REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kadangi ši vasara Lietuvos nelepino, šiltesni orai žmones kaip mat pritraukė į pajūrį. Pasimėgavę saule vienoje gražiausių Lietuvos vietų – Neringoje – poilsiautojai nesitikėjo, kad eilė iki kelto į Klaipėdą nusidrieks 6,5 km., o laukti teks kelias valandas. Raminti įpykusių vairuotojų ir daryti tvarkos buvo atvykę net keli policijos ekipažai.

Kadangi ši vasara Lietuvos nelepino, šiltesni orai žmones kaip mat pritraukė į pajūrį. Pasimėgavę saule vienoje gražiausių Lietuvos vietų – Neringoje – poilsiautojai nesitikėjo, kad eilė iki kelto į Klaipėdą nusidrieks 6,5 km., o laukti teks kelias valandas. Raminti įpykusių vairuotojų ir daryti tvarkos buvo atvykę net keli policijos ekipažai.

REKLAMA

„Išvažiavome iš Nidos apie šeštą valandą – į penktos valandos autobusą netilpome, tai susiradome draugą, kuris mus vežė iki Perkėlos. Ir ką gi – likus apie 6 km. iki perkėlos sustojome – buvo susidariusi tokio ilgio automobilių virtinė.

Pralaukę gerą valandą nutarėme bandyti laimę – kadangi mūsų vairuotojas turėjo leidimą keltis be eilės, pamanėme, kad turime teisę, išvažiavę į priešpriešinę juostą, važiuoti be eilės. Taip pat kaip mes manė ir dar virtinė automobilių. Visgi galop mums visiems laukiantieji eilėje užkirto kelią, rodydami savo leidimus važiuoti be eilės – suprask, visi mes čia tokie patys. O tada niekas mūsų, kaip ir kitų lenkusių automobilių, nebenorėjo įsileisti atgal į eilę“, – tv3.lt pasakojo vilnietė Marija.

REKLAMA
REKLAMA

Aiškinosi santykius

Vėliau, prisimena mergina, kilo chaosas – kadangi lenkusiems kelią užblokavo kiti automobiliai, jie liko įkalinti priešpriešinėje juostoje – negalėjo nei grįžti į eilę, nei važiuoti toliau.

REKLAMA

„Pasidarė net baisu, nes automobilių vairuotojai išlipę iš automobilių ėmė aiškintis santykius. Žodžiu, nebežinojom, kas čia bus. Tada atvažiavo policija ir mums, kaip ir kitiems į priešpriešinę juostą išvažiavusiems vairuotojams, liepė apsisukti. Dievulėliau, pagalvojau, negi tiek pralaukus teks keliauti į eilės galą? Laimei, supratingi žmonės mus kiek pavažiavus užleido... Šiaip ar taip, visas laukimas iki keltų užtruko kelias valandas – to mums dar niekada buvę. Įdomu, ar tos problemos nebūtų galima kažkaip išspręsti? Nusipirkti naujų keltų ar dar kažką sugalvoti? Nes namo grįžau ne 11 val. vakaro, kaip planavau, o 2 val. nakties“, – kalbėjo Marija.

REKLAMA
REKLAMA

Situacija piktinosi ir „Facebooko“ vartotojai: žmonės dalinosi, po kiek valandų laukė kelto ir kad tokio ilgumo eilės dar nėra tekę matyti.

„Bet gi taip „smagu“ pastovėti 6km. iki kelto eilutėje, kai vaikai verkia, mašinų motorai kaista ir t.t.. – tai savotiška atrakcija, valios išbandymas. Aš pats šeštadienį negalėjau grįžti namo, nes įvažiuojančių buvo iki pat Akropolio, tai 4 val. iki vakaro teko trintis mieste – katastrofa. O kalbos apie tiltą išsisklaidė kaip miražas... Gaila“, – teigė vienas „Facebooko“ vartotojas.

„Smiltynės perkėla dar vieną kelta bent galėtų įsigyti. Bent šiek tiek lengviau būtų. O jam vietos kaip tik yra“, – komentavo kitas žmogus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visi turi būti lygūs

Neringos policijos komisariato viršininkas Algirdas Budginas tv3.lt nurodė, kad, nors Perkėlos kalnas nebeįeina į jų aptarnaujamą teritoriją, minėtą sekmadienį ir Neringos patruliai buvo nuvykę daryti tvarkos eilėje.

„Kaip elgtis tokioje situacijoje turi žinoti kiekvienas, kuris turi vairuotojo pažymėjimą – kelio ženklų reikia laikytis. Žinau, kad ateityje yra numatyta platinti juostas, padaryti dvi juostas į vieną pusę – tuomet ta problema gal ir išsispręs. O dabar visiems reikėtų apsiginkluoti kantrybe ir gera nuotaika, nesibarti, vienas kitą gerbti. Mes visi skubame, tačiau nerodykime, kad nepaisome įstatymų ir mums nusispjauti – tai kiršina kitus eismo dalyvius, kurie to laikosi. Tad visi būkite lygūs prieš kelių eismo taisykles. Išimtys taikomos tik spec. transportui – policijai, greitajai pagalbai“, – kalbėjo A. Budginas.

REKLAMA

Pareigūnas nurodė, kad už kelio ženklinimo nesilaikymą – šiuo atveju, ištisinės linijos kirtimą – vairuotojams gresia bauda nuo 28 iki 86 eurų. Pašnekovas taip pat nurodė, kad pareigūnai nesusidūrė su eilėje belaukiančių vairuotojų muštynėmis.

Pikas – savaitgalių rytai ir vakarai

A. Budginas sakė, kad, esant geram orui, rytais būna eilės prie kelto į Neringą, o vakarais – į Klaipėdą.

„Jeigu geras oras, savaitgalio rytais susidarė eilės į Neringą, o vakarais – grįžti atgal. Nevengiama grįžti ir pirmadienį – daug žmonių, kurie atvyksta į Neringą ilgesniam laikui, stengiasi išvažiuoti pirmadienį iki pietų. Tad pirmadieniais iki 11-12 būna eilės. Visgi kartais eilės būna ir paprastą dieną – apie 16-17 val., kada žmonės baigia darbus. Sekmadieniais didžiausios eilės prasideda nuo 15-16 val. Tuomet tenka palaukti ir iki valandos, ir iki dviejų“, – teigė jis.

REKLAMA

Platinamas kelias ir mobilioji programėlė

AB „Smiltynės perkėlos“ Infrastruktūros priežiūros ir plėtros direktorius Vladas Šeporaitis tv3.lt. nurodė, kad praėjęs sekmadienis buvo išskirtinė diena metuose – iš Nidos buvo perkelta 2700 automobilių.

„Šiais metais nėra tokio automobilių skaičiaus buvę – nė per vieną ilgąjį savaitgalį. Šią problemą sprendžia ir Automobilių kelių direkcija, ne mes vieni. Šiuo metu pastatyti šviečiantys kelio ženklai, kur nurodoma ir laukimo eilėje laikas ir iš anksto informuojami vairuotojai, kad prie kelto susidarę kamščiai. Tokios lentos šiuo metu yra tik Smiltynės pusėje prie posūkio link Naujosios perkėlos ir Juodkrantėje. Dar numatomi švieslentes pastatyti ir kituose miesteliuose – Nidoje, Preiloje, Pervalkoje“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, pamatę informaciją švieslentėse, poilsiautojai gali nuspręsti dar pabūti prie jūros ir atvažiuoti tada, kai nebus eilių.

„Kitas dalykas – jau yra įvykęs pirkimo konkursas dėl kelio rekonstrukcijos. Nuo pagrindinio kelio link Naujosios perkėlos Smiltynės pusėje kelias bus išplatintas dviem juostomis, kad automobiliai nesikimštų. Taip pat bus išplatinta laukimo aikštelė, kurioje tilps apie 100 automobilių. Tai padės eliminuoti tokias eiles kaip šio sekmadienio“, – kalbėjo V. Šeporaitis.

Pašnekovo teigimu, viešasis pirkimas jau įvykęs, šiuo metu renkamas nugalėtojas, o projektavimo ir statybos darbai prasidės šiais metais.

„Trečias dalykas – telefone aplikacija keltas.lt, kur galima bet kuriuo momentu pasižiūrėti ir kokia eilė yra, ir stebėti gyvai kameras, kuriose matosi, kokio ilgio eilė yra ir kaip dirba keltai. Šį sekmadienį visi trys keltai dirbo visu tempu, tiesiog įvyko taip, kad suvažiavo daug automobilių ir teko laukti“, – sakė V. Šeporaitis.

REKLAMA

Jis pažymėjo, kad šiuo metu Neringos gyventojai, turintys leidimus „Keltis keltu be eilės“, eilėse nebeturi laukti, kai patenka į jų teritoriją – Klaipėdos pusėje ją žymi geležinkelis, o Neringos – vieta, kur kelias išsiskirsto į tris juostas. Iki tol visi vairuotojai turi laukti vienoje eilėje.

Šį sekmadienį eilės prie kelto neišsiskirstė iki pat vėlyvo sekmadienio vakaro – apie 22 val.

Ateinantį savaitgalį sinoptikai žada taip pat labai šiltą, tad panaši situacija gali susiklostyti ir tuomet.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų