REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus savivaldybė trečiadienį pakeitė nuomonę - Trijų Kryžių paminklas ir sostinės Rotušė trečiadienį nušvis Ukrainos vėliavos spalvomis šios šalies nepriklausomybės dvidešimt penktųjų metinių proga.

Vilniaus savivaldybė trečiadienį pakeitė nuomonę - Trijų Kryžių paminklas ir sostinės Rotušė trečiadienį nušvis Ukrainos vėliavos spalvomis šios šalies nepriklausomybės dvidešimt penktųjų metinių proga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paminklas ir Rotušė žydra ir geltona spalvomis švies per visą naktį.

„Vilniečiai ir miesto svečiai šįvakar kviečiami rinktis miesto centre, nuo 19 val. pasigrožėti Trijų Kryžių kalnu, Rotuše ir palaikyti Ukrainos žmones, linkint jiems taikos ir vienybės“, - rašoma Vilniaus miesto savivaldybės pranešime spaudai.

REKLAMA

Anksčiau savivaldybė buvo atmetusi grupelės visuomenininkų prašymą apšviesti Trijų Kryžių paminklą Ukrainos vėliavos spalvomis, tai sukėlė jų pasipiktinimą.

Reikia nustatyti aiškią tvarką, kada apšviesti Tris kryžius, sako R.Šimašius

Reikia nustatyti aiškią tvarką, kada apšviesti Vilniaus Trijų kryžių kalną valstybių spalvomis, sako sostinės meras Remigijus Šimašius.

„Trys kryžiai toks geidžiamas apšvietimui objektas tapo, kad mes turime labai aiškią tvarką pasitvirtinti. Nes iki tol visa tai atrodė visiems lyg ir savaime aišku, bet kai tai tapo politikavimo objektu, turi labai aišku tapti, kas nusprendžia, kaip nusprendžia ir kada nusprendžia. Nes kas savaitę vis skirtingomis spalvomis apšvietinėti tai tikrai nesolidu, o kita vertus, išskirtinėmis progomis – būtinai reikia“, – trečiadienį žurnalistams sakė R.Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

Diskusija dėl šio kalno apšvietimo kilo, kai savivaldybė iš pradžių atsisakė, o po to nusprendė apšviesti Trijų kryžių kalną Ukrainos vėliavos spalvomis šios šalies nepriklausomybės dvidešimt penktųjų metinių proga.

R.Šimašius sako buvęs informuotas apie priimtą sprendimą neapšviesti Trijų kryžių kalno, o pats vėliau priėmęs sprendimą jį apšviesti.

Jis teigė, kad sprendimas pakeistas ne dėl to, kad švenčiama Ukrainos nepriklausomybės diena, bet dėl to „kad ten vyksta karas ir jie kovoja už savo laisvę“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvęs Vilniaus meras, opozicinės Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) vadovas Artūras Zuokas susiklosčiusią situaciją vadino gėdinga ir pabrėžė, jog tai įrodymas, kad išimčių daryti negalima.

Neįtikinamas jam pasirodė ir R.Šimašiaus argumentas apie Ukrainoje vykstantį karą.

„Karas vyksta dvejus metus. Tai ką dabar degs Trys kryžiai tiek laiko, kol jis pasibaigs? Tai tiesiog nesolidus miesto vadovo elgesys“, – kalbėjo savivaldybės tarybos opozicijos atstovas.

Jis svarstė, kad vietoj Trijų kryžių kalno valstybių pagerbimui geriau tiktų Vilniaus televizijos bokštas.

REKLAMA

„Kad ateityje nebūtų tokių nesusipratimų, reikia pripažinti, kad Trys kryžiai ne pati geriausia vieta būtent taip pagerbti valstybes. Todėl mano siūlymas būtų, kad Vilniaus miesto savivaldybė kreiptųsi į Lietuvos radijo ir televizijos centrą, įrengtume specialų apšvietimą ant televizijos bokšto ir ten būtų galima pagerbti visus be išimties, kurie kreiptųsi“, – kalbėjo A.Zuokas.

Trijų Kryžių paminklas ir sostinės rotušė trečiadienį nušvis Ukrainos vėliavos spalvomis šios šalies nepriklausomybės 25-ųjų metinių proga. Paminklas ir rotušė žydra ir geltona spalvomis švies per visą naktį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų