REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepageidaujamų Lietuvoje asmenų sąrašas turėtų būti viešas, sako Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Nepageidaujamų Lietuvoje asmenų sąrašas turėtų būti viešas, sako Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pritarčiau, kad sąrašai turėtų būti vieši, visuomenė turėtų žinoti, kokie žmonės yra sąrašuose, kurie nepageidaujami Lietuvoje ir turi būti paaiškinta, kodėl jie nepageidaujami“, – interviu Žinių radijui trečiadienį sakė parlamento vadovė.

REKLAMA

Ji pridūrė, jog paaiškinti, kodėl šie sąrašai nėra vieši galėtų užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ar kiti pareigūnai. Galbūt neviešinti sąrašo yra svarių priežasčių, svarstė L.Graužinienė.

Pernai birželį Vyriausybė priėmė nutarimą, kad viešai gali būti skelbiami užsieniečių, kuriems dėl galimos grėsmės valstybės saugumui draudžiama atvykti į Lietuvą, duomenys. Ar viešinti nepageidaujamais paskelbtus asmenis, sprendžia institucijos, kurių sprendimu asmuo įtrauktas į vadinamąją juodąjį sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA

L.Graužinienė teigė pasitikinti Lietuvos institucijomis, kurių sprendimu į nepageidaujamų asmenų sąrašą įtrauktas Rusijos pop muzikos atlikėjas Olegas Gazmanovas. Jis praėjusią savaitę buvo neįleistas į Lietuvą, kur turėjo koncertuoti privačiame vakarėlyje.

„Reikia pasitikėti Lietuvos institucijomis, jeigu, kaip pasirodė, jis buvo tame sąraše ir ne tą pačią dieną prieš atvykstant jame atsirado, o jau ilgesnį laiką nepageidaujamų asmenų sąraše yra, tai manau, kad tam buvo priežasčių“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, tos priežastys susijusios su koncertine propagandine O.Gazmanovo veikla.

„Tai, kad jis rėmė Krymo okupaciją, kai kurios jo dainos skamba dar sovietinio teksto kontekste ir tuo jis didžiuojasi, tai manau, kad tie žmonės, kurie turi tikslų atvykę ne skleisti kultūra, grožį, gerąją emociją, o kitų tikslų, kurie turi politinę potekstę... mūsų institucijos, matyt, turi svarių priežasčių, kurios sudaro tuos sąrašus, esu linkusi jomis tikėti“, – svarstė L.Graužinienė.

Lietuva praėjusią savaitę neįleido į šalį Kremliaus politiką remiančio ir Sovietų Sąjungą dainose šlovinančio dainininko O.Gazmanovo.

REKLAMA

Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus teigimu, Rusijos atlikėjas į nepageidaujamų asmenų sąrašą įtrauktas dėl propagandos, susijusios su agresyviais Rusijos veiksmais kaimyninėse šalyse.

2014 metais O.Gazmanovą į „juodąjį sąrašą“ įtraukė kaimyninė Latvija. Jam uždrausta atvykti dėl „veiksmų, prisidėjusių pažeidžiant Ukrainos teritorinį vientisumą ir suverenumą“.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė pareiškė, kad Į Lietuvą neįleistas Rusijos pop muzikos dainininkas tapo smulkių politinių ambicijų įkaitu ir pažadėjo šį klausimą įtraukti į dvišalę darbotvarkę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų