REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tanklaivį jachta Būtingės terminale rugpjūčio pradžioje taranavusiam Vokietijos piliečiui skirta 216 eurų bauda.

Tanklaivį jachta Būtingės terminale rugpjūčio pradžioje taranavusiam Vokietijos piliečiui skirta 216 eurų bauda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos saugios laivybos administracijos direktorius Robertinas Tarasevičius antradienį BNS sakė, kad Berlyno gyventojui buvo surašytas protokolas pagal du Administracinių teisės pažeidimo kodekso straipsnius, numatančius atsakomybę už vidaus vandenų laivybos taisyklėse nustatytų saugumo reikalavimų pažeidimą.

REKLAMA

„Jis įplaukė į vandenis, kurie uždrausti laivybai. Būtingės terminalo akvatorija yra uždara plaukiojimui. Jis taip pat nubaustas už neblaivumą, nes nustatytas girtumas - jachtą valdė neblaivus“, – BNS sakė R.Tarasevičius.

Užsienietis dalyvavo inspektoriams rašant protokolą, tačiau į nutarimo paskelbimą jis neatvyko, kas yra leidžiama. Nutarimas išsiųstas registruotu paštu pažeidėjui į Berlyną. Baudą, kuri skirta rugpjūčio 11 dieną, jis turi sumokėti per 40 darbo dienų.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos saugios laivybos administracijos vadovas sakė, kad stebės, ar bauda sumokėta.

„Jis pripažino kaltę, pasirašė protokolą“, – BNS sakė R.Tarasevičius.

Ar incidentas Būtingėje turės įtakos vokiečio tolesnėms galimybės plaukioti jachta, R.Tarasevičius sakė nežinąs, nes ne Lietuvos institucijos išdavė vokiečiui leidimą valdyti jachtą.

„Tai yra kitos valstybės jurisdikcija“, – teigė Lietuvos saugios laivybos administracijos vadovas.

Jis sako, kad tokie incidentai yra proga tarnyboms peržiūrėti vidinę tvarką.

Naktį Lietuvos sieną kirtusios vokiečio jachtos nepastebėjo nei pasieniečių, nei kariuomenės radarai. Jie tai aiškino turima pasenusia stebėjimo įranga ir prastu oru. Jachta trenkėsi į prie terminalo buvusį tanklaivį ir nuplaukė Klaipėdos link bei bandė švartuotis Klaipėdos uoste, tačiau jai nepavyko to padaryti iš pirmo karto. Šalia Klaipėdos uosto jachta buvo sustabdyta, o jos buriuotoją atlydėjus prie krantinės jam nustatytas 1,5 promilės girtumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Rokas Pukinskas BNS sakė, kad jo atstovauja tarnyba vokiečiui pretenzijų neturi.

„Mes visiškai neturim jam jokių pretenzijų – atplaukimas buvo iš Latvijos, jachta nuomota Lietuvoje – tai yra Šengeno vidaus plaukimas. Be to plaukė Šengeno pilietis. Apie sienos kirtimą mes čia neturim nieko. Šengeno vidaus plaukimas“,– BNS sakė R.Pukinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų