REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo pirmoji neturėtų tapti diena, kuri tėvams asocijuojasi su stresu bei finansinėmis išlaidomis. Rudens pradžios laukimas ir pasiruošimas vietoje galvaskaudžio gali tapti naudingu ir maloniu visai šeimai.

Rugsėjo pirmoji neturėtų tapti diena, kuri tėvams asocijuojasi su stresu bei finansinėmis išlaidomis. Rudens pradžios laukimas ir pasiruošimas vietoje galvaskaudžio gali tapti naudingu ir maloniu visai šeimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bet kokios būsimos išlaidos – tai akstinas pasimokyti taupyti. Jei rugsėjo pirmosios išlaidas susiplanuotume raštu, jos neatrodytų tokiomis didelėmis“, – teigia Vilniaus Kalvarijų turgų administruojančios įmonės „KTVG“ direktoriaus pavaduotoja Ingrida Talžūnienė.

REKLAMA

Jos teigimu, pirmokų ir kitų klasių moksleivių tėvai neturėtų pirkti aklai, pasiduodant visuotinei pirkimo karštinei. Visų pirma jie turėtų paprašyti klasės mokytojo būtiniausių priemonių, kurių tikrai reikės artimiausią mėnesį, sąrašo.

„Jei iš anksto pripirksite plastilino, flomasterių, parkerių, o jų pirmą pusmetį nereikės, kam tuomet pirkti? Turite sužinoti, kokių priemonių tikrai reikės. Tarkime, skriestuvo reikės antrąjį pusmetį, tuomet jį ir nusipirksite. Sąsiuvinių taip pat nebūtina pirkti didžiuliais kiekiais, juk kanceliarinių prekių parduotuvės veikia ištisus metus. Taip neišleisite iš karto didelės pinigų sumos ir neprisipirksite prekių, užgriozdinančių stalčius“, – sako I. Talžūnienė.

REKLAMA
REKLAMA

Instrukcijas dėl uniformos tėvai gauna jau vasaros pradžioje. Jei mokykloje yra privaloma uniforma, tuomet ją reiks įsigyti. Kai kurios mokyklos turi savo uniformos modelį ir jas siuva tik tam tikroje siuvykloje, tačiau yra mokyklų, kurios uniformą leidžia pasirinkti laisvai – mėlynas ar kitos spalvos švarkelis, sijonėlis, kelnės, balti marškinėliai. Kartais pageidaujama švarkelio priekyje prisiūti mokyklos emblemą.

„Nepulkite pirkti visko naujo. Mokyklose yra organizuojamos mokyklinių uniformų mugės, kuriose tėveliai parduoda išaugtas geros kokybės mokyklines uniformas. Be to, padarykite reviziją savo spintose ar paklauskite savo draugų socialiniame tinkle – dalijimosi daiktais kultūra šiuo metu yra labai populiari“, – pataria I. Talžūnienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patarimai tėvams, kaip sutaupyti ruošiantis mokyklai

1. Susidarykite būtiniausių prekių sąrašą, pagalvokite, kokią sumą iš savo šeimos biudžeto galite skirti šiems pirkiniams.

2. Apsilankykite mokyklinėse mugėse. Pasidarykite reviziją namuose, tikrai rasite šį bei tą savo spintose, ko nereikės pirkti. Paklauskite draugų, auginančių vyresnius vaikus, galbūt jų spintose guli drabužėlių, tinkančių jūsų atžalai.

3. Sužinokite iš mokytojo, kokių priemonių tikrai reikės artimiausią mėnesį ar trimestrą, kad nereikėtų pirkti visko vienu metu.

REKLAMA

4. Palaukite rugsėjo, nebūtina viską pirkti vasarą. Tegu vasara būna skirta poilsiui.

5. Perkant drabužius, apsilankykite turguje – perkant visą komplektą čia galima gauti neblogą nuolaidą.

6. Jei pirksite turguje, būtinai derėkitės dėl kainos, pardavėjai linkę kainą nuleisti.

7. Klauskite pardavėjo, kokia prekės kilmės šalis. Turkiškos, lenkiškos, lietuviškos prekės yra labai kokybiškos. Ieškokite kainos ir kokybės santykio.

8. Turguje galima rasti tokių pat prekių, kaip ir parduotuvėse, tik čia jos – pigesnės kone trečdaliu.

9. Nepataikaukite vaikams – aplikacijos su populiarių personažų atvaizdais smarkiai išaugina produkto kainą. Mokykite vaikus taupumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų