REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Vasara (nuotr. Fotolia.com)

Paskutinysis vasaros savaitgalis žada giedrus, vasariškus orus, o vienoje šalies pusėje šeštadienį gali sušilti net iki 30.

6

Paskutinysis vasaros savaitgalis žada giedrus, vasariškus orus, o vienoje šalies pusėje šeštadienį gali sušilti net iki 30.

REKLAMA

Savaitgalis permainingas

Penktadienį Vilniuje bus šilta, galima tikėtis giedros dienos, bus iki 25 laipsnių šilumos. Naktį taip pat tikėtinas giedras ir gaivus oras, bus iki 15. Kaune situacija bus panaši, šils iki 26 laipsnių. Pajūryje temperatūra kils iki 23 laipsnių šilumos. Visoje Lietuvoje be lietaus. Karštis pietiniuose rajonuose gali kilt ir iki 30. Šeštadienį orai smarkiai nesiskirs, o sekmadienį atkeliavus vėsiasniam atmosferos frontui gali ir palynoti, bus vėsiau.

Sinoptikas Naglis Šulija prognozuoja pakankamai šiltą savaitgalį, tačiau permainingą.

„Laukia permainingas savaitgalis, jis nebus vienodas. Penktadienis ir šeštadienis bus labai šilti, šeštadienį ir 29 ir 30 gali būti, čia nieko tai nenustebintų. Tokia šiluma gali pakilti apie Druskininkus, ar pietų Lietuvoje, o sekmadienį ta šiluma jau pasitrauks, atslūgs. Tikėtina, kad šeštadienio kaitra užkabins Varėnos šilus, o visur kitur bus tiesiog smagiai šilta ir gražu. Na, o pajūryje tos šilumos net ir nebus, Klaipėda, vakarinė Žemaitijos dalis karščio nepamatys, ten bus 20 -21 laipsnis šilumos, taigi nieko ypatingai stebinančio.

REKLAMA
REKLAMA

Lietus šį savaitgalį taip pat pasirodys

Lietaus šį savaitgalį pamatysime, bet trumpalaikio ir nestipraus.

Atrodo, kad šeštadienį lietaus dar nebus, o sekmadienį jau truputėlį keičiasi oro masės, tas gražusis karštas sausas oras atsitraukia ir į jo vietą atkeliauja toks leisgyvis atmosferos frontas, galbūt kur nors kaptelės koks lašas lietaus. Bet čia su klaustuku, tas lietus gali būti ir labai trumpalaikis, vos vos pasirodantis šeštadienio vakare ir sekmadienio nakties pradžioje, gal kur ir su perkūniuku kokiu, bet čia tokie trumpalaikiai lietūs, grybautojus toks lietus labai džiugina. Tas lietaus srautas neturėtų iš Palangos išbaidyti žmonių, nes jis kils jau temstant, žmonės galės išnaudoti visą tą dieną, ir viskas ten bus tvarkoje, turėtų pasisekti”, – mini Naglis Šulija.

REKLAMA

Vandens telkinių temperatūra

Pagal Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 18 – 20 laipsniai šilumos. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos 18 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragnų ežere – 19 laipsnių, Totoriškių ežere (Trakuose) – 20 laipsnių šiluma, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra 20 laipsnių, Neryje (Vilniuje) – 19 laipsnių šilumos, Nemune (Druskininkuose) – 19 laipsnių, Šventojoje (Anykščiuose) – 18 laipsnių, Kuršių mariose – 18 – 19 laipsni šilumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų