje dėl valstybės paslapties atskleidimo.

Valdančiųjų partijų atstovai kelia klausimų dėl kandidato į generalinio prokuroro pavaduotojus Giedriaus Danėliaus nepriklausomumo, nes jis buvo prezidentės Dalios Grybauskaitės atstovės spaudai gynėjas byloje dėl valstybės paslapties atskleidimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Opozicinių konservatorių frakcijos seniūnas Andrius Kubilius teigia, jog G.Danėliaus kandidatūra - „savotiška“.

REKLAMA

„Tokios aplinkybės tikrai verčia abejoti, ar ta kandidatūra bus nepriklausoma, sprendžiant daugelį toje pareigybėje, jos kompetencijoje iškylančių klausimų“, – BNS ketvirtadienį sakė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas socialdemokratas Julius Sabatauskas.

Jis teigė nežinantis kito tokio atvejo, kai advokatu tapęs buvęs prokuroras būtų paskiriamas į pareigas atgal prokuratūroje.

Darbo partijos lyderis Valentinas Mazuronis BNS teigė, kad G.Danėliaus kandidatūra sukuria erdvę interpretacijoms.

REKLAMA
REKLAMA

„Kada buvęs patarėjos advokatas yra rekomenduojamas į tokias pakankamai aukštas pareigas, tai atsiveria didelė erdvė interpretacijoms apie galimus atsidėkojimus ir panašius dalykus. Aš tikrai nesiimu taip sakyti, bet vien tokių interpretacijų galimybė, kuri yra akivaizdi, ji nėra gera“, - kalbėjo „darbietis“.

Savo ruožtu partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Rolandas Paksas nesureikšmino fakto, kad kandidatas tapti generalinio prokuroro pavaduotoju buvo prezidentės patarėjos Daivos Ulbinaitės gynėjas.

Visgi jis detaliau situacijos nekomentavo.

„Gaila, bet negaliu nieko daugiau komentuoti, kadangi nei tos žinios žinau, nei to žmogaus pažįstu. Tą faktą, ką jūs sakote, jis toks gal savaime nieko ir nereikštų, bet daugiau aš neturiu jokios informacijos“, – tvirtino R.Paksas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Opozicija neatmeta, kad atsidėkojama už D.Ulbinaitę

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius teigė, kad situacija su G.Danėliaus kandidatūra yra „savotiška“, o prezidentei reikės detaliai paaiškinti, kokios advokato savybės lems jo tinkamą darbą prokuratūroje.

„Savotiška, sakyčiau, bet aš negaliu iš jos daryti kažkokių išvadų. Gal jis tikrai yra aukšto lygio profesionalas“, - sakė A.Kubilius.

„Tam tikra prasme, be abejo, kad, matyt, daug kam kils klausimų, kas lemia tokį paskyrimą. Tai aš nežinau, ar prezidentė tą sprendimą darys, bet bet kokiu atveju turės viešai pateikti labai aiškius argumentus, kurie atsvertų tą faktą dėl D.Ulbinaitės gynimo“, - pridūrė jis.

REKLAMA

Tuo metu Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime seniūnas Eugenijus Gentvilas BNS sakė žinantis G.Danėlių iš tų laikų, kai šis dirbo Klaipėdos apygardos vyriausiuoju prokuroru.

„Aš turiu apie jį labai gerą nuomonę. (...) Susitikdavau su ponu Danėliumi kartas nuo karto ir matydavau iš esmės principingą jo veiklą“, - teigė E.Gentvilas.

Jis ragino neskubėti nuvertinti G.Danėliaus kandidatūros kaip palankios prezidentei.

„Aš neatmetu ir tokios galimybės, kad prezidentė atsidėkojo už Ulbinaitę. Aš neatmetu tokios galimybės, bet aš to nežinau“, - kalbėjo parlamentaras.

REKLAMA

„Aš tiesiog žiūriu į G.Danėlių. Ar šitam jaunam žmogui dabar turi būti užkirstas kelias karjerai tik dėl to, kad jis gynė Ulbinaitę? O jeigu sutarsime, kad jo karjera yra ne į pabaigą, o į priekį, tai čia, matyt, nebūtinai viską lemia prezidentės plaukuota ranka. Matyt, kad ne“, - tvirtino E.Gentvilas.

Prezidentūra patvirtino ketvirtadienį gavusi generalinio prokuroro Evaldo Pašilio teikimą dėl G.Danėliaus skyrimo savo pavaduotoju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų