REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsioji bulgarų aiškiaregė Vanga tikino, jog šviežios varškės sūris ilgina žmogaus gyvenimą, o kasdien valgantieji šio produkto bei gaminantieji jį pagal senosios gamybos papročius yra linksmi ir geraširdžiai žmonės.

Garsioji bulgarų aiškiaregė Vanga tikino, jog šviežios varškės sūris ilgina žmogaus gyvenimą, o kasdien valgantieji šio produkto bei gaminantieji jį pagal senosios gamybos papročius yra linksmi ir geraširdžiai žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kada ir kokį valgyti

Sakoma, jog pasisekė tiems, kuriuos nuo mažumės įpratino dieną pradėti ir užbaigti sūrio gabalėliu.

REKLAMA

Mat rytą, kai virškinamasis traktas dar nepasiruošęs doroti kaloringo maisto, o energijos darbo dienai jau reikia, 100 g šviežio sūrio su duona ar ragaišiu suteiks visų maistingų medžiagų ir būtiną kalorijų kiekį, neapsunkins skrandžio.

Vakare sūrį patartina valgyti su vaisiais ar uogomis - tokia vakarienė neleis priaugti svorio ir bus pakankamai soti.

Dieną geriausia valgyti fermentinį ar rūkytą sūrį, nes jis ilgiau virškinamas.

Mėgėjai lankytis svečiuose tikina, jog užkandžiai su sūriu truputį neutralizuoja alkoholio poveikį ir padeda pašalinti nuodingas medžiagas - alkoholį, nikotiną, kofeiną.

REKLAMA
REKLAMA

Sakoma, kad 100 g balto sūrio ir 100 g obuolių kasdien net 30 proc. sumažina tikimybę susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, normalizuoja kraujospūdį.

Be to, natūralus liesos varškės sūris be priedų, ypač suvalgytas iš pat ryto, skatina kasos ir blužnies fermentų veiklą.

100-200 g sūrio kasdien rekomenduojama suvalgyti nėščioms ar krūtimi maitinančioms moterims, tiems, kurių lūžę kaulai, ar patyrusiems traumų, sportininkams bei žmonėms, dirbantiems užterštoje aplinkoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų